FREM tilbage som nummer 1 efter fortjent sejr over Slagelse

Frederik Sundstrup og Frederik Roepstorff scorede, og Daniel ’Elly’ Pedersen brændte straffespark, da FREM sendte Slagelse retur til Vestsjælland med et nederlag på 0-2. De tre point til FREM betyder, at klubben igen topper kvalifikationsspillet.

FREM viste i perioder glimrende angrebsspil, scorede to mål og holdt for første gang i fem kampe målet rent. Og derfor endte det med den første sejr i tre forsøg over Slagelse, efter at de to første kampe mod oprykkerne i denne sæsons grundspil var sluttet 0-1 og 0-0.

Mere kampgejst

I forhold til sidste uges nederlag mod Hillerød havde FREM-træner Lasse Holmgaard foretaget en del rokeringer.

Abdoulie Njai var tilbage efter karantæne, og han trådte ind på den venstrekant, som han har haft abonnement på i det meste af foråret. Mod Hillerød havde Kenneth Thinter vikarieret på pladsen, men han var nu flyttet til venstre forsvarsside, hvor han også har spillet langt de fleste kampe i dette forår.

Til gengæld havde angriberen Benjamin Warlo pådraget sig en skade i akillessenen. Derfor var Tonni Adamsen rykket fra sin sædvanlige plads på den offensive midtbane til angrebet.

Det betød så, at Andreas Lundberg var flyttet fra venstre forsvarsside til pladsen på den defensive midtbane, som Victor Christiansson normalt opererer på. Svenskeren spillede i dagens kamp mod Slagelse længere fremme på midtbanen.

Endelig var der efter tre kampes pause fundet plads til Gustav Gjøg på højrekanten i stedet for Hamid Khalidan. Lasse Holmgaard havde inden kampen efterlyst mere kampgejst og intensitet fra sine spilleres side, end tilfældet havde været mod Hillerød. Det må man sige, at de levede op til.

FREM-dominans

FREM satte sig på opgøret fra begyndelsen, og efter fire minutters spil var Daniel ’Elly’ Pedersen ved at komme igennem efter et glimrende indlæg fra Gustav Gjøg.

Det lykkedes dog for Slagelse at få blokeret hans forsøg, så FREM fik hjørnespark. Det første hjørnespark kom der ikke noget ud af. Men det gjorde der på det næste.

Her lykkedes det ikke for Slagelse at få kuglen ud af farezonen. Den hoppede og dansede i målfeltet, og i første omgang sendte Tonni Adamsen bolden på venstre stolpe. Riposten endte imidlertid hos Frederik Sundstrup, der var gået med frem. Fra kort afstand kunne han sende bolden i nettet til 1-0 til FREM.

I fortsættelsen havde Tonni Adamsen et fornuftigt frisparksforsøg, som Slagelses målmand, Sebastian Sørensen, imidlertid tog sig af. Og i den anden ende fik Cagri Erdem en ret stor chance midt for mål, efter at det var FREM, som ikke fik sendt bolden ud af straffesparksfeltet. Cagri Erdems forsøg endte imidlertid lige til højre for FREMs mål.

Resten af første halvleg blev en temmelig chanceforladt affære. Meget af spillet foregik midt på banen, og de to farligste situationer opstod efter tilbagelægninger til Sebastian Sørensen fra Slagelse-spillere.

I det ene tilfælde havde indskiftede Jacob Skovgaard Larsen ikke helt styr på, hvor målmanden befandt sig. Det kunne have kostet et selvmål, men det lykkedes for Sebastian Sørensen at få rettet op og indhentet bolden, inden det kom så vidt.

I det andet tilfælde opsnappede Tonni Adamsen en tilbagelægning i Slagelses højre forsvarsside. Han fik rundet Sebastian Sørensen, men skudvinklen blev lovlig spids, og FREM-angriberen endte med igen at ramme stolpen. Målet var ellers tomt, så man må nok sige, at heldet var med Slagelse i den situation.

Der kom lidt mere gang i sagerne i anden halvleg.

Misbrugt straffespark

Efter et par behjertede forsøg fra begge holds side fik Daniel ’Elly’ Pedersen fremtvunget et straffespark efter seks minutters spil. Inden dagens kamp havde han scoret på 18 straffespark på stribe – senest mod Avarta (3-1) og Kjellerup (6-2).

Men 19. gang gik den ikke. Ligesom mod Avarta og Kjellerup sparkede ’Elly’ til venstre for sig selv, men det havde Sebastian Sørensen luret, og den tidligere FREM-målmand reddede i fin stil.

Dermed var kampen stadig ret åben, men Slagelse havde svært ved at komme igennem FREMs forsvar, som med kun 19 mål imod har status af hele rækkens stærkeste. Derfor blev det ofte til skud udefra og indlæg, som FREM-målmand Marco Brylov i langt de fleste tilfælde havde godt styr på.

Afgørelsen

I anden halvlegs første halvdel var Abdoulie Njai den spiller, der var tættest på at score – hvis vi ser bort fra det misbrugte straffespark.Efter godt et kvarters spil lykkedes det for FREM-spilleren fra sin venstrekant at få opsnappet en fejlaflevering. Der var modspillere, men han kørte direkte mod mål, og han endte med en kvalificeret afslutning lidt inde i feltet. Det var fladt, det var velplaceret, og det var på vej mod åbningen ved højre stolpe, men Sebastian Sørensen fik kastet sig og reddet.

Et lille kvarter senere faldt afgørelsen.

Her var det Tonni Adamsen, som opfangede en bold på Slagelses banehalvdel. Han kombinerede med Frederik Roepstorff, og det endte med et skud fra netop fra Frederik Roepstorff, som Sebastian Sørensen ganske vist fik hænderne på. Men bolden smuttede alligevel forbi ham og endte med sine sidste kræfter med at trille i mål til to-målsføring til FREM.

Tilbage på toppen

Det fik holdene til i endnu højere grad at satse på afslutninger udefra.

For Slagelse var det især Jacob Skovgaard Larsen og Jacob Pind, der forsøgte sig. Tættest på et reduceringsmål var nok Jacob Skovgaard Larsen syv minutter før tid, hvor han skød på mål på et frispark fra 25 meters afstand. Bolden ramte en FREM-spiller i muren og strøg lige over målet.

Kort forinden havde Slagelses topscorer, Christoffer Thrane, haft en hovedstødsmulighed, som FREM imidlertid fik reddet til hjørne.FREM havde i slutfasen også muligheder til at udbygge føringen.

Indskiftede Hamid Khalidan afsluttede fladt til venstre for målet efter en lille dribletur, Tonni Adamsen sendte et forsøg over og et ved siden af målet, og Gustav Gjøg havde et glimrende firsparksforsøg fra 20 meters afstand med saft og kraft, der ikke var ret langt fra øverste venstre hjørne i vestsjællændernes mål.

Men FREM-sejren blev på to mål, og det var et ganske passende facit.

Da Hillerød samtidig tabte på hjemmebane til FC Sydvest med 2-3, betød FREMs sejr, at klubben efter kun en enkelt uge som nummer 3 er tilbage på førstepladsen i kvalifikationsspillet. Der er et point – og en noget bedre målscore – ned til Slagelse og Hillerød på de næste pladser.FREMs næste opgave bliver på lørdag 18/5 kl. 14.00 på udebane mod Dalum.