Årets sidste hjemmekamp: FREM tager imod Lyseng

Året er gået ind i sin næstsidste måned, og FREM spiller lørdag årets næstsidste kamp mod Lyseng, der samtidig bliver den sidste hjemmekamp i 2023.

I sidste runde vandt FREM flot 3-1 ude over Holstebro i en kamp, hvor jyderne ellers kom foran kort inde i anden halvleg.

Holstebro spillede her FREM tynde fra venstre mod højre, og til sidst kunne Mikkel Tønnesen i ugeneret position sparke kuglen i kassen.

Det var første mål mod Viktor Anker i fire kampe og blot anden gang ud af de seneste ni kampe, han ikke holdt buret rent.

Men, men, men. Selvom Henrik Gundersens tropper kom bagud, så er det et FREM-mandskab, han er træner for. Og i FREM giver vi som bekendt aldrig op. Og det var der heller ingen grund til i Holstebro.

Efter en lidt famlende start fik FREM gang i forsvarsspillet – Foto Claus M. Hansen

Midtvejs i anden halvleg brød Salieu Drammeh igennem i FREMs venstre side og lagde bolden skråt bagud – et såkaldt cutback – til Lucas Lodberg, som i fri position fra kanten af feltet sørgede for balance i regnskabet.

Seks minutter senere begik Holstebro straffespark på samme Lucas Lodberg, og Salieu Drammeh omsatte sikkert det store tilbud til yderligere et mål.

Bagud 1-2 satsede Holstebro til sidst og tog målmanden med i angrebet. Det blev dyrt, da FREM slog kontra, og det endte med, at Egzon Zeqiri kunne score i tomt mål.

Det var første gang, FREM i denne sæson vandt efter at have været bagud. Det er aldrig rart at komme bagud, men det var fint, at spillerne viste, at den situation kan de altså godt håndtere.

Samtidig var det sjette gang ud af de seneste ni kampe, at FREM vandt. Og dermed er holdet nu marcheret op igennem rækken, så det indtager andenpladsen, der jo i sidste ende vil betyde oprykning. De tværstribede er ét point efter VSK Aarhus, men de er to point foran Vejgaard – og for første gang i denne sæson med positiv målscore.

Der er kommet lidt større spredning i 3. Division, end der var for en måneds tid siden. Men rækken er stadig så tæt, at alle hold kan drømme realistisk om at komme med i oprykningsslutspillet. Og samtlige hold er omvendt også i fare for at ende i suppedasen i form af nedrykningsspillet.

SD Scorede sikkert på straffesparken – Foto Claus M. Hansen

Igen: Hvert eneste point kan vise sig at blive meget værdifuldt i denne række.

Nu venter Lyseng, der blot har tre point færre end FREM, så det er en meget vigtig kamp.

IF Lyseng er stiftet 1970 som en sammenlægning af Holme og Kragelund. Det er først i de senere år, at klubben har haft divisionsstatus.

I sidste sæson endte Lyseng i nedrykningsslutspillet i 3. Division – uden at de dog var i reel fare for at rykke ned i Danmarksserien.

I denne sæson ligger de indtil videre på fjerdepladsen. Og her er det markant, at holdet har været bedre på hjemmebane end på udebane.

De otte hjemmekampe har kastet fire sejre og fire uafgjorte af sig. Lyseng har altså endnu ikke tabt på hjemmebanen i den sydlige aarhusianske forstad.

Denne præstation er Lyseng dog ikke ene om i 3. Division. Ishøj IF har nemlig heller ikke tabt på deres hjemmebane endnu.

De to hold har yderligere et skæbnefællesskab på den måde, at de begge nåede et stykke vej i DBU Pokalen, inden det gik galt på Ceres Park i Aarhus.

Ishøj IF tabte 0-4 til AGF i ottendedelsfinalen. Lyseng flyttede runden forinden sin kamp mod de forsvarende pokalmestre, FCK, de få kilometer nordpå til Ceres Park – og tabte 0-9.

Fortrinlig fight af Lodberg kampen igennem – Foto Claus M. Hansen

På udebane har Lyseng blot fået fire point i deres seks udekampe i 3. Division. Og det gør dem sammen med Holbæk til det hold, som har samlet færrest point sammen på fremmed græs i rækken indtil videre.

I sidste runde spillede Lyseng 1-1 hjemme mod Næsby i en kamp, hvor fynboerne ret hurtigt kom foran ved Rasmus Nissen. Men i anden halvleg udlignede Lyseng på straffespark ved Anders Fæster.

Samme Anders Fæster har markeret sig som sæsonens topscorer i 3. Division. Han har lavet 10 ud af Lysengs 22 mål. Ham skal FREM med andre ord holde et vågent øje med.

Det var netop Anders Fæster, som scorede kampens enlige mål, da FREM senest spillede mod Lyseng. Hans scoring til 1-0 faldt kort før pausen på et fladt skud, hvor han havde udnyttet en misforståelse i FREMs forsvar.

Det var første gang nogensinde, at FREM tabte til Lyseng. Men de to klubber har så heller ikke mødt hinanden ret mange gange.

I 2021/22 stødte FREM og Lyseng på hinanden to gange i grundspillet og to gange i oprykningsspillet. FREM vandt alle fire kampe og endte som bekendt med at rykke op i 2. Division.

Den samlede målscore lyder efter de nu fem kampe på 15-5 i FREMs favør.

Egzon fik scoret sit andet sæsonmål i overtiden – Foto Claus M. Hansen

Vi må se, om FREM ikke kan få revanche for nederlaget i den første kamp mod forstadsaarhusianerne, når det går løs på lørdag på Valby Stadion.

Til at dele sol og november-vind lige har DBU udpeget Daniel Kühn Christiansen.

Han fløjter op til dyst kl. 14.00, og DU skal da med og se, når FREM forhåbentlig slutter af for 2023 på hjemmebane med tre dejlige point.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk