Hvem havde egentlig mest grund til at være utilfreds efter lørdagens 2-2 kamp i 2. Divisions sæson-premiere mellem FREM og Aarhus Fremad?

Det er faktisk et rigtigt godt spørgsmål.

Aarhus Fremad kom til Valby med en sejr på 7-0 over netop FREM i bagagen fra sidste kamp i sidste sæsons oprykningsspil, hvor aarhusianerne gik glip af oprykning til Nordic Bet Ligaen på marginal vis – til glæde for FC Helsingør.

Blandt andet derfor måtte Aarhus Fremad siges at være favoritter til at vinde kampen, men de stod længe til at tabe opgøret, som FREM førte næsten hele vejen – kun for at se sejren blive forvandlet til uafgjort til allersidst.

På den måde fik de to hold et point hver, mens et point forsvandt op i Vorherres kulsorte himmel – til en vis ærgrelse for begge hold.

Der var og er en god forklaring på, at FREM og Aarhus Fremad overhovedet skulle dyste mod hinanden igen, Det hænger sammen med, at 2. Division igen står over for en ny struktur.

FREM er ved lodtrækning trukket over i Pulje 1 – også benævnt Vestkredsen – og i begge kredsene skal de 14 hold til næste sæson fordeles på hele fire forskellige niveauer.

Vinderen af hver kreds rykker op i Nordic Bet Ligaen, mens nummer to til seks kommer i den nye, landsdækkende 1. Division sammen med de to nedrykkere fra Nordic Bet Ligaen.

Nummer 7-10 danner så sammen med vinderne af Danmarksseriens fire puljer den nye 2. Division, der ligesom League Two i England bliver liga-pyramidens kælderdivision.

Nummer 11-14 i denne sæsons 2. Division rykker til gengæld helt ned i Danmarksserien, så det er på forhånd barske betingelser for klubberne.

Alle point er derfor meget værdifulde, og det vidste lørdagens to hold også meget vel.

FREMs træner, René Henriksen, havde til kampen valgt at stille op i en 4-1-4-1 formation med Lucas Balck alene på toppen og med Andreas Lundberg som bølgebryder foran fireback-kæden.

Det giver ikke meget mening at sammenligne holdopstillingen med holdopstillingen fra sidste opgør mod samme modstander, for ved den lejlighed var indtil flere af FREMs spillere taget på ferie, og siden har der både været tilgang og afgang.

Herfra skal det kun konstateres, at FREM godt kan stille i en stærkere opstilling, da forsvars-styrmanden Kristoffer Dirksen stadig er skadet, og angriberen Paul Ngongo Iversen måtte afsone karantæne efter sit røde kort i opgøret i Aarhus.

Aarhus Fremad har til gengæld oprustet, ligesom klubben er overgået til halv-professionelle tilstande, så ambitionerne om at rykke op har de i den grad stadig i det nordlige Aarhus.

I begyndelsen af lørdagens kamp var aarhusianerne da også toneangivende, og gæsternes Lucas Skjoldborg From var den første, der forsøgte at lave mål, da han tog chancen fra kanten af straffesparksfeltet. FREMs målmand, Tobias Brogaard Larsen, kunne dog let sikre sig kontrol over kuglen i den situation.

Tobias Brogaard Larsen er ny på FREM-holdet i den forstand, at Marco Brylov er skiftet til Hvidovre. Men afløseren har faktisk spillet en enkelt kamp for FREMs bedste mandskab tilbage i 2014.

Tobias Brogaard Larsen skulle hurtigt komme i aktion igen efter sin første redning, da Aarhus Fremad fik en serie af hjørnespark.

Det er helt tydeligt et våben, som aarhusianerne satser stærkt på. Hjørnesparkene skruer næsten altid indad, og de ligger tæt på mål, hvor adressen meget ofte er den to meter høje angriber, Christian Nissen, der både er en trussel i luften og til gene for modstandernes forsvar og målmand alene på grund af sin størrelse og sin statur, hvor han fylder godt.

Men FREM red i første omgang stormen med alle hjørnesparkene af, og efter små ti minutters spil lykkedes det for hjemmeholdet at ændre på kampens betingelser.

Det lykkedes FEM at slå kontra, og det var Daniel Anusic, der satte fart på i FREMs venstre side. I første omgang lykkedes det for de gulsorte at få blokeret fløjspillerens indlæg, men i anden ombæring valgte han at sende bolden skråt bagud til den fremadstormende Jacob Pind, der løftede bolden, inden han fra kanten af straffesparksfeltet helflugtede den smukt i målets højre side uden chance for Aarhus Fremad-målmand, Frederik Nørgaard Hald.

Små to minutter senere kunne det endda være blevet 2-0.

Her var det Tonni Adamsen, der fik stjålet bolden i FREMs venstre side, og det lykkedes ham at komme alene med Frederik Nørgaard Hald, der imidlertid gik fornuftigt ud af sit mål. Tonni Adamsen fik ham nu passeret, men bolden endte på den – set med FREM-øjne – forkerte side af højre stolpe.

I resten af halvlegen var Aarhus Fremad toneangivende, og det lykkedes da også for gæsterne at skabe flere farlige situationer.

Først modtog aarhusianernes Emil Hauge Mortensen en god bold i dybden, hvor man nok må sige, at heldet var med FREM, da han fra højre side af straffesparksfeltet valgte at aflevere på tværs i stedet for at skyde selv. Afleveringen savnede adresse, og den var i hvert fald alt for hård til, at en medspiller kunne nå frem. Så den situation endte i stedet med målspark til FREM.

Ti minutter før pausen lykkedes det for gæsterne at skabe en lettere kaotisk situation inde i FREMs straffesparksfelt, hvor det endte med et rent skydetelt, inden Tobias Brogaard Larsen kunne sikre sig kuglen.

Og endelig var der hjørnesparkene, der konstant var en trussel.

Tættest på at score efter hjørne kom aarhusianerne fem minutter før pausen, hvor FREM måtte sparke væk på selve mållinjen, og hvor kampens dommer, Casper Thorsøe junior,  endte med at befri værterne for trængslerne ved at fløjte for frispark begået af Christian Nissen.

FREM havde problemer med at kombinere sig igennem til chancer, men første halvleg sluttede nu med en god aktion fra hjemmeholdets side.

Her var det FREMs tur til at få hjørnespark, og fra venstre side sendte Tonni Adamsen bolden i panden på en temmelig fri debutant, Emil Schou Jørgensen, hvis hovedstødsforsøg dog endte noget forbi udeholdets mål.

Anden halvleg fortsatte i nogen grad, som første halvleg havde formet sig.

Aarhus Fremad begyndte med at få en serie hjørnespark, som bl.a. udløste et kanonskud fra Christian Nissen og til sidst et skudforsøg fra Lasse Hauge Mortensen, hvor bolden dog endte over målet og udløste målspark til FREM.

Senere forsøgte en af gæsternes forsvarsspillere, Christian Bech, sig med et saksespark, men samme Christian Bech blev få minutter senere involveret i en situation, som kunne have udviklet sig skidt for aarhusianerne.

Her misforstod han og Frederik Nørgaard Hald hinanden med det resultat, at Tonni Adamsen kunne smutte imellem og stjæle bolden på et tidspunkt, hvor gæsternes målmand var uden for straffesparksfeltet.

Tonni Adamsen kom dog lidt langt ud i venstre side ved sin aktion med det resultat, at han ikke kunne komme til at sende bolden mod det tomme mål, fordi flere modspillere nåede at komme i vejen. I stedet endte det hele såmænd med indkast – til Aarhus Fremad!

I den efterfølgende periode var det trængselstider i FREMs forsvar, der momentvis havde store problemer med bare at få bolden ekspederet ud af farezonen.

Men midtvejs i anden halvleg gav Aarhus Fremads satsning bagslag.

Her lykkedes det for FREM at etablere et godt kontraangreb, hvor Tonni Adamsen og Lucas Balck udfordrede Aarhus Fremads to bagerste spillere.

Tonni Adamsen førte bolden frem i venstre side, men tæt på straffesparksfeltet lagde han bolden på tværs til Lucas Balck på hans udvendige side, hvorefter spids-angriberen i fri position ret enkelt kunne placere bolden imellem Frederik Nørgaard Hald og højre stolpe til tomåls-føring til FREM.

Det virkede som om, målet til 2-0 i nogen grad tog luften ud af Aarhus Fremad. De havde måske nok stadig et lille overtag spillemæssigt, men i de efterfølgende små 20 minutter skabte de ikke længere farlige situationer. Faktisk virkede det som om, Fremad-spillerne begyndte at løbe lidt sur i det.

FREM havde til gengæld tilløb til endnu et farligt kontraangreb, da Lucas Balck strøg afsted i venstre side. Han forsøgte at finde den fremadstormende Tonni Adamsen, men indlægget var for tæt på Frederik Nørgaard Hald, som derfor greb læderet.

Kort tid efter måtte Lucas Balck lade sig udskifte, fordi han blev skadet. Man må ikke håbe, det er alvorligt.

Kampen var indtil de sidste ti minutter blevet afviklet i strålende solskin. Men mørke skyer begyndte at trække op over Valby Stadion. Og det skulle vise sig at være et dårligt varsel for FREM.

Tre minutter før tid fik Aarhus Fremad et af sine talrige hjørnespark, og denne gang slap FREM ikke med skrækken.

Bolden kom fra venstre side, og den endte nok en gang tæt på mål, hvor indskiftede Mathias Laursen Christensen fra kanten af målfeltet kunne sende bolden i mål med brystet. FREM appellerede for frispark, fordi de mente, at han havde brugt armen, men protesterne var ikke voldsomme – og Casper Thorsøe junior var i hvert fald ikke enig.

Scoringen gav helt tydeligt aarhusianerne mod på tilværelsen, og så gik det hverken værre eller bedre, end at Christian Nissen to minutter senere kunne sende bolden i tomt mål på en ripost efter et knaldhårdt stolpeskud.

FREM fik en mulighed for alligevel at tage sejren i dommerens tillægstid, da det lykkedes at få et hjørnespark. Men hjørnesparket savnede kvalitet, og på den baggrund endte kampen efter et temmeligt usædvanligt forløb med to mål til hvert hold.

Revanche blev det således ikke til for FREM, men det lykkedes at omvendt at få vasket den grimme plet fra forårets sidste kamp væk. Og spillerne fik sendt et signal til rækkens øvrige hold om, at det ikke bliver så nemt for dem at få point med hjem fra Valby.

I den kommende uge venter en pokalkamp tirsdag ude mod Brønshøj, inden det lørdag går løs i Tønder mod FC Sydvest.

Matchfacts

FREM – Aarhus Fremad 2-2 (1-0)

Mål:

1-0 Jacob Pind (8,)
2-0 Lucas Balck (68.)
2-1 Mathias Laursen Christensen (87.)
2-2 Christian Nissen (89.)

Advarsler:

FREM: Andreas Lundberg (57.), Frederik Sundstrup (60.), Mikkel Andersson (67.)
Aarhus Fremad: Esben Lauridsen (56.)

Holdopstillinger:

FREM (4-1-4-1): Tobias Brogaard Larsen – Frederik Sundstrup, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Andreas Lundberg – Mikkel Andersson, Jacob Pind, Tonni Adamsen, Daniel Anusic – Lucas Balck

Aarhus Fremad (4-4-2): Frederik Nørgaard Hald – Marcus Kirchheiner, Mathias Damgaard, Christian Bech, Lasse Hauge Mortensen – Lucas Skjoldborg From, Nikolaj Hammelsvang Kirk, Emil Hauge Mortensen, Magnus Kirchheiner – Christian Nissen, Søren Skals Andreasen

Udskiftninger:

Aarhus Fremad: Esben Lauridsen ind for Nikolaj Hammelsvang Kirk (20.)

FREM: Armend Aslani ind for Andreas Lundberg (60.)

Aarhus Fremad: Mathias Laursen Christensen ind for Lukas Skjoldborg From (66.)

Aarhus Fremad: Martin Mikkelsen ind for Magnus Kirchheiner (66.)

FREM: Emil Bjørn ind for Mikkel Andersson (72.)

FREM: Dominik Kis ind for Lucas Balck (78.)

Aarhus Fremad: Morten Dyrmose ind for Lasse Hauge Mortensen (85.)

Aarhus Fremad: Søren Bugge Jepsen ind for Marcus Kirchheiner (85,)

For FREM blev Elias Normand Gärtig, Magnus Juul Davidsen, Viktor Pern-Roesen og Alexander Horsebøg (målmand) ikke benyttet

Dommer: Casper Thorsøe junior

Tilskuere: 434

Første målscorer Jacob Pind blev valgt til Kampens Spiller af dagens kamppartner Malerselskabet ved Allan Jensen (Foto: Preben Pathuel)

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk