På et tidligt mål af Sylvester Seeger-Hansen vandt FREM for anden runde i træk 1-0, da det lørdag gik løs på hjemmebane mod Holbæk.

En spinkel sejr – javist – men slet ikke ufortjent efter en kamp, hvor FREM viste større farlighed, når det gjaldt gennembrud end gæsterne. Og hvor det igen lykkedes at lukke af defensivt.

I sidste runde blev det jo 1-0 i Svendborg, og i forrige kamp blev det 0-0 mod Holstebro. Så det var tredje gang i træk, at FREM holdt modstanderne fra at score – og fjerde gang ud af de sidste fem kampe.

Men det hjælper også, at man får en god start på kampen. Og dét fik FREM på denne lidt blæsende – men ganske pæne – efterårsdag, hvor 1.133 tilskuere havde fundet vej til Valby Stadion.

Det er da et nydeligt tilskuertal i 3. Division.

Efter at de to hold havde følt hinanden lidt på tænderne i de første minutter tilfaldt den første chance FREM i kampens fjerde minut.

I første omgang fik Holbæk tacklet sig ud af problemerne, da Oliver G. Andersen modtog en fremlægning. Men udeholdets forsvar fik ikke sendt bolden ud af farezonen, og så endte en løs bold for foden af Sylvester Seeger-Hansen.

Han sagde tak som byder, og med et hårdt, fladt spark sendte den tidligere AB-spiller bolden forbi Sebastian Olsen i det nordvestsjællandske mål til 1-0 til FREM.

Det er ofte sådan med tidlige mål, at de åbner en fodboldkamp, fordi kampen så får en ny dagsorden. Holdet, der er bagud, skal nu frem for at score. Det hold, der har scoret, får ofte også selvtillid og vover lidt mere, fordi de har føringen i ryggen.

Lad os bare afsløre her: Sådan gik det ikke denne lørdag.

Den efterfølgende halve time havde et temmelig rodet kampbillede. Holbæk havde generelt bolden mest, og de kombinerede fint frem ad banen. Men det kneb på banens sidste tredjedel. Det hang så også sammen med, at FREM stod godt i defensiven.

Et par gange kunne FREM være glade for, at den sidste Holbæk-aflevering ikke var præcis nok. Men den bedste mulighed i første halvlegs midterste tredjedel tilfaldt faktisk FREM, da Lucas Lodberg efter godt 20 minutters spil headede på mål efter et godt, gennemspillet angreb i FREMs venstre side.

Hovedstødsforsøget fra højrekantspilleren var dog lidt over mål.

Mod slutningen af første halvleg kom der lidt mere målrettethed over spillet – fra begge holds side.

Syv minutter før pausen havde Holbæks Jonas Haslund et skudforsøg, som røg forbi mål. Og to minutter senere headede angriberen Oliver Cafnik-Theill på mål – men det endte også forbi mål.

Derefter var det FREMs tur.

Først kombinerede Rasmus Louie Larsen og Lucas Lodberg i højre side af straffesparksfeltet med det resultat, at Lucas Lodberg kunne komme i bund. Han fik også sendt bolden på tværs igennem målfeltet, men her var der lige nøjagtig ikke en lang FREM-tå, der kunne have prikket bolden ind til to-målsføring.

Kort før pausen lykkedes det faktisk for FREM at få bolden i mål, da Lucas Lodberg sparkede kuglen i kassen efter et langt indlæg fra venstre side. Scoringen blev dog annulleret for lidt tvivlsom offside.

Så de to hold gik til pausen med stillingen 1-0 til FREM, som også kom bedst ud til anden halvleg.

Her lykkedes det i begyndelsen at få sat Holbæk under et vist pres, som også godt kunne være endt med en scoring.

Tættest på kom Lucas Lodberg, som på en ripost i venstre side af straffesparksfeltet sendte et kvalificeret skud afsted. Hans afslutning var dog lidt for langt til venstre – og også en anelse for høj.

I stedet var det Holbæk, som med et godt skud fra distancen efter ti minutters spil af anden halvleg fik deres hidtil bedste afslutning. Det var balancespilleren Bilal Masaad, der stod for forsøget, som var hårdt og fladt – men intet problem for Viktor Anker, som i stående position kunne samle bolden op.

Kampen bevægede sig efterhånden tilbage til det mudrede billede, der havde præget store dele af første halvleg. Holbæk mest på bolden – men uden at blive særligt farlige.

Også i denne fase var det FREM, der var tættest på scoring.

Midtvejs i anden halvleg fik Rasmus Louie Larsen brudt godt igennem på sin venstrekant. Hans forsøg fik Holbæk-forsvaret blokeret. I stedet endte bolden hos Oliver G. Andersen, som fik en god skudmulighed fra kanten af straffesparksfeltet. Det lykkedes dog for en af de mange tilbageløbende Holbæk-spillere at få reddet med en fodparade i den situation.

Et kvarter før tid kunne det måske være gået galt for FREM.

Her fik gæsterne spillet sig igennem til et hjørnespark, og på hjørnesparket lykkedes det en af Holbæk-spillerne at stige til vejrs og headet til bolden, inden Viktor Anker kunne nå at gribe ind. Det gav kortvarig panik, men efter lidt frem og tilbage fik FREM øset kuglen ud af farezonen.

Med små 20 minutter tilbage at spille kom Salieu Drammeh på banen, og han voldte Holbæk visse kvaler med sin driblefærdighed.

Han fik otte minutter før tid givet Oliver G. Andersen en god mulighed. FREM-angriberen fik løftet bolden over Sebastian Olsen, men Holbæk-forsvaret fik afværget i den situation.

I dommerens tillægstid stod Salieu Drammeh så afgjort for kampens detalje, da han spillede sig selv fri ved at lave tunnel på sin direkte modstander i FREMs venstre side. Det gav ham en stor chance, som Sebastian Olsen dog klarede med en fodparade.

Set med FREM-øjne var det ret ærgerligt, at en af de to store chancer ikke endte med mål, for det havde så afgjort lukket kampen.

Nu endte det i stedet med lidt neglebideri, da Viktor Anker kom halvskidt ud af sit mål til et indlæg. Den situation udløste en løs chance til indskiftede Alexander Knaack, som fra kanten af feltet sendte sit forsøg for langt til venstre – og også for højt til, at bolden kunne være gået i mål, hvis den havde været inden for rammen.

Til allersidst fik Holbæk et frispark i venstre side af banen – og ikke så langt fra straffesparksfeltet.

Den chance fik de hvidklædte gæster dog ikke så meget ud af, og i stedet fløjtede dommer Midjan Hadzidulbic af kort efter.

FREM kørte den spinkle føring hjem til tre point, og sejren kunne der sådan set ikke sættes en finger på. Viktor Anker havde for få redninger til, at Holbæk kunne fortjene at få point med hjem.

Med de tre point krøb FREM op i midterfeltet i 3. Division, hvor fire hold ligger med ti point.

Men her efter en fjerdedel af turneringen kan det konstateres, at rækken er tæt. Lyseng fører med 15 point, men de bliver pustet i nakken af fire forfølgere.

Holbæk ligger med nederlaget sidst. Men de har trods alt seks point, og de er på ingen måder fortabte. Der kan nå at ske mange ting, inden holdene går i opryknings- og nedrykningsslutspil om 14 runder.

Skal man sige noget, der kan bekymre, må det være, at der er opstået hul imellem midterholdene og topholdene.

Det hul kan FREM dog lukke, hvis det ender med sejr i næste kamp, som er på udebane på næste søndag mod Avarta.

Der er kick-off kl. 13.00 på Tømrermester Jim Jensens Park i Espelunden i Rødovre.

Matchfacts

FREM – Holbæk 1-0 (1-0)

Mål

1-0 Sylvester Seeger-Hansen (4.)

Advarsler

FREM: Ingen
Holbæk: Kasper Emil Heerfordt (78.), Andrew Oseni (82.)

Holdopstillinger

FREM: Viktor Anker – Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Gustav Overgaard Hansen, Jacob Iskov – Daniel Warmbach, Tobias Noer – Lucas Lodberg, Sylvester Seeger-Hansen, Rasmus Louie Larsen – Oliver G. Andersen

Holbæk: Sebastian Olsen – Magnus Døj, Malte Sjørslev, Christoffer Blond, Birol Seronkanli – Bilal Masaad – Andrew Oseni, Jonas Haslund, Jeppe Lund Pedersen, Lukas Dahl – Oliver Cafnik-Theill

Udskiftninger

Holbæk: Anton Lajos Pörösei Haaning ind for Lukas Dahl (58.)

Holbæk: Thomas Gramkow Sitarz ind for Oliver Cafnik-Theill (58.)

Holbæk: Alexander Knaack ind for Johan Haslund (58.)

FREM: Jonas Milner Rosfeldt ind for Daniel Warmbach (67.)

FREM: Jakob Klitsgaard ind for Tobias Noer (67.)

FREM: Salieu Drammeh ind for Jacob Iskov (72.)

Holbæk: Kasper Emil Heerfordt ind for Bilal Masaad (76.)

FREM: Eqzon Zeqiri ind for Sylvester Seeger-Hansen (87.)

Holbæk: Isak Ponder ind for Andrew Oseni (87.)

For FREM blev Philip Oslev, Diyar Avci og Rasmus Nilsson (målmand) ikke benyttet

Dommer: Midjan Hadzidulbic

Tilskuere: 1.133