Lørdag den 4. marts havde vi, i Boldklubben Frem, fornøjelsen af at være værter for DBU’s C1 kursus, hvor instruktøren, Mathias Foldgast, tilbragte dagen, fra kl.09.00 – 19.00, sammen med 12 trænere fra vores børne -, ungdom – og seniorafdeling, som har valgt at dygtiggøre sig yderligere inden for trænergerningen.

Derudover havde to trænere udefra ligeledes valgt at starte deres træneruddannelse i Boldklubben Frem.

C1 kurset er første trin i den UEFA-godkendte træneruddannelse og alle trænere starter således deres uddannelse hér, uanset holdets aldersgruppe og niveau.

Forinden skulle vores trænerne forberede sig hjemmefra, via et online forberedelsesmodul, og gennem dagen stiftede de bl.a. bekendtskab med læringsværktøjer som “vis-forklar-vis” og “stop/frys”.

Grundlæggende tager kurset udgangspunkt i træneren som “hjælper” for den enkelte spiller, så han/hun lærer at løse udfordringer i spillet på egen hånd og har primært fokus på de pædagogiske redskaber, man som træner kan bruge i bestræbelserne på at udføre en god træning.

Dagens program var en kombination af teori i undervisningslokalet og praktik på banen, hvor spillere fra klubbens egen børneafdeling deltog som medier om formiddagen, mens kursisterne selv fik sved på panden om eftermiddagen.

Det er værd at nævne, at instruktøren roste kursisterne for deres nysgerrighed og engagement, på og uden for banen, og fremhævede bl.a. en konstruktiv snak om træningsparathed som ét af dagens mange højdepunkter.

I Boldklubben Frem er vi store tilhængere af, at vores trænere har ambitioner på egne og spillernes vegne. Derfor bifalder vi også, at så mange trænere færdiggjorde det første kapitel i deres træneruddannelse på denne smukke forårsdag i Boldklubben Frem.

Med sportslig hilsen

Christian Antonsen, bestyrelsesmedlem og sportslig ansvarlig i Boldklubben Frem