FREM vandt for fjerde gang på fem kampe 1-0, da det lørdag lykkedes at vinde over Ishøj på et smukt kontramål fire minutter før tid, som Kristian Lindberg sparkede i kassen, efter at Egzon Zeqiri havde spillet ham fri på det helt rigtige tidspunkt.

Med sejren er grundspillet halvvejs, og derfor kan der gøres en lille status.

Faktisk kom FREM ikke højere op i tabellen på trods af de tre point, som sejren gav. Holdet ligger stadig nummer syv, som er den placering, der lige nøjagtig ikke giver plads i oprykningsspillet.

Men 3. Division er godt nok tæt.

Der er syv point mellem de tre førende hold, VSK Aarhus, Vejgaard og Avarta og nummer sidst, som er Holbæk.

FREM har på syvendeplads også kun et enkelt point op til den førende trio.

Sagt på en anden måde: Intet af holdene har vist sig at være markant bedre end de øvrige hold. I bunden er der opstået hul ned til Ishøj og Holbæk. Men de er ikke længere efter, end at de sagtens kan blande sig i toppen, hvis de får vendt bøtten.

Om FREM kan man sige, at holdet kom skidt fra start med fire nederlag i de første fem kampe. Men siden er der kommet gang i pointhøsten.

Af de 11 kampe er de fem endt med sejre – heraf fire i de sidste fem kampe. Alle de kampe, FREM har vundet, har været med nul mål imod.

FREM har holdt målet rent i seks ud af de seneste otte kampe. At undgå mål imod sig er og bliver et godt udgangspunkt for et fodboldhold.

Er holdet så svært at spille mod, når de er først kommet foran? Svaret er: Måske.

Tre af de fem sejre er jo først kommet i hus takket være et mål få minutter før tid. Modstanderne har med andre ord ikke haft megen tid til at komme tilbage i kampen.

Desuden er to af de fem nederlag til FREM faldet, efter at holdet trods alt scorede først. Det skete både mod Næsby (2-4) og mod VSK Aarhus (1-4).

I sidste sæson skete det otte gange for FREM – men retfærdigvis mod bedre modstandere i 2. Division. Ikke desto mindre: De kampe, hvor modstanderne får vendt resultatet, undværer vi gerne.

FREM har til gengæld ikke fået scoret så mange mål. Det er kun blevet til 12 af slagsen i 11 kampe, og det er tredjefærrest i rækken. Avarta (9) og Holbæk (10) er ene om at have nettet færre gange end de tværstribede.

Men omvendt: FREM har trods alt scoret i ni ud af de 11 kampe. Kun i udekampen mod Lyseng (0-1) og hjemmekampen mod Holstebro (0-0 har der slet ikke været et mål at juble over for FREMs mange fans.

Når rækken er så tæt, som den er, begynder den nærmest fra nul igen, nu hvor holdene sparker anden halvdel i gang.

Og det gør FREM lørdag mod rækkens eneste anden KBU-klub, Vanløse IF.

Vanløse IF rykkede senest op fra Danmarksserien til divisionen i 2018. I første omgang hed det 2. Division. Efter overgangssæsonen (2020/21) har det heddet 3. Division.

I 2021/22 endte holdet i nedrykningsspillet og på en samlet ottendeplads. I sidste sæson kom de til gengæld i oprykningsspilet og endte på en samlet femteplads.

I denne sæson kom Vanløse vældig godt fra start med fire sejre og en uafgjort i de første fem kampe. Men siden da er luften tilsyneladende gået af ballonen.

De seneste seks kampe har budt på tre uafgjorte og tre nederlag samt et exit i DBU Pokalen efter nederlag til Ishøj IF (1-3 efter forlænget spilletid).

Senest blev det 0-2 i Svendborg efter en kamp, hvor bulletinerne går på, at Vanløse var spildominerende, men hvor SfB/Oure var skarpest. Magnus Schou scorede begge mål i anden halvleg.

Det var i øvrigt første kamp i denne sæson, hvor Vanløse ikke scorede.

I sæsonens første møde mellem FREM og Vanløse endte det med et nederlag på 1-2 for FREM.

August Andersen bragte Vanløse foran på en ripost i kampens start, men Rasmus Grønne Jensen udlignede på hovedstød lige før pausen. I anden halvleg sørgede Marius Qvarnstrøm for sejren til Vanløse på en flugter, efter at FREM-målmand Viktor Anker havde bokset bolden væk.

I det hele taget har FREM haft det lidt svært med Vanløse i nyere tid.

Siden Vanløses oprykning i 2018 har klubberne mødt hinanden seks gange. Vanløse har vundet to gange, tre kampe er endt uafgjort, mens FREM har vundet en enkelt gang. Det var til gengæld ved sidste besøg i Vanløse Idrætspark, hvor Oliver G. Andersen og Oliver Møller-Jensen sørgede for en sejr på 2-0.

Den samlede målscore for kampene i nyere tid er 7-7.

Tager vi alle kampene mod Vanløse igennem tiderne, ser det meget bedre ud for FREM.

FREM har vundet 10 ud af de 23 indbyrdes opgør. Syv dyster er endt uafgjort, mens Vanløse har vundet seks gange. Den samlede målscore er 43-27 i FREMs favør.

Vi må se, om det kan lykkes at udbygge den statistik lørdag.

Fra Valby er der jo ikke ret langt til Vanløse, og du kan møde andre FREM-fans på Café Damsø, Jydeholmen 45. De åbner kl. 10, og FREM-supporterne begynder at indtage cafeen kl. 11.

Derfra er der en fodtur på fem-ti minutter til Vanløse Idrætspark på Klitmøllervej.

Kampen begynder kl. 13.00, og dommer er Frederikke Lydia Søkjær.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk