FREM fik en perfekt start på oprykningsspillet, da det lørdag blev til en sejr på 4-1 på udebane over Næsby.

FREM kom hurtigt foran ved Lorent Callaku, men Næsbys Louis Richard Larsen fik udlignet på et straffespark efter små 20 minutters spil.

FREM kom dog tilbage i førersædet, da Næsby lavede selvmål efter et hjørnespark til FREM. Og kort inden pausen blev det 3-1, da Lorent Callaku scorede sit andet mål ved at sende bolden imellem benene på nærmeste modstander.

I anden halvleg måtte Næsby forcere i forsøget på at komme tilbage i kampen. Men det endte med at koste i den anden ende, da Egzon Zeqiri snød offside-fælden og slog kontra for FREM. Omringet af to forsvarere og en målmand sendte han bolden på tværs til Salieu Drammeh, der kunne score i tomt mål.

Det var den første sejr til FREM over Næsby i denne sæson, og dermed har FREM vundet over samtlige de øvrige hold i rækken – med undtagelse af Young Boys FD. Silkeborgenserne forbliver endda ubesejrede mod FREM i denne sæson, for de er endt i nedrykningsspillet.

Men meget vigtigere end den statistik er det, at FREM med sejren over Næsby nu sidder stenhårdt på førstepladsen i 3. Division.

Dagen efter FREM-sejren måtte den nærmeste rival, VSK Aarhus, nøjes med et enkelt point, da de var på besøg i Holbæk. Det resultat betød, at de tværstribede nu har et forspring på otte point til aarhusianerne på andenpladsen.

Samtidig vandt Ishøj 2-1 ude over Avarta, og dermed er afstanden mellem FREM og Ishøj stadig på ni point.

Ishøjs sejr betød samtidig, at Ishøj fik udbygget afstanden til netop Avarta, så den nu er på seks point.

Noget kunne altså tyde på, at de to oprykkere skal findes blandt FREM, VSK Aarhus og Ishøj. De tre øvrige hold har stadig chancen, men så skal de til at vinde mange kampe.

I første omgang skal FREM på hjemmebane møde Avarta, som altså senest led nederlag på hjemmebane til Ishøj for anden gang på to og en halv uge.

I sidste weekends kamp bragte den tidligere FREM-spiller, Aleksandar Lazarevic, ellers Avarta foran tre minutter før pausen efter et skud fra kanten af straffesparksfeltet.

En anden tidligere FREM-spiller, Mohammed Azaquoun, sørgede et kvarter før tid for at bringe balance i regnskabet, da han fra højre side af straffesparksfeltet sendte bolden i mål i modsatte side efter en situation, hvor Ishøj havde spillet Avarta tynde.

Det gav Ishøj mod på mere, og fem minutter inde i dommerens tillægstid lykkedes det for Saif Ahmed at sende bolden i kassen fra kort afstand i en situation med mange spillere i målfeltet.

Det var Avartas fjerde nederlag på stribe og det femte i forårets syv kampe. Og det har kostet lidt i tabellen, hvor Rødovre-mandskabet nu er dumpet ned på femtepladsen på dårligere målforskel end Holbæk.

Avarta havde ellers sluttet efteråret ganske fornuftigt af med seks sejre, tre uafgjorte og to nederlag i de sidste 11 kampe.

Det ene af de to nederlag i den periode var holdets hjemmekamp mod FREM, som de tabte 0-1 takket være et kanonskud fra Lucas Lodberg i slutningen af kampen.

I foråret endte kampen på Valby Stadion med de samme cifre i FREMs favør.

Her var det Salieu Drammeh, som var skarpretteren, da han efter et kvarters spil af anden halvleg fik erobret bolden efter et højt pres, hvorefter han passerede udeholdets målmand, Thomas Gall.

FREM har altså taget maksimumpoint mod Avarta indtil videre i denne sæson. Men de spinkle sejre antyder også, at det ikke har været helt let.

Avarta har ligesom FREM grundlagt pladsen i oprykningsspilet på en defensiv, der har været solid indtil de seneste kampe, hvor forsvaret ikke har været helt på samme niveau som i efteråret.

Når Avarta trods alt ikke har været oppe at ligge endnu højere i tabellen, skyldes det angrebet. Holdet har scoret 22 mål i 23 kampe, og det er færrest af alle holdene i 3. Division – også dem, der er endt i nedrykningsspillet.

Holdets mange point i efteråret kom især i hus på grund af en god evne til at lukke af, når de først var kommet foran.

Desuden har Avarta været noget bedre hjemme end ude. På fremmed græs er det blevet til 12 point i 11 kampe, og det er færrest af de seks hold i oprykningsspillet.

Der er altså baggrund for optimisme hos FREMs fans. Og den optimisme kan få yderligere et skud ved at kikke på statistikken mod de grønblusede.

FREM har krydset klinger med Avarta 19 gange. 11 af kampene er endt med sejr til FREM, fem kampe er endt uafgjort, mens Avarta har vundet tre gange.

Den samlede målforskel er 30-16 i FREMs favør.

Du kan læse mere om FREMs tidligere kampe mod Avarta på  link:

http://fodboldstatistik.com/#/team/143

Lørdag får vi at se, om det kan lykkes at udbygge denne statistik.

DBU har udpeget Iman Huseen Umar til at lede slagets gang, og han puster første gang i fløjten kl. 14.00.

Tekst: Niels O. Hansen
Foto: Claus M. Hansen
Statistik: Steen M. Bjerre / www.fodboldstatistik.com

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk