Det har været en lang, kold og ensom vinter, sang George Harrison en gang for mange år siden i Beatles-nummeret Here Comes The Sun.

Og man skulle jo næsten tro, han havde været i Danmark, da han skrev teksten!

Men solen HAR langt om længe vist sit ansigt her i landet, og kalenderen siger forår. Og forår er også lige med fodbold.

For FREMs vedkommende begynder foråret med en hjemmebanekamp mod Avarta.

Det er som bekendt i foråret, at det skal afgøres, hvem der rykker op, og hvem der rykker ned.

FREM kom i efteråret lidt skidt fra start efter nedrykningen til 3. Division. Men siden kom der bedre facon på både spil og resultater, så FREM har overvintret på den andenplads, der i sidste ende betyder oprykning til 2. Division.

Viktor Anker spillede en brandkamp mod FC Roskilde

Men, men, men. Turneringen er kun halvvejs. Så meget kan ske endnu.

FREM tabte kun en enkelt ud af de sidste 11 kampe i efteråret – og ingen af de sidste seks!

I alt bød efteråret på 29 point for de 16 kampe. Sammen med VSK Aarhus er det også lykkedes for FREM at slå et hul til forfølgerne.

I første omgang skal holdet her i foråret spille seks kampe, som skal afgøre, om det lykkes at komme i oprykningsspillet.

Her må man sige, at FREM (og VSK Aarhus) har et ret godt udgangspunkt. FREM skal på det nærmeste tabe resten af kampene i grundspillet for ikke at ende i top-6 efter runde 22. Og så galt går det jo nok ikke.

Tobias Noer skal være med til at lirke Avarta’s forsvar op

Til gengæld bliver det et hundeslagsmål, hvem der skal følge med i oprykningsspillet. Selv nummer 12, Vanløse, kan sagtens gøre sig forhåbninger om at komme med, hvor det bliver sjovt.

Men nok så vigtigt er det, at alle kampe tæller med i det samlede regnskab. Så det er bare med at få samlet nogle flere point.

Lørdagens modstandere fra Avarta har fulgt et mønster i denne sæson, der minder lidt om FREMs.

De grønklædte fra Rødovre kom også ret skidt fra start efter oprykningen fra Danmarksserien. Men de har fået vendt skuden, og aktuelt indtager de tredjepladsen i 3. Division.

Lørdagens kamp kan med andre ord vise sig at blive ret vigtig, når det samlede regnebræt skal gøres op i juni.

Avarta sluttede efterårssæsonen af med blot et enkelt nederlag i deres sidste syv kampe. Til gengæld har de spillet lidt flere uafgjorte kampe end FREM, som med kun to remis-løsninger har færrest x’er af alle i rækken.

Sylvester Seeger-Hansen er FREMs topscorer med 8 mål. Tilkomne August Andersen har scoret 4 mål for Vanløse i efteråret og er på sin vis nr 2 på listen, han har dog ligesom Daniel Warmbach karantæne i første kamp

Hos Avarta er det værd at bemærke, at de blot har scoret 13 mål i deres 16 kampe. Det er færrest af alle. Ikke desto mindre har de vundet syv af deres kampe. Det tyder altså på, at holdet er temmelig svære at have med at gøre, hvis de først kommer foran.

Holdets to seneste kampe i 3. Division endte med sejre på 1-0 (over henholdsvis Vejgaard og Young Boys). Det understreger sådan set bare pointen om, at de er gode til at lukke af.

Bemærkelsesværdigt er det også, at Avarta indtil videre har været klart bedre hjemme end ude. De har hentet 16 ud af deres 25 point på Espelundens Idrætscenter.

Holdet har kun tabt to kampe på hjemmebane. Den ene af dem var dog det seneste møde med FREM, som tog de få kilometer hjem til Valby med en sejr på 1-0 i bagagen.

Kampen lignede ellers en nulløsning meget længe. Men tre minutter før tid fik Lucas Lodberg scoret opgørets enlige mål, da han med et drøn inde i straffesparksfeltet kanonerede bolden op i nettaget.

FREM har totalt set en ret fin statistik mod Avarta.

De to hold har dystet 18 gange, og FREM har vundet de 10 af opgørene. Tre kampe er endt uafgjort, mens Avarta altså har vundet fem gange.

Den samlede målscore er 29-16 i FREMs favør.

Alt i alt er det små fire måneder siden, at FREM spillede den hidtil sidste turneringskamp. Det var ude mod Vejgaard, og her blev det til en sejr på 3-0.

Daniel Warmbach åbnede scoringen midtvejs i første halvleg, da han scorede fra kort afstand, efter at Rasmus Grønne havde forlænget et indlæg.

Kort før pausen blev det 2-0, da Sylvester Seeger-Hansen udnyttede, at hjemmeholdets målmand havde placeret sig mindre heldigt.

Anfører Rasmus Louie Larsen må svinge pisken så FREM får en god start på sæsonen

Til allersidst i kampen sørgede Zamir Aliji for 3-0, da han fra kort afstand tacklede bolden ind i det nordjyske mål.

Siden da har FREM spillet en del træningskampe, hvor det er blevet til adskillige sejre – og flere af dem med ganske store cifre.

Det er godt nok også blevet til et enkelt nederlag mod HIK på 1-4. Men både spil og resultater har generelt givet gode løfter inden foråret.

Avarta har heller ikke ligget på den lade side i vinterpausen. De har bl.a. præsteret for nylig at vinde 2-1 ude over HB Køge, der som bekendt ligger i Viasat Sport Divisionen.

De to Avarta-mål blev i den kamp scoret af den tidligere Lyngby-spiller, Lasse Fosgaard, og en gammel kending af FREM, Aleksandar Lazarevic.

Ganske vist skal man ikke lægge alt for meget i resultater af træningskampe. Trænerne kan have eksperimenteret med hold og formation. Og man får som bekendt ikke point ved at vinde træningskampe. Men det er da alligevel bedre at vinde træningskampene end at tabe dem.

De to holds ganske fine træningsresultater viser jo også, at det kan blive en rigtig god kamp, når FREM og Avarta nu skal sørge for, at foråret for alvor kommer i gang.

Dét skal de lørdag kl. 14.00, og det bliver Iman Huseen Umar, der som dommer skal styre slagets gang. Vi siger vel mødt på Valby Stadion!

Tekst Niels O. Hansen

Foto Claus M. Hansen

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk