FREM indtager fredag aften Roskilde, der i dag nok er mest kendt for sin årlige rockfestival plus Roskilde Universitets Center (RUC)– og så domkirken fra 1175, hvor rigtig mange af de tidligere danske konger og dronninger ligger begravet.

Det er ikke urimeligt at sige, at Roskilde dengang i meget gamle dage havde en større betydning end i dag.

FREM har hårdt brug for en sejr – kommer den fredag aften ? – Foto Claus M. Hansen

Faktisk var byen landets hovedstad i 1200- og 1300-tallet, mens København endnu hed Havn og var et lille fiskerleje. København overtog titlen som hovedstad – primært fordi byen lå mere praktisk ved Øresund. For at komme til Roskilde ad vandvejen skal man som bekendt ned igennem Roskilde Fjord – og man kan vel at mærke ikke komme videre ad søvejen.

Roskilde mistede titlen som hovedstad i 1417. Og små 500 år senere stiftede en gruppe Roskilde-borgere en fodboldklub. Den fik navnet RB1906. Rigtigt gættet: Klubben er 20 år yngre end FREM.

Første gang med divisionsfodbold i Roskilde var i slutningen af halvtredserne. Op igennem tresserne var RB1906 i den gamle 3. division (næstbedste række), inden de rykkede ud i 1967.

Der skulle gå ni år, førend klubben kom tilbage til divisionerne – og denne gang også med fransk visit til 2. division i 1979.

Men op igennem firserne stabiliserede klubben sig i 2. division, selvom oprykning til den bedste række aldrig var rigtig tæt på.

I halvfemserne stod den så igen mest på 3. division, inden klubben i 2000 røg tilbage i Danmarksserien.

I 2004 overgik førsteholdet så til at hedde FC Roskilde efter at have lavet en overbygning sammen med nogle af omegnsklubberne.

Som FC Roskilde lykkedes det igen at komme op i den næstbedste række, som jo nu hed 1. division. Og så er klubben i øvrigt indehaver af en dansk rekord.

Da FC Roskilde for anden gang rykkede op i 1. division – i 2013/14 – skete det efter en rekordserie, som aldrig er set magen. I det mindste ikke på divisionsniveau.

Hele 22 divisionskampe gik FC Roskilde fra banen som vindere – på stribe vel at mærke! Det gav en stensikker oprykning med et forspring på 19 point til Næstved.

Men i 2020 gik elevatoren igen ned, og nu stod den på overgangssæson i 2. division – og lokalopgør mod KFUM Roskilde.

Emil Schou Jørgensen var med til at vinde over Roskilde i foråret – Foto Claus M. Hansen

På en måde minder byen Roskilde fodboldmæssigt lidt om Kolding, fordi den næstøverste klub ikke er med i samarbejdsaftalen med byens førende klub.

FC Roskilde og KFUM Roskilde nåede at møde hinanden to år i træk – først i overgangssæsonen og så i den nye 3. Division. Men derefter gik elevatoren i hver sin retning, for i sidste sæson rykkede FC Roskilde op i 2. Division, mens bysbørnene røg tilbage til Danmarksserien.

FREM stødte første gang på Roskilde i form af RB1906 i 1986.

Det gav et nederlag i Valby på 2-3, selvom FREM vandt første halvleg på et mål af Michael Lyng kort før pausen. Kim Mikkelsen øgede til 2-0 i anden halvleg, men tre på sene mål af Tonny Madsen, den tidligere FREM-spiller, Lars Vang, og Kim Truesen tog roskildenserne sejren.

Alt i alt havde FREM dog en helt lige statistik med RB1906. Fire sejre, fem uafgjorte og fire nederlag og en målscore på 17-17. Men for at få det fuldstændige billede bør vi jo nok også regne kampene mod FC Roskilde med. Og så ser det ikke helt så godt ud.

Alt i alt har FREM vundet seks gange, otte kampe er endt uafgjort, mens RB1906/FC Roskilde har vundet 11 gange. Den samlede målscore er 44-30 i Roskilde-favør.

FC Roskilde er i den nuværende forfatning faktisk den af modstanderklubberne i 2. Division, som FREM kender bedst.

De to hold mødte hinanden fire gange i sidste sæson.

FC Roskilde vandt den første kamp, der blev spillet i stiv kuling på en træningsbane over for Roskilde Idrætspark.

Forhåbentlig får Frem omsat nogle chancer til mål mål mod Roskilde – Foto Claus M. Hansen

Kampen var egentlig meget lige, men FC Roskilde vandt 3-0. Selv hjemmeholdets spillere og trænere erklærede bagefter, at i det mindste sejrscifrene nok var lidt overdrevne i forhold til selve spillet på banen.

Returkampen i grundspillet sluttede 2-2, efter at FREM havde vundet første halvleg 2-0 på mål af Christian Helev og Jacob Pind. I anden halvleg reducerede Tobias Noer, mens Valdemar Schousboe sendte udligningen ind på straffespark.

Holdene skulle mødes igen i oprykningsspillet, og her spillede FREM en rigtig god kamp i Roskilde Idrætspark.

Efter 0-0 ved pausen bragte Frederik V. Kristensen FREM foran fire minutter efter pausen på oplæg fra Matthias Andersen. Senere slog Emil Schou Jørgensen sejren fast efter at have behandlet en frisparksbold fra midtercirklen på den mest optimale vis.

Dette var FREMs sejr nummer otte i træk, og dermed overhalede de tværstribede for første gang i sæsonen FC Roskilde og kom op på førstepladsen i 3. Division.

Det blev der dog lavet om på. Og FC Roskilde sikrede sig oprykningen ved at vinde returopgøret i Valby med 4-1 – bl.a. takket være et hattrick af føromtalte Valdemar Schousboe. Oliver G. Andersen scorede FREMs mål ved den lejlighed.

Men FREM endte som bekendt som nummer to og rykkede dermed også op i 2. Division.

Jakob Skovgaard scorede et flot langskudsmål, dog husker jeg Lasse Dahl mål mod Rønne fB for 12 år siden som værende fra større afstand – Foto Claus M. Hansen

Her begyndte FC Roskilde imponerende nok sæsonen med en sejr på 3-0 over AB. Men siden da har holdet haft det sværere, og det er kun blevet til skrivebordssejren på 3-0 over Jammerbugten. Fire af de øvrige kampe er endt remis, mens holdet har tabt de fire sidste. Det rækker foreløbig til en ottendeplads i rækken.

Senest var holdet fra domkirkebyen en tur i Skive, og det endte med 1-1.

Sidst i første halvleg var anfører Andreas Hermansen uheldig at lave selvmål. Men i anden halvleg udlignede Valdemar Schousboe på oplæg fra Ronny Larsen.

FREM måtte senest indkassere et nederlag på 1-2 hjemme mod B 93.

René Henriksens tropper kom ellers foran på et drømmemål kort ind i anden halvleg, hvor Jakob Skovgaard Larsen scorede et mål, der gav mindelser om det mål, som Tjekkiets Patrik Schick scorede ved sidste års EM mod Skotland.

Der er dog et par forskelle.

Patrik Schick scorede fra 45 meters afstand, mens Jakob Skovgaard Larsen skød på mål fra midterlinjen, så det må være omkring 52 meter fra mål!

Til gengæld kan man sige, at B93-målmanden Aris Vaporakis trods alt havde hånden på forsøget, uden at han kunne forhindre scoringen. Da Patrik Schick scorede sidste år, nåede Skotlands målmand, David Marshall, end ikke at få fingerspidserne på.

Patrik Schicks mål blev officielt kåret til EM-turneringens bedste. Jakob Skovgaard Larsen fejrede sit mål med sine velkendte flik-flak, og hans scoring må også have en god chance for at blive kåret til årets mål i FREM.

I kampen mod B 93 udlignede den tidligere FCK- og AaB-spiller, Nicolaj Thomsen, efter et kvarters spil af anden halvleg, da han fik to forsøg fra kort afstand. Og da viseren på stadionuret var på vej rundt for sidste gang i den ordinære tid, løb indskiftede Frederik Høgh nærmest bolden i mål til sejr til ’Den Hvide Dame’.

For FREM betyder nederlaget, at holdet ligger nummer ni i 2. Division takket være en lidt bedre målscore end HIK – og takket være to point mere end Brabrand, der ligger på den frygtede 11. plads.

FREM vil kunne få lidt luft til bunden med en sejr i Roskilde fredag kl. 19.00.

Holdet må stadig klare sig uden Rasmus Louie Larsen. Venstrekanten afsoner sin sidste karantænedag efter det røde kort i kampen mod Skive (0-0).

Det er en vigtig kamp, og derfor vil det være godt med mange FREM-tilhængere til at bakke holdet op. Det er let at komme til Roskilde med tog, men du kan også komme med supporter-bussen. Den kører kl. 16.45 fra klubhuset.
Interesserede kan ringe til Marianne på 60 71 81 52.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk