FREM vandt en flot og fortjent sejr på 4-1 på udebane over Næsby, og det var ikke mindst, fordi holdet fik en drømmestart med to mål i det første kvarter.

“U-u-ubesejret”, sang fans og spillere efter sejren i Odenses nordvestlige hjørne, og det er da også et faktum, at FREM efter ni spillerunder er ubesejret i 2. Division takket være fem sejre og fire uafgjorte kampe.

De tre point kom denne lørdag i hus takket være to mål af Paul Ngongo Iversen og et af henholdsvis Lucas Balck og Matthias Andersen. Stillingen ved pausen var 3-0, og sejren kom reelt aldrig i fare i anden halvleg, selvom det lykkedes fynboerne at reducere til 1-3 undervejs.

Udekampen i Næsby gav sikker sejr (Foto: Preben Pathuel)

På forhånd måtte FREM påtage sig favoritværdigheden, for Næsby havde tabt fem ud af deres hidtil otte kampe. Men FREM-træner René Henriksen havde også bemærket sig, at holdet trods alt havde vundet over Brabrand og B 93, så han vidste på forhånd, at opgaven godt kunne blive sværere, end tabellen antydede.

Samme René Henriksen havde foretaget to ændringer i forhold til sidste uges hjemmekamp mod Thisted (1-1).

Magnus Juul Davidsen begyndte kampen mod Næsby på bænken, mens Tonni Adamsen længe har været småskadet, og han var derfor ikke taget med til Fyn.

Til gengæld var der comeback til Mikkel Andersson, der havde karantæne i kampen mod Thisted.

René Henriksen flyttede samtidig Lucas Balck fra midtbanens højre side tilbage til angrebet. Det gav plads til Andreas Hansen på højrekanten.

Selve kampen begyndte med, at de to hold følte hinanden lidt på tænderne. FREM havde måske nok et lille overtag i kampens start, men ingen af holdene skabte noget, der var værd at nævne i de første minutter – så det lader vi være med!

Men efter ti minutters spil kom FREM foran efter et kæmpekoks i hjemmeholdets forsvar, som betød, at Paul Ngongo Iversen fra kanten af målfeltet kunne skubbe bolden ind i målet.

Det var FREM-angriberens fjerde pletskud i denne sæson – og så afgjort det nemmeste af dem.

Og knap var Næsby kommet sig over at være bagud med et mål, førend FREM fordoblede føringen.

Næsby begik en opspilsfejl, der betød, at Andreas Hansen kunne få fat i bolden midt på hjemmeholdets banehalvdel. Han løb mod mål og fandt til højre en fri Lucas Balck, som inde i straffesparksfeltet sendte bolden i mål med et hårdt, fladt og præcist skud, som ikke levnede Næsbys målmand, Rasmus Lund, nogen chance.

Resten af kampen kom til at bære præg af disse to hurtige mål. Det vil være forkert at skrive, at Næsby ikke forsøgte at dreje kampen rundt. Men det er nok ikke forkert at skrive, at værternes spil bar præg af, at de tvivlede på projektet.

Paul Ngongo Iversen scorede to gange, Lucas Balck en enkelt, og Andreas Hansen fik en assist (Foto: Preben Pathuel)

Efter godt 20 minutters spil fik Næsby deres hidtil bedste mulighed for at score – og den eneste egentlige målchance i første halvleg.

Det skete, da FREMs målmand, Tobias Brogaard Larsen, måtte give en returbold på et skud. Her havnede bolden for fødderne af Mikkel Ørbech, som tog chancen fra en fri position på kanten af straffesparksfeltet. Men Næsby-spilleren måtte se Tobias Brogaard Larsen gribe forsøget.

Derudover bestod Næsbys forsøg på at komme tilbage i kampen i første halvleg mest af langskud, som ofte var signeret netop Mikkel Ørbech, højrebacken Mads Hansen samt venstrekanten Lasse Plato, der er tilbage i Næsby efter et mellemspil i Marienlyst, hvor han nåede at spille mod FREM tre gange i sæsonen 2018/19.

Hvis man ikke skyder på mål, scorer man som bekendt aldrig, så det kan være en fornuftig strategi at tage chancen udefra. Men hjemmeholdets langskud i første halvleg af denne kamp truede ikke for alvor Tobias Brogaard Larsen.

Derudover stod FREMs forsvar solidt. Det var godt dirigeret af Emil Schou Jørgensen og Rasmus Grønne Jensen fra de centrale positioner. Og hjemmeholdets opspil var nok heller ikke hurtigt og varieret nok til at skabe ubalance i FREMs bageste geledder.

Matthias Andersen scorede direkte på hjørnespark (Foto: Preben Pathuel)

For FREM havde Daniel Anusic i første halvleg flere gode fremstød på venstrekanten, og efter en lille halv times spil lykkedes det ham også at komme på skudhold. Imidlertid var han så presset i afslutnings-øjeblikket, at Rasmus Lund forholdsvis enkelt kunne regne ud, hvor bolden ville komme.

Men mål blev der – fra den anden side af banen. Og det var et usædvanligt et af slagsen.

FREM fik spillet sig til holdets første hjørnespark efter 33 minutter, og det var en sag for Matthias Andersen.

Venstrebacken sendte bolden ind i målfeltet, hvor den skruede indad, og da Rasmus Lund ikke fik gjort noget ved situationen, sejlede kuglen i stedet i mål tæt ved venstre stolpe.

Det var sæsonens andet mål af Matthias Andersen – og det andet på en dødbold. Han scorede det første mål direkte på frispark i FREMs sejr på hjemmebane over Brabrand (2-1).

Mål direkte på hjørnespark er ret sjældne. Sidste gang, det skete for FREM, var i sidste sæsons hjemmekamp mod Slagelse (1-2). Dengang scorede Tonni Adamsen til 1-1 direkte på hjørnespark.

FREMs festlige fans skabte stemning kampen igennem (Foto: Preben Pathuel)

De festlige FREM-fans jublede om kap med spillerne over lørdagens føring på tre mål, som også stod ved magt, da dommer Stefan Fyhn fløjtede til pause.

Det er altid herligt for et hold at have en solid føring, men man kan godt sige, at kampen efter det tredje mål mistede sin nerve.

FREM havde på dette tidspunkt med stor sandsynlighed scoret de mål, der skulle til for at sikre sig de tre point. Og det var samtidig svært at forestille sig, at Næsby kunne komme tilbage i opgøret.

Men holdets træner, Kristoffer Hedegaard Johannsen, gjorde nu et forsøg.

I pausen skiftede han to mand ud, og den ene af de nye, Marcus de Claville Berthelsen, stod bag Næsbys reducering til 1-3 midtvejs i anden halvleg.

På dette tidspunkt var hjemmeholdet blevet mere nærgående, men det var stadig mest i form af skud fra distancen.

Målet ændrede heller ikke så forfærdelig meget på kampbilledet. FREM havde det resultat, som holdet skulle bruge og virkede til at være i kontrol. Næsby sled med at skabe chancer.

Og godt ti minutter efter reduceringsmålet kunne FREM definitivt lukke kampen.

Indskiftede Armend Aslani fik sat sig godt igennem i FREMs højre side og lagde en god bold på tværs til Paul Ngongo Iversen midt for mål. Det lykkedes for Rasmus Lund at få blokeret FREM-spillerens første forsøg, men i anden omgang dumpede bolden efter at være røget et godt stykkede op i luften ned til Paul Ngongo Iversen, som trampede sig til sit andet og FREMs fjerde mål i kampen.

Det var første gang siden sommerens hjemmekamp i oprykningsspillet mod Middelfart (4-2), at FREM scorede mere end tre mål i en kamp. Og det var første gang i næsten et år, at det skete på udebane. Dengang blev det 4-4 på Frederiksberg Stadion mod FA 2000.

Stor glæde over de tre point (Foto: Preben Pathuel)

Så mange mål kom der ikke denne lørdag, og afslutningen på kampen blev lidt tam. Tættest på yderligere et mål var FREM, da Armend Aslani brød igennem i venstre side. Men vinklen blev lige spids nok for ham, og derfor kunne Rasmus Lund redde.

Det ændrede nu ikke på, at FREM kunne notere sig den anden udesejr i træk. Og det betyder, at holdet fremdeles ligger på andenpladsen i 2. Divisions pulje 1.

Jammerbugt vandt dog også, og vendelboerne er gået i udbrud med 23 point – fire mere end FREM. På tredjepladsen følger B 93, der vandt 2-1 ude over Aarhus Fremad. Østerbro-klubben har et point færre end FREM.

På grund af situationen med corona-pandemien er det i skrivende stund usikkert, hvordan det skal gå videre med turneringen.

Men efter planen venter der FREM en hjemmekamp på lørdag mod VSK Aarhus – med eller uden tilskuere. Derefter kommer der en udekamp mod Jammerbugt.

Vinderbillede fra omklædningsrummet (Foto: Preben Pathuel)

Matchfacts

Næsby – FREM 1-4 (0-3)

Mål:

0-1 Paul Ngongo Iversen (10.)
0-2 Lucas Balck (14.)
0-3 Matthias Andersen (33.)
1-3 Marcus de Claville Berthelsen (68.)
1-4 Paul Ngongo Iversen (79.)

Advarsler:

Næsby: Christoffer Hermansen (44.), Rasmus Knudsen (80.)
FREM: Jacob Pind (30.), Armend Aslani (79.)

Holdopstillinger:

Næsby: Rasmus Lund – Mads Hansen, Rasmus Espersen, Alexander Molberg, Christoffer Hermansen – Mads Aasgaard, Mikkel Ørbech, Anders Nielsen, Lasse Plato – Kasper Høst, Martin Lund Pedersen

FREM: Tobias Brogaard Larsen – Emil Bjørn, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Andreas Hansen, Jacob Pind, Mikkel Andersson, Daniel Anusic – Paul Ngongo Iversen, Lucas Balck

Udskiftninger:

Næsby: Marcus de Claville Berthelsen ind for Christoffer Hermansen (46.)

Næsby: Kasper Dreyer Andersen ind for Anders Nielsen (46.)

FREM: Elias Gärtig ind for Rasmus Grønne Jensen (53.)

FREM: Armend Aslani ind for Lucas Balck (65.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Andreas Hansen (65.)

Næsby: Rasmus Knudsen ind for Lasse Plato (68.)

FREM: Magnus Juul Davidsen ind for Paul Ngongo Iversen (80.)

FREM: Andreas Lundberg ind for Mikkel Andersson (80.)

Næsby: Mikkel Ellegaard ind for Kasper Høst (83.)

Næsby: Mikkel Faurskov ind for Mikkel Ørbech (83.)

For FREM blev Dominik Kis og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Stefan Fyhn

Tilskuere: 281

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk