Tonni Adamsens tidlige mål sikrer FREM tre meget vigtige point mod Avarta

Kampreferat

Takket være et glimrende mål efter et lille kvarters spil af Tonni Adamsen vandt FREM 1-0 hjemme over Avarta og bragte sig dermed tættere på oprykningsspillet.

Tonni Adamsen blev dagens helt med kampens enlige mål (Foto: Preben Pathuel).

FREM måtte kæmpe hårdt for sejren mod et Avarta-mandskab, der ikke havde tabt i de foregående 11 kampe i træk (5-6-0). Og dømt ud fra lørdagens kamp var det let at se hvorfor. Rødovre-klubben var næsten som forvandlet i forhold til de to klubbers første møde i denne sæson (0-0), hvor chancerne ikke just stod i kø.

Der kom anderledes gang i sagerne på denne solbeskinnede forårsdag, som samtidig markerede den første kamp i 2019 på stadionbanen for FREM. Årets første hjemmekamp mod Marienlyst (3-1) måtte de to hold som bekendt spille på kunstgræsbanen bag stadion.

I forhold til sidste lørdags udekamp mod Brønshøj (1-1) havde FREM-træner Lasse Holmgaard været nødsaget til at ændre på et par pladser.

Beran Camili var tilbage i startopstillingen og tog plads i front (Foto: Preben Pathuel).

Både Andreas Horsebøg og Daniel ’Elly’ Pedersen var ude med skader, og i stedet kom Marius Finsen og Beran Camili med fra start.

Det gav samtidig et par rokeringer på holdet, hvor Kenneth Thinter rykkede fra venstre midtbane til forsvarskæden, mens Abdoulie Njai opererede i venstre side i stedet for højre fløj, hvor Marius Finsen var trådt ind.

På bænken var Gustav Gjøg og Gorm Hansen tilbage efter en kamps fravær.

FREM lagde frisk fra land med optræk til gennembrud til Abdoulie Njai, som Avartas Jonas Visøfeldt måtte bruge ulovlige midler for at stoppe. Det efterfølgende frispark blev til et hjørnespark, som der kom en afslutning ud af. Men Avarta-målmand Morten Bank kunne let gribe bolden.

Derefter kom der en periode uden optræk til gennembrudsforsøg. Efterhånden lykkedes det dog for FREM at få sat Avarta under et vist pres. Og efter 14 minutters spil gav det pote.

Stor jubel over føringsmålet (Foto: Preben Pathuel).

Efter en lang fremlægning i højre side fra Kristoffer Dirksen tog Tonni Adamsen flot bolden ned, hvorefter han tog et par træk ind i banen og sparkede på mål fra cirka 20 meters afstand. Morten Bank kunne se bolden hele vejen, men skuddet var hårdt, og bolden endte helt ude ved venstre stolpe, så Avarta-keeperen kunne ikke stille noget op (se målet her).

Det var det femte mål af Tonni Adamsen i denne sæson – og hans første i 2019.

Kort efter scoringen havde Tonni Adamsen muligheden for at score endnu en gang. Denne gang opererede han i venstre side af straffesparksfeltet, men vinklen blev lige spids nok, og Morten Bank kunne redde sit hold.

Spillerne takker for den store støtte fra de 1210 tilskuere (Foto: Preben Pathuel).

Men ellers kan man ikke påstå, at scoringen på nogen måde tog luften ud af Avarta. Tværtimod fik gæsterne sat FREM under alvorligt tryk i første halvlegs midterste fase.

Efter 20 minutters spil brændte det virkelig på foran FREMs mål. Først kom Emil Thomsen igennem på Avartas venstrekant, men her nåede FREM-forsvaret i sidste øjeblik at få sendt bolden til hjørnespark. Dette hjørnespark var i første omgang ufarligt, men i anden omgang gav det en stor mulighed til Christian Offenberg midt for mål, som FREM-målmand Marco Brylov med det yderste af neglene fik vippet over mål og ud til hjørnespark.

Ti minutter senere var samme Christian Offenberg på spil igen, da han tog et frispark midt på FREMs banehalvdel. Bolden ramte højre stolpe og sprang helt over i venstre side, hvor det dog ikke lykkedes for udeholdet at kreere nogen farlig situation.

Avarta fik i denne fase af kampen fremprovokeret flere frispark tæt på FREMs straffesparksfelt. Her var navnlig udeholdets brasilianske spiller, Thiago Pinto Borges, ferm til at slå frisparksindlæg, og Marco Brylov måtte i flere tilfælde gribe ind for at redde situationen for hjemmeholdet.

U8 fik en stor oplevelse, da de både spillede forkamp på stadion og løb ind sammen med førsteholdsspillerne (Foto: Preben Pathuel).

Mod slutningen af første halvleg var det dog FREM, der fik tilspillet sig et par store muligheder.

Otte minutter før pausen fik Frederik Roepstorff lagt en skøn aflevering over hele Avarta-forsvaret til en fri Benjamin Warlo, som forsøgte at helflugte mod mål. Han burde i stedet nok være gået efter at tæmme den høje aflevering, inden han afsluttede. Nu endte det hele med nærmest ingenting, og Morten Bank kunne let sikre sig bolden.

Syv minutter senere kom dog en endnu større mulighed for FREM.

Tonni Adamsen satte fart i et kontraangreb for FREM, hvor værterne kom i en tre-mod-to situation. Tonni Adamsen forsøgte at drible sig igennem, men han havde ikke set, at Marius Finsen ude på højre fløj var helt fri

Både FREMs og Avartas U8-hold var maskotter til kampen (Foto: Preben Pathuel).

Efter at Avarta i første omgang afværgede faren, endte bolden imidlertid hos FREMs Beran Camili, som havde set Marius Finsen og spillede ham alene med Morten Bank, der dog gik godt ud af målet med det resultat, at Marius Finsen overplacerede sit forsøg.

På den baggrund kunne FREM gå til pause med en føring på 1-0, men ti minutter ind i anden halvleg kunne Tonni Adamsen meget vel være blevet dobbelt målscorer.

Fra midten af banen løb han mod mål og satte Avarta-forsvarerne af med sin fart, inden han skød på mål fra kanten af straffesparksfeltet. Morten Bank var passeret, men bolden ramte overliggeren og sprang ud til højre, hvor netop indskiftede Gustav Gjøg sendte bolden over mål.

Den første halve time af anden halvleg var i det hele taget kendetegnet ved, at FREM havde det meste spil, og i denne periode lykkedes det i store træk at lukke af for Avarta – bl.a. fordi de ikke fik så mange frispark som i første halvleg.

I pausen overrakte tidligere cheftræner Ole Mørk en trøje til Kaj Frank. Trøjen var signeret af nuværende og tidligere FREM-profiler (Foto: Preben Pathuel).

Bortset fra førnævnte chance til Tonni Adamsen kneb det dog lidt for FREM i denne fase med at få omsat spil-overtaget til et slutprodukt i form af afslutninger. Tættest på noget farligt var en kombination mellem Tonni Adamsen og Beran Camili og senere et svært forsøg fra Abdoulie Njai i venstre side af straffesparksfeltet, hvor Morten Bank uden det helt store besvær kunne gribe ind.

I stedet blev Avarta nærgående i kampens sidste kvarter.

Emil Thomsen var virkelig tæt på, da Avarta igen fik frispark lige uden for FREMs straffesparksfelt. Midtbanespilleren forsøgte at placere bolden oppe i målhjørnet, og det var nær ved at lykkes, for bolden ramte trekantsammenføjningen.

Kort efter forsøgte Christian Offenberg sig med et af adskillige forsøg. Her var truslen ikke så stor, men det var den til gengæld fire minutter før tid.

Efter opspil i Avartas venstre side endte bolden hos en fri Christian Offenberg midt for mål. Fra syv meters afstand sendte han straks bolden mod mål med det resultat, at den sneg sig uden om højre målstolpe.

Senere fik FREM-forsvaret lukket af for en fri Simon Ustrup i højre side af straffesparksfeltet, og i kampens slutfase endte et frisparksforsøg fra Christian Offenberg nogenlunde samme sted som hans gigantchance fem minutter forinden.

På denne måde holdt føringen hjem, og dermed holdt statistikken også for FREM med, at holdet kun har sat point til en enkelt gang i denne sæsons 2. Division, når de har scoret først. Det var i efterårets kamp mod Skovshoved (1-1).

Sejren betød højt humør og vinderbillede (Foto: Preben Pathuel).

Avarta skabte denne lørdag alt i alt chancer nok til, at de kunne have udlignet. Men FREM havde nu også muligheder for at få en større sejr. Nok var sejren lidt heldig, men den var omvendt ikke ufortjent.

Resultatet betyder, at FREM fastholder femtepladsen i 2. Division Pulje 2 med to runder tilbage. Forskellen fra sidste runde er, at der nu er en lille smule luft i form af et point ned til de nærmeste forfølgere, som er B.93. Men HIK eller Slagelse kan dog nå på omgangshøjde med netop B.93, hvis deres indbyrdes opgør søndag ikke ender uafgjort.

Avarta får med nederlaget ualmindeligt svært ved at komme med i oprykningsspillet, som begynder til påske. FREM fik brudt modstandernes flotte stime som ubesejrede, og på grund af de grønblusedes dårlige sæsonstart er det nu lovlig meget, der skal flaske sig, for at de kan nå i top-6, som oprykningsspillet kræver.

Opbakningen var igen fremragende (Foto: Preben Pathuel).

FREM spiller i næstsidste runde i grundspillet lørdag kl. 14.00 ude mod Vanløse, som forinden skal have afviklet deres mellemværende med Skovshoved. Den kamp er udsat fra forårets første runde.

Matchfakta

FREM – Avarta 1-0

Mål:

  1. Tonni Adamsen (14.)

Advarsler:

FREM: Tonni Adamsen (66.)

Avarta: Jonas Visøfeldt (47.)

Holdopstillinger:

FREM: Marco Brylov – Kristoffer Dirksen, Frederik Sundstrup, Kenneth Thinter – Marius Finsen, Victor Christiansson, Frederik Roepstorff, Abdoulie Njai, Tonni Adamsen – Beran Camili, Benjamin Warlo

Avarta: Morten Bank – Simon Ustrup, Jonas Visøfeldt, Jacob Albrechtsen, Victor Guldbrandsen – Thiago Pinto Borges, Emil Thomsen, Emil Wass, Mehmet Coskun – Christian Offenberg, Oliver Carrara

Udskiftninger:

FREM: Gustav Gjøg ind for Marius Finsen (55.)

Avarta: Jonas Hemmingshøj ind for Emil Wass (66.)

Avarta: Mads Walter in for Oliver Carrara (78.)

Avarta: Marco Balck ind for Emil Thomsen (83.)

FREM: Alain Mateso ind for Beran Camili (88.)

For FREM blev Gorm Hansen, Mikkel Andersson, Daniel Anusic og Jesper Næsby (målmand) ikke benyttet

Dommer: Jonathan Bak Dragsted

Tilskuere: 1.210

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk