Sæsonen nærmer sig med hastige skridt og vi har taget en snak med Henrik Gundersen og Beran Camili om efteråret.

Lad os lige starte med at skrue tiden tilbage til i sommers. Beran – du havde sammen med resten af Sportsudvalget en travl sommer. Hvordan griber man det an med at sammensætte en ny trup på så kort tid?

Beran: Det var en kæmpe opgave for Sportsudvalget, med alle de spillere som stoppede. Ingen tvivl. Vi stod med fire spillere tilbage efter nedrykningen fra 2. Division og skulle opbygge en ny trup.

Det var meget få spillere, som vi selv ikke ville beholde i truppen til den nye sæson. Langt de fleste spillere sagde selv stop, for at prøve noget andet. Det gjorde opgaven med at stable en ny trup, meget større.

Vi havde dog allerede en del spillere, som vi havde scoutet på, som vi ville have til klubben – så første prioritet var at få hentet dem. I en klub som FREM er der dog altid henvendelser fra diverse spillere, plus vi har et godt netværk hver især, som der er blevet trukket på, så det gjorde opgaven lidt lettere.

En spiller som f.eks. Martin Conley var blandt de spillere vi allerede lidt kig på og kendte i forvejen, så han var en de oplagte og på den måde blev det en god blanding af folk vi allerede havde scoutet og så netværk.

I samme uge fik vi landet Anker, SD fik vi forlænget. Det gjorde nok at mange af de andre spillere vi snakkede med, pludselig synes at projektet lød interessant.

Gunder: Sylle var en spiller vi fik signet ret hurtigt. Når sådan en spiller signer, så kan det også give et signal til andre spillere. I vores tilfælde gjorde det at Warmbach og Gustav også kom herud og det var jo så vores held, at AB lod dem gå.

Beran: Vi havde ikke forventet at skulle lave en så stor spiller udskiftning, men set i bakspejlet, har det været det rigtige. Der var brug for ny energi i truppen.

Det leder mig videre til næste spørgsmål, Gunder. Hvordan er samarbejdet med mellem Sportsudvalget og dig? Kommer du med navne til Sportsudvalget eller er det mere hvilke positioner, der skal nye spillere ind på?

Gunder: Jeg synes det er en god blanding og vi har et rigtigt godt samarbejde. Som sagt spiller netværk også ind og hvis tidligere spillere eller andre henvender sig til mig, så går jeg til Beran og Martin og siger: “hvad med ham og ham? Kan han være interessant for os?” og på den måde er vi gode til at få samarbejdet til at glide.

Nu havde jeg også haft nogle snakke med Beran og Martin inden min ansættelse om hvordan vi gerne vil spille i FREM og hvilke spillere, der passer ind i det. Når man på den måde sammensætter en ny trup er det heller ikke udenlukkende de spillemæssige kvaliteter man skal kigge efter.

De er selvfølgelig vigtige, men der er også noget mentalitet, der skal passe til spillestilen og den måde vi gerne vil presse, osv. Man hører måske at den og den spiller er på den og den måde. Der er måske lidt knas med det her og der er da også et par stykker vi har sagt nej til på den bekostning.

Hvordan var det så at starte? Du var selv ny træner og hel ny trup. Du har selvfølgelig været her før og kender miljøet herude, men alligevel. Hvad gør man for at ryste en ny trup sammen?

Gunder: Det er klart at det kræver lidt ekstra. Det har taget en masse snakke med trænerteamet for at lære alle at kende og finde ud af hvordan truppen hænger sammen. Både spillemæssigt og socialt.

Derudover er det ikke nogen hemmelighed at flere af de spillere, der kom til var nogle, der havde haft nogle skadesproblemer og ikke var i den bedste forfatning, så det handlede også meget om at få spillere i form uden at presse dem for hårdt og risikere nye skader.

Det så man også i den første kamp mod Næsby. Vi kommer foran og spiller dem ud af brættet, men efter en halv time gik vi flade og ender med at tabe 2-4.

Der har nok også skulle slibes lidt kanter af internt i truppen. Sådan er det når der er mange nye. Der er jo noget hierarki i en trup.

Jeg synes dog vi er kommet rigtig langt. Vi står nu med en stærk trup og jeg må bare give Sportsudvalget kæmpe ros for det arbejde, der blev lagt i sommers.

Gunder, nu nævnte du tidligere, at du har snakket med Beran og Martin om spillestilen. Hvordan vil vi egentlig spille i FREM?

Gunder: Vi vil gerne spille offensiv fodbold, hvor vi bygger op nedefra, og være boldbesiddende. Vi skal dominere kampene og være gode til at bruge bolden. Samtidig skal vi være et hold, som er svære at bryde op når vi forsvarer – det skal gøre ondt at spille mod Frem.

Det letteste er at gå dybt og forsvare, men vi skal ikke bare være et omstillingshold. Der tror jeg, at Beran og jeg er meget enige. Nu har jeg jo også haft Beran som spiller sidst jeg var herude og der spillede vi på samme måde.

Omend jeg nok vil sige at vi måske spiller en tand bedre eller anderledes i hvert fald oppe på den sidste tredjedel. Dengang handlede det meget om at spille bolden op på den sidste tredjedel og så var der fri leg, hvor vi i dag er mere nede i detaljen om hvad vi gør deroppe og hvem, der går hvad.

Nu snakkede vi lidt om den første kamp mod Næsby og starten var ikke alt for god. Hvilke tanker gjorde du og resten af trænerteamet jer efter starten på sæsonen?

Gunder: Vi har tre point efter fem kampe. Jeg tror aldrig jeg har prøvet kun vinde en kamp ud af fem og jeg har altså været med i 25 år nu. Her spiller det selvfølgelig også ind, at man starter op med en ny trup uanset om de er i form eller ej.

Jeg sagde det allerede i Pauli loungen i den sidste kamp i sidste sæson, hvor jeg blev præsenteret. Hvis man tror at man bare kan knipse med fingrene og alt spiller fra start, så kan man godt tro om. Det her kræver noget opbygning. Jeg og resten af trænerteamet skulle “finde” holdet. I de første kampe var vi endnu ikke sikre på hvad der var den ideelle opstilling.

Beran: Der går også noget tid før det relationelle mellem spillerne er på plads. Man kan træne en masse, men den følelse af “at når han gør det der, så skal jeg gøre det her” den kommer ikke helt naturligt lige med det samme. Det kræver både træning og kampe før det kommer på plads.

Gunder: Men der var selvfølgelig også tvivl. Selvfølgelig var der det. Det skal der være. Jeg nåede da at tænke: “Har divisionsfodbold ændret sig så meget? Jeg ved jeg har været væk fra divisionerne, men så lang tid siden er det da heller ikke” og jeg kan huske at jeg tænkte, at ni point op til Vanløse bliver rigtigt svært.

Hvis man ikke tvivler, så er det noget galt, men vi troede på det vi gjorde og at vi måtte fortsætte på den måde og ikke begynde på at lave det hele om.

Vi taber 1-4 til VSK i Århus og der var scoret mange mål i de andre kampe. Efter VSK har vi til gengæld otte ud af ni clean sheets og vi vinder et hav af kampe med 1-0. Udefra virkede det alligevel til at den kamp ændrede et eller andet?

Gunder: Vi ændrede faktisk ikke særlig meget. Der blev selvfølgelig skruet på nogle knapper hist og her, men det er helt naturligt. Det er en del af udviklingen. Vi fik måske justeret vores presspil til det bedre, så vi blev endnu bedre til at stå som vi gerne vil. Spillerne begyndte også både at kende hinanden bedre samt at være i bedre forfatning.

Anker, der har haft et hårdt forløb inden han kom herud, fik banket rusten af og selvom vi i mange kampe kun vandt med et enkelt mål, så spillede vi os frem til mange chancer, som vi så ikke var gode nok til at udnytte. En kamp som den mod Holstebro her på hjemmebane hvor vi spiller 0-0 skulle vi jo have vundet. Vi havde store chancer. Det ærgrer mig stadig.

Beran: Den kamp skulle vi helt sikkert have vundet. Faktisk får vi to mål underkendt. To forkerte kendelser endda.

Så alt i alt et godkendt efterår?

Gunder: Ja, det er det med starten taget i betragtning. I de sidste 11 kampe taber vi én kamp, spiller to uafgjorte og vinder resten. Det giver også holdet en helt anden tro på sig selv. Med sejre kommer selvtillid og vi har lige nu en trup hvor alle gerne vil spille og alle gerne vil have bolden når vi spiller og det er en fornøjelse som træner.

Her slutter vi første del af interviewet. Anden del kommer en af de næste dage hvor vi kigger lidt nærmere på forventninger til forårssæsonen.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk