Roepstorff, Adamsen og Elly sørgede for sikker sejr til FREM mod Avarta

Takket være et langskudsmål af Frederik Roepstorff, et frisparksmål af Tonni Adamsen og et mål på straffe af Daniel ’Elly’ Pedersen fik FREM en sikker sejr på 3-1 ude over Avarta og beholdt dermed førstepladsen i kvalifikationsspillet.

Se fotograf Preben Pathuels billedserie fra kampen her: Billedserie Avarta – FREM

Sejr er lig med vinderbillede (Foto: Preben Pathuel).

FREM fik den anden sejr på stribe og viste, at de mange mål i sidste kamp mod Kjellerup (6-2) ikke var en tilfældighed. Holdet viste stor kynisme ved at score to flotte mål i en nogenlunde lige første halvleg, inden de slog sejren fast med målet på straffespark seks minutter inde i anden halvleg.

I forhold til hjemmekampen mod Kjellerup havde træner Lasse Holmgaard foretaget en enkelt ændring i startopstillingen. Victor Christiansson var blevet sin skade kvit, og svenskeren gik derfor ind på sin plads på den defensive midtbane. I stedet måtte Mikkel Andersson tage plads på bænken på denne lidt grå, men slet ikke kolde forårsdag.

Victor Christiansson var tilbage i startopstillingen (Foto: Preben Pathuel).

Da de to hold mødte hinanden på samme bane i efteråret, havde det været en chancefattig affære, hvor FREM havde siddet på spillet, mens Avarta ikke skabte ret meget. Sådan gik det slet ikke denne søndag.

FREM begyndte kampen med et lille overtag, men efterhånden var det hjemmeholdet, der viste tænder.

Avartas Jonas Hemmingshøj havde kampens første store chance efter otte minutters spil, da han kom alene med Marco Brylov, der imidlertid gik godt ud af sit mål, og Avarta-spilleren sendte bolden forbi både FREM-målmanden og målet.

Siden voldte angriberen Oliver Carrara visse kvaler i Avartas højre side, og Christian Offenberg havde et skudforsøg, som Marco Brylov uden de store problemer kunne gribe.

FREM var nu på ingen måde nedspillet i denne periode. Og efter 25 minutters spil var det de stribede fra Valby, der kom foran takket være et mål af Frederik Roepstorff.

Frederik Roepstorff (til højre) bragte FREM foran på et fladt langskud (Foto: Preben Pathuel)

Tilbage i firserne var det hans farbror, Jens Erik Roepstorff, som var en dygtig skytte i bolsjestribet landsholdsdragt, når han brugte hænderne. Nevøen er bedre med fødderne, og det demonstrerede Frederik Roepstorff, da han efter et hjørnespark i FREMs venstre side fik fat i bolden og fra kanten af straffesparksfeltet kanonerede bolden i mål med et tørt hug forbi venner og fjender – heriblandt Avarta-målmand Morten Bank (se målet her).

Det grønbusede hjemmehold forsøgte at komme igen, men i stedet var det FREM, som ti minutter senere kunne fordoble føringen.

Værternes Jonas Visøfeldt fik stoppet et lovende FREM-kontraangreb, da han med ulovlige midler fældede Daniel ’Elly’ Pedersen midt på Avartas banehalvdel.

Tonni Adamsen scorede måske årets mål i divisionen (Foto: Preben Pathuel).

Det kostede et gult kort, og kort tid efter kostede det også et mål, da Tonni Adamsen tog chancen direkte fra 25 meter og på fornem vis smed bolden helt op i højre målhjørne. Et godt bud på forårets eller måske endda hele sæsonens bedste mål i 2. Division (se målet her).

Stillingen 2-0 til FREM holdt til pausen efter en første halvleg, der egentlig havde været ret lige, hvis man talte om spil og chancer. Men FREM havde været langt mere effektive end Rødovre-mandskabet.

I begyndelsen af anden halvleg havde Avarta en pæn chance for at reducere, da holdet tog et hurtigt frispark. Bolden røg ud i venstre side til Thiago Pinto Borges, og den tidligere Esbjerg-spiller fik også skudt på mål. Det lykkedes dog for Marco Brylov at redde brasilianerens forsøg, og bolden sprang ud i åbent spil.

Hamid Khalidan var ophavsmand til straffesparket (Foto: Preben Pathuel).

Få minutter senere brændte det i stedet på i den anden ende, da Hamid Khalidan trak ind fra sin højrekant og blev fældet af Avartas venstre back, August Snorre Vitus.

Da det foregik i det kriminelle felt, pegede dommer Niels Haubo på plette. Der var ingen protester overhovedet fra Avarta, og der var da heller ikke den store tvivl om forseelsen.

Straffespark er en specialitet for Daniel ’Elly’ Pedersen, og ligesom i sidste uges kamp mod Kjellerup hamrede han bolden i mål til venstre for sig selv. Morten Bank havde gættet, at bolden ville ende i den side, men ’Elly’ placeret bolden yderligt, og derfor kunne Avarta-målmanden ikke nå derud (se målet her).

Elly var som sædvanlig sikker fra pletten (Foto: Preben Pathuel.

Målet tog i nogen grad luften ud af Avarta, og i den efterfølgende periode havde FREM nogle muligheder for at score endnu flere mål. Men værterne kunne nu meget vel have reduceret til 1-3 efter et kvarters spil af anden halvleg.

Her modtog Oliver Carrara en stikning i helt rette øjeblik fra Thiago Pinto Borges i Avartas venstre side. Angriberen slap alene igennem, men Marco Brylov gik godt ud af målet, og selvom Oliver Carrara fik bolden forbi ham, fik han også sendt den på tværs af målet og forbi højre stolpe.

Det så derfor ud til, at Avarta heller ikke i den sjette halvleg mod FREM i denne sæson kunne score. De to første kampe var endt 0-0 i efteråret og med en sejr på 1-0 til FREM i Valby tidligere i dette forår på et mål af Tonni Adamsen.

Men denne søndags kamp var ikke forbi endnu. Og et kvarter før tid slap FREM ikke så let.

I en tilsyneladende ufarlig situation sløsede udeholdet med opspillet i venstre side med det resultat, at Avartas Marco Balck kunne stjæle bolden, hvorefter han kom alene med Marco Brylov og sendte bolden i det korte målhjørne til 1-3 (se målet her).

Tonni Adamsen måtte udgå i anden halvleg (Foto: Preben Pathuel).

Reduceringen gav opgøret lidt mere nerve, men selvom Avarta havde bolden en del i kampens sidste ti minutter plus tillægstid, så var det FREM, som var tættest på at score endnu et mål.

Fem minutter før tid sendte Victor Christiansson den indskiftede Mikkel Andersson afsted i FREMs højre side. Hans indlæg endte hos ’Elly’ der hårdt presset sendte sit forsøg på højre stolpe, hvorfra bolden sprang ud i åbent spil.

Tættere på kom ingen af holdene, og dermed holdt FREM fat i førstepladsen i kvalifikationsspillet. Holdet har nu 37 point, og der er 18 point ned til den fjerdesidsteplads, der betyder nedrykning til Danmarksserien. Der mangler kun ni spillerunder, og da der også er syv hold imellem FREM og stregen, må nedrykning allerede nu siges at være en ret teoretisk risiko.

Eneste malurt i bægeret for FREM ved sejren var måske Avartas mål og så det forhold, at Tonni Adamsen efter et kvarters spil af anden halvleg måtte gå skadet fra banen. Man må ikke håbe, det er for alvorligt fat med ham.

Taktikken gav 3 point, og cheftræner Lasse Holmgaard må være fuld af fortrøstning før topkampen mod Hillerød på lørdag (Foto: Preben Pathuel).

FREMs næste kamp er lørdag 4. maj klokken 14.00 på hjemmebane, hvor Hillerød kommer på besøg.

Matchfakta:

Avarta – FREM 1-3 (0-2)

Mål:

0-1 Frederik Roepstorff (26.)

0-2 Tonni Adamsen (35.)

0-3 Daniel ’Elly’ Petersen (52., str.)

1-3 Marco Balck (78.)

Advarsler:

Avarta: Jonas Visøfeldt (34.), Christian Offenberg (41.), Thiago Pinto Borges (56.)

FREM: Frederik Roepstorff (46.), Abdoulie Njai (89.)

Holdopstillinger:

Avarta: Morten Bank – Simon Ustrup, Victor Guldbrandsen, Jonas Visøfeldt, August Snorre Vitus – Jonas Hemmingshøj, Stefan Alrik, Marco Balck, Thiago Pinto Borges – Oliver Carrara, Christian Offenberg

FREM: Marco Brylov – Kristoffer Dirksen, Frederik Sundstrup, Kenneth Thinter – Hamid Khalidan, Victor Christiansson, Frederik Roepstorff, Abdoulie Njai, Tonni Adamsen – Daniel ’Elly’ Pedersen, Benjamin Warlo

Udskiftninger:

Avarta: Buster Ellemand ind for August Snorre Vitus (58.)

FREM: Mikkel Andersson ind for Tonni Adamsen (64.)

FREM: Gustav Gjøg ind for Hamid Khalidan (69.)

Avarta: Emil Wass ind for Jonas Hemmingshøj (72.)

FREM: Andreas Lundberg ind for Frederik Roepstorff (74.)

Avarta: Nicolas Oberreuter ind for Marco Balck (85.)

For FREM blev Alain Mateso og Jesper Næsby (målmand) ikke benyttet

Dommer: Niels Haubo

Tilskuere: 484

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk