Så gør vi klar til årets sidste kamp, hvor FREM skal på en lang udebanetur til Vejgaard – eller mere præcist udtrykt: Gistrup. Kampen skal spilles på kunstgræsbanen på Gistrup Idrætscenter, fordi græsbanerne i Aalborg Kommune er lukkede i november.

I lørdags spillede FREM et brag af en kamp mod Lyseng, som de tværstribede endte med at vinde 3-2.

FREM kom foran 2-0 i løbet af det første kvarter, hvor Sylvester Seeger-Hansen fra en fri position midt i feltet sørgede for det første mål, mens Salieu Drammeh stod for det andet, efter at Lucas Lodberg havde snappet bolden op og løbet fra Lysengs forsvar.

I slutningen af første halvleg udnyttede Lyseng lidt passivt forsvarsspil af FREM til at reducere til 1-2. Jonas Berwald blev noteret for målet. hvilket er bekræftet af Henrik Brodersen som i første omgang fik tilskrevet målet.

2 hurtige mål og jubelscener – vi håber på en gentagelse på lørdag – Foto: Claus M. Hansen

Mål scoret efter indkast er sjældne, men ikke desto mindre fik tilskuerne to af slagsen i anden halvleg.

Et kvarter før tid kom Lyseng på 2-2 på et hovedstødsmål af Mads Frandsen. Men i kampens slutfase sikrede Gustav Overgaard Hansen sejren til FREM, da forsvarsspilleren scorede sit første sæsonmål ved at prikke bolden ind fra kort afstand.

Sejren og de tre point betød, at der nu er opstået hul fra de to tophold, VSK Aarhus og FREM, til hele forfølgerfeltet.

Der er fire point ned til Avarta på rækkens tredjeplads. Og det vil altså sige, at uanset resultatet af efterårets sidste kamp mod Vejgaard, kommer FREM til at overvintre på en oprykningsplads.

Dette er også meget fortjent. Efter en haltende start med blot fire point i de første seks kampe til FREM har de efterfølgende ni kampe kastet 22 point af sig. De er kommet i hus takket være syv sejre, en uafgjort og blot et enkelt nederlag.

Sagt på en anden måde: Det er svært at bevare pessimismen.

Nu gælder det Vejgaard, som har hjemme i den sydøstlige del af Aalborg.

Klubben er stiftet i 1925, men det er først i de senere år, at klubben har haft divisionsstatus.

Lucas Lodberg var i mine øjne FREMs bedste med sit store løbearbejde både defensivt og offensivt. Foto Claus M. Hansen

Selve Aalborg har foruden AaB tidligere haft klubber som Aalborg Chang – som på et tidspunkt gik under navnet FC Nordjylland – og Aalborg Freja, der markerede sig.

De blå nordenfjords fra Nørresundby har været oppe i den næstbedste række, men her og nu fremstår Vejgaard som Aalborg Kommunes næstbedst placerede klub.

FREM stødte første gang på Vejgaard Boldspilklub i 2. Division i foråret 2017, hvor det blev til sejre på 1-0 og 2-1. Derefter mødte de to hold hinanden i 2. Divisions nedrykningsspil i 2019. På Valby Stadion vandt FREM 3-2 i en kamp, der ingen betydning havde, fordi begge hold for længst havde sikret sig.

Det fjerde og hidtil sidste opgør mod Vejgaard var tidligere i dette års turnering. Her vandt FREM med de sikre cifre 3-0.

Sylvester Seeger-Hansen skovlede bolden i mål midtvejs i første halvleg efter oplæg fra Salieu Drammeh. Og i anden halvleg fordoblede samme Sylvester Seeger-Hansen føringen ved at omsætte et straffespark til scoring.

Mod slutningen af kampen slog Lucas Lodberg sejren fast med et hovedstødsmål efter hjørnespark.

Samlet set har FREM altså fire sejre ud af fire mulige mod Vejgaard. Målscoren lyder efter den seneste sejr på 9-3 i FREMs favør.

Sejren burde have været større, ingen tvivl om det. Foto Claus M. Hansen

I denne sæson er Vejgaard oprykkere, og de har haft lidt blandede resultater. Men de holder sig lige nu i top-6, der som bekendt betyder oprykningsspil en gang til foråret.

Vejgaard har foreløbig været bedre ude end hjemme, for ud af de 21 point, holdet har fået, er de 13 hentet på udebane.

Sammen med Holstebro er Vejgaard dermed det bedste udebanehold i 3. Division indtil videre.

Bl.a. var det imponerende nok, at holdet for ikke så længe siden vandt 5-0 i Svendborg. Det resultat fulgte Vejgaard så desværre for dem op med nederlag på 1-2 hjemme mod Young Boys FD. Senest blev det til et nederlag ude mod Avarta, som vandt 1-0 takket være et mål efter en halv time af den tidligere Lyngby-spiller, Lasse Fosgaard.

På hjemmebane har Vejgaard haft det sværere, for her er det blot blevet til otte point. Kun Næsby (6) og Holstebro (5) har hentet færre point på eget græs i 3. Division indtil nu.

Og denne kamp bliver som nævnt slet ikke spillet på Vejgaards sædvanlige hjemmebane, Soffy Road – men altså i Gistrup, der ligger otte kilometer længere mod sydøst.

FREM kan måske få en lille fordel i, at Vejgaard har tre mand i karantæne til kampen.

Det er forsvarsspillerne Noah Niklaes Holmstrøm og Christian Jensen samt midtbanespilleren Peter Højgaard. FREM har ingen spillere i karantæne.

FREM Support arrangerer ikke bustur til kampen, så hvis du vil se FREMs sidste kamp i 2023, må du altså fragte dig selv dertil med bil, bus, tog eller fly.

Gustav Overgaard Hansen, Kronede en god efterårssæson med et sejrsmål Foto Claus M. Hansen

Kampen begynder lørdag kl. 13.00, og DBU har udpeget Sigurd Kilden til at passe fløjten.

Så må vi se, om det kan blive til endnu en sejr. For selvom FREM er sikker på mindst en andenplads inden vinterpausen, så ville det da lune med tre point mere.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk