Onsdag den 11. november fik vi meddelelsen om, at Erik Knudsen efter længere tids sygdom ikke mere var i blandt os.

Erik Carlo Knudsen – eller i daglig tale bare Knudsen – blev 79 år gammel.

Knudsen spillede i ungdomsårene på et af FREMs stærkeste ungdomshold gennem tiderne, og som i 1961 leverede hele 9 spillere til FREMs divisionshold, som i øvrigt spillede FREM tilbage i landets bedste række.

Knudsen var en teknisk stærk halfback, som nåede 95 kampe på FREMs førstehold.

At det ikke blev til flere skyldtes, at han blev alvorligt skadet i en kamp mod OB, som betød et brækket ben – en skade som Knudsen aldrig kom sig over.

At Knudsen var en klassespiller ses af, at han i 1966 blev udtaget til B-landsholdet – et udvalgt hold, hvor potentielle landsholdsspillere blev indkaldt til.

Det var ikke kun på grønsværen, at Knudsen satte sit præg, idet han var et meget kendt ansigt i klublivet. Han tog aktivt del i, hvad der rørte sig i klubben –  herunder deltagelse på et af de lukkede oldboyshold, som bl.a. samlede tidligere divisionsspillere til kamp og samvær; en foreteelse, som satte sit store positive præg på FREMs sociale liv igennem en hel del år.

Men Knudsen deltog ikke kun i ‘det sjove klubliv’. I 70’erne og 80’erne, hvor FREMs økonomi hovedsagligt blev skabt via frivillig arbejdskraft, og hvor indtægter i millionklassen blev indtjent via bankospil,  ‘Denmark Open’-turneringer, koncertafholdelse samt andre indtægtsgivende aktiviteter, var han altid til rådighed med sin arbejdskraft og leverede et utal af arbejdstimer.

I de senere år var Knudsen fast deltager på Torsdagsholdet – det sociale samvær af ”gamle”  fremmere – hvor der både bliver dystet på grønsværen og hygget med eftersluk i klubhuset.

I 2019 modtog Knudsen klubbens 70-årsnål, og han vil være et savnet ansigt i klubben.

Æret være hans minde.

-Preben C.


Bisættelsen vil finde sted torsdag den 19. november kl. 14.00 fra Vigerslev Kirke, hvor man skal være opmærksom på de corona-bestemte begrænsninger

Erik Knudsen flankeret af sin søn Henrik ‘Hønse’ Knudsen, som også har spillet mange kampe på FREMs førstehold
Erik Knudsens indkaldelse til B-landskampen mod Norge i 1966
Holdbilledet fra landskampen. Knudsen står som nummer to fra højre – ved siden af Finn Laudrup