FREM jagter stadig sæsonens første sejr, og nu skal der altså gerne point på kontoen efter tre nederlag på stribe, som har efterladt holdet på jumbopladsen i 3. Division.

Lørdagens kamp mod Lyseng endte med et nederlag på 0-1. Anders Fæster scorede kampens eneste mål på et fladt skud fra venstre side kort før pausen, efter at Lyseng havde udnyttet en misforståelse i FREMs forsvar.

Men der er trods alt kun spillet tre runder. Der er mange kampe endnu i denne sæson.

Nu venter der FREM en hjemmekamp mod Vejgaard Boldspilklub. De har hjemme i Vejgaard, som er en sydøstlig forstad til Aalborg.

AaB har alle dage været den største klub i Aalborg, men som tingene har udviklet sig, er Vejgaard nu kommunens næsthøjest rangerede hold. Tidligere har den titel tilhørt Aalborg Chang – der på et tidspunkt kaldte sig FC Nordjylland – samt Aalborg Freja og Nørresundby.

Vejgaard Boldspilklub er stiftet i 1925, men det var først i 2016, at klubben rykkede op i divisionen.

Det første forsøg i 2. Division endte med en næstsidsteplads og en nedrykning til Danmarksserien.

I 2018/19 gik det noget bedre med en samlet 17. plads ud af de 24 hold, som var med i Øst- og Vestkredsen.

Året efter blev turneringen skævvredet af Covid-19 pandemien. Vejgaard endte næstsidst efter de 23 kampe, som det lykkedes at få afviklet. Dermed stod den igen på Danmarksserien.

Denne gang blev opholdet tre-årigt, men i juni i år lykkedes det nok en gang for klubben at få divisionsstatus.

Vejgaard har fostret flere gode spillere i årenes løb.

Forsvarsspilleren Jakob Blåbjerg begyndte karrieren i klubben, inden han fortsatte i AaB, hvor han nåede at komme på diverse ungdomslandshold. Han blev på et tidspunkt udlejet til Vendsyssel, men han valgte i 2020 i en alder af 25 år at lægge støvlerne på hylden for at koncentrere sig om studierne.

En anden forsvarer, der begyndte karrieren i Vejgaard, er Lasse Nielsen. Han fortsatte karrieren i AaB, i belgiske Gent og i svenske Malmö FF, hvor han i en alder af 33 år stadig spiller. Det er blevet til nationale mesterskaber med alle tre klubber for Lasse Nielsen.

Men for at finde den tidligere Vejgaard-spiller, der fik den største karriere, skal vi lidt tilbage i tiden.

Ove Flindt Bjerg begyndte også som ungdomsspiller i Vejgaard, og han fortsatte ligesom de to førstnævnte sin karriere i AaB. Det var som AaB-spiller, Ove Flindt Bjerg fik debut på det danske landshold i 1970.

Han havde sin styrke i offensiven, og på den baggrund kan det måske undre, at han i 18 landskampe blot lavede et enkelt mål.

Det var til gengæld et meget berømt et af slagsen.

Det faldt i en venskabskamp i Göteborg mod Sverige i 1976, som Danmark yderst overraskende vandt 2-1.

Roland Sandberg havde bragt Sverige foran i første halvleg. Og under normale omstændigheder ville løbet på daværende tidspunkt så have været kørt for det danske landshold i en udekamp mod et hold, der på papiret havde bedre spillere – og som i modsætning til Danmark havde været med ved VM i 1974.

Men i begyndelsen af anden halvleg i Göteborg headede Lars Bastrup Danmark på 1-1, inden Ove Flindt Bjerg kort efter drejede et indlæg i straffesparksfeltet til en scoring, der skulle vise sig at blive et dansk sejrsmål.

Det var Danmarks første sejr over Sverige siden 1965. Og på udebane skulle vi tilbage til tiden før Anden Verdenskrig for at finde den seneste danske sejr over arvefjenden.

Selvom det var en venskabskamp, var euforien enorm. En avis mente ligefrem, at datoen for sejren – 11. maj – burde gøres til national helligdag. Men sådan gik det trods alt ikke.

Ove Flindt Bjerg fortsatte efter AaB klub-karrieren i Wacker Innsbruck, hvor han i 1975 blev kåret til Årets Spiller i østrigsk fodbold. Derefter gik turen til Karlsruher SC, som netop var rykket op i den bedste tyske række. Men han vendte tilbage til Østrig i VÖEST Linz, inden han i 1986 i en alder af næsten 40 år var med til at spille AaB op i den bedste danske række.

Senere blev Ove Flindt Bjerg træner i bl.a. Japan og Østrig. I dag er han 75 år, og han ernærer sig som scout for den tyske traditionsklub, Borussia Mönchengladbach.

Han har en søn, Christian Flindt Bjerg, som primært optrådte for udenlandske klubber. Men han spillede dog også i Superligaen for AaB og Viborg.

Han var træner for Vejgaard, da klubben senest var i divisionen. Så man kan godt sige, at ringen sluttede dér for familien.

Det var med Christian Flindt Bjerg ved roret, at FREM senest mødte Vejgaard. Det skete i foråret 2019, og FREM vandt ved den lejlighed 3-2. Det var i nedrykningsspillet, men både FREM og Vejgaard havde så mange point, at de ikke kunne rykke ned. Så kampen betød ikke det store.

Efter en tam første halvleg bragte Benjamin Warlo og Tonni Adamsen FREM foran 2-0 i anden halvleg. Men Vejgaard ville også være med, og de fik udlignet efter mål af Younes Christiansen og Lasse Storvang.

Mod slutningen af kampen lykkedes det dog for Tonni Adamsen at komme fri i venstre side af banen. Han sendte bolden på tværs til Daniel Anusic, som sørgede for tre point til FREM.

De to andre opgør imellem FREM og Vejgaard fandt sted i foråret 2017, og her vandt de tværstribede hjemme med 1-0. Udekampen vandt FREM også med et enkelt mål (2-1).

FREM har dermed tre sejre i tre tidligere opgør mod Vejgaard og en samlet score på 6-3.

I modsætning til FREM har Vejgaard dog lagt fornuftigt fra land i denne sæsons 3. Division.

Senest blev det til 0-0 hjemme mod Ishøj, men inden da havde Vejgaard slået med-oprykkerne fra Holstebro 2-1, ligesom det var blevet til sejr på 2-0 hjemme over Lyseng.

Det var dog mindre heldigt, at Vejgaard røg ud af DBU Pokalen efter nederlag i første runde på 3-5 efter straffesparkskonkurrence mod TST fra Tilst, der til dagligt spiller i Jyllandsserien.

Alligevel er der ingen tvivl om, at det kan blive en halvsvær opgave for FREM at få point ud af opgøret. Men omvendt skal det snart til at være, hvis ikke holdet skal hægtes af i kampen om at komme med i oprykningsspillet.

Derfor har FREM brug for al den støtte, som holdet overhovedet kan få til kampen mod Vejgaard.

FREMs spillere vil på deres side gøre alt, hvad de kan for at nappe tre point, når går løs lørdag. Dommeren med det lange navn, Oliver Alexander Stegemüller Fogh Simbold, blæser første gang i fløjten kl. 14.00.

Tekst Niels O. Hansen
Foto Claus M. Hansen

For info om bustur til næste udekamp mod VSK Århus, læs mere her

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk