FREM må vente lidt med at skåle i champagne for at fejre oprykning til 2. Division.

Det står klart efter torsdagens lovligt store nederlag på 1-4 hjemme mod FC Roskilde, som dermed sikrede deres billet til næste sæsons 2. Division, fordi VSK Aarhus samtidig tabte 0-1 til Lyseng.

På grund af resultatet i Aarhus kunne FREM ellers også have taget oprykningen, hvis de tværstribede havde vundet torsdagens slag på Valby Stadion mellem de to tophold i 3. Division. Men sådan skulle det altså ikke gå.

I stedet måtte FREM indkassere det andet nederlag på stribe efter otte sejre i træk. Men netop de mange sejre har gjort, at René Henriksens mandskab har opbygget så stort et forspring, at der ikke er grund til panik.

Samme René Henriksen havde foretaget to ændringer i forhold til det mandskab, der i sidste runde havde tabt i Næsby (1-2).

Christian Bramsborg var med igen efter sin karantæne – Foto Claus M. Hansen

Jakob Skovgaard Larsen var tilbage i startopstillingen i stedet for Oliver Møller-Jensen. Desuden havde Kristoffer Dirksen karantæne efter for mange advarsler, og det betød lidt rokeringer.

Christian Bramsborg var tilbage efter karantæne, men for en sjælden gang skyld spillede både han og Mohammed Youssef begge fra start. Det blev Mohammed Youssef, der spillede højre back, mens Christian Bramsborg spillede højre kant på midtbanen.

Samtidig begyndte Frederik V. Kristensen som balancespiller i stedet for Kristoffer Dirksen. Midtbanens maskinrum bestod så af Oliver Andersen og Jakob Skovgaard Larsen, som i dagens anledning var anfører. Lucas Balck begyndte kampen som angriber, men de forreste spillere roterede lidt i løbet af opgøret.

De to hold mødtes for en uge siden i Roskilde, og ved den lejlighed vandt FREM fortjent 2-0 efter en kamp, hvor roskildenserne vel kun havde en enkelt målchance i hele kampen.

Det var de tydeligvis indstillede på at lave om på i denne torsdags topduel.

FC Roskilde kom i hvert fald klart bedst ud til kampen og satte fra start FREM under pres. Særligt i udeholdets højre side var der lidt at tage sig af, når Benjamin Riisgaard satte fart på.

Deciderede målchancer var der ikke i kampens første kvarter, men på grund af trykket var det ikke ganske ufortjent, at FC Roskilde i det 18. minut kunne score kampens første mål.

Det var netop Benjamin Riisgaard, der brød igennem i FC Roskildes højre side. Han trak ind i banen, lavede en skudfinte og sendte i stedet bolden på tværs i straffesparksfeltet til rækkens topscorer, Valdemar Schousboe, som med et fladt skud passerede Sebastian Sørensen i FREMs mål til Roskilde-føring.

Nedtur da FCR bragte sig foran – Foto Claus M. Hansen

Efter det mål kom FREM bedre med, og få minutter senere kunne hjemmeholdet meget vel have udlignet.

FREM fik slidt sig til to hjørnespark, og ved det andet – i højre side – tog Matthias Andersen det lidt kort, hvorefter FC Roskildes målmand, Frederik Vang, måtte præstere en refleksredning inde på stregen for at holde bolden væk fra netmaskerne.

FREMs bedste mulighed i 1. halvleg blev reddet på stregen – Foto Claus M. Hansen

Midtvejs i første halvleg havde Lucas Lodberg også et godt forsøg, hvor han efter et hjørnespark opholdt sig i straffesparksfeltets højre side. Han tog chancen og sendte et hug afsted, der dog endte r en anelse for langt til venstre.

I stedet slog de lyseblå gæster til i den anden ende lige før kampens første halve time.

Igen var det Benjamin Riisgaard, der i højre side af straffesparksfeltet fik fat i kuglen – denne gang med ryggen mod mål. Men han fik vendt rundt og lidt for let kunne han så sende den på tværs til Valdemar Schousboe, som fra kanten af målfeltet prikkede den forbi Sebastian Sørensen til 2-0.

To minutter senere kunne det endda meget vel være blevet til 3-0 til holdet fra domkirkebyen, da FREM præsterede et fælt boldtab til Valdemar Schousboe, som fik front mod mål i FC Roskildes højre side. Han valgte at sende bolden på tværs til Monday Etim, der misbrugte det store tilbud ved at sende bolden forbi både Sebastian Sørensen og højre målstolpe.

Herefter fik FREM noget mere spil, men de store gennembrud var det småt med. Faktisk var den bedste mulighed til FREM i kampens sidste tredjedel en situation, hvor Matthias Andersen slog et indlæg fra venstre side, som en Roskilde-spiller rettede af med det resultat, at bolden fik rundskævt og slog en blød bue i retning mod udeholdets mål.

Det endte dog med hjørnespark i den situation, og det fik FREM ikke så meget ud af.

I stedet var det FC Roskilde, som sluttede første halvleg af på samme måde, som de var begyndt – med et ret massivt pres på FREM.

Frederik V Kristensen havde en skudmulighed i 1 halvleg – Foto Claus M. Hansen

To minutter før tid fik Monday Etim faktisk bolden i mål efter et langt angreb, men dommer Anders Randrup havde forinden fløjtet for offside på holdkammeraten Tobias Noer.

Derfor kunne FREM gå til pausen bagud 0-2. Hvis slaget skulle vende i anden halvleg, skulle der derfor ske noget.

Det kom der også til, men først efter et kvarters tid begyndte det at blive farligt.

Her havde Frederik V. Kristensen en afslutning efter glimrende FREM-opspil i venstre side. Her tvang han sin navnebror i Roskilde-målet til at bokse bolden væk.

Derefter valgte René Henriksen at sætte Oliver Møller-Jensen på banen, og det var ikke nogen dum idé. Han markerede med sig indtil flere gode aktioner.

Først lavede han et giftigt indlæg fra højre side imellem målmand og forsvar, som ingen FREM-spillere dog kunne nå frem til. I stedet valgte FC Roskilde at give hjørnespark i den situation, som endte med et hovedstødsforsøg fra Lucas Lodberg, der imidlertid var lidt for højt.

Midtvejs i anden halvleg forsøgte Oliver Møller-Jensen sig selv med skud fra kanten af feltet. Det første fik FC Roskilde-forsvaret blokeret, men det andet havde retning mod venstre stolpe, og det fremtvang en flot redning af Frederik Vang.

Med godt et kvarter tilbage af kampen måtte Frederik Vang igen i aktion for at redde efter et forsøg fra Oliver Møller-Jensen.

Denne gang skete det efter opspil i højre side, hvor netop indskiftede Isak Tånnander fandt Oliver Møller-Jensen, der trykkede hårdt og godt af mod det korte hjørne, hvor Frederik Vang igen kom i vejen.

Frem pressede på for en scoring – Foto Claus M. Hansen

Det gjorde han ikke tre minutter senere, hvor FC Roskilde måtte siges at være tilsmilet en smule held.

Her trykkede Oliver Møller-Jensen af fra distancen med et hårdt, fladt skud, som Frederik Vang ikke kunne nå ud til. Bolden drønede i stedet mod højre stolpe og sprang ud i åbent spil.

Lucas Lodberg kunne i denne gode periode for FREM også noteres for to fine forsøg.

Det ene var på et frispark, som var langt ude fra, hvor bolden også kom lidt for langt til venstre. Det andet var på en helflugter fra venstre side af straffesparksfeltet, hvor han havde modtaget kuglen fra Isak Tånnander, der forinden var nået i bund i feltets modsatte side. Ved den lejlighed kom der imidlertid lidt for meget luft under Lucas Lodbergs helflugter.

Emil Schou Jørgensen havde også et hovedstødsforsøg, hvor han kom lidt for dybt i bolden. Men det lå efterhånden i majvejrets stride blæst, at FREM skulle have et reducerings-mål.

Oliver Andersen stod for FREMs reduceringsmål – Foto Claus M. Hansen

Dét kom fire minutter før tid.

Her tog Jakob Skovgaard Larsen et hjørnespark, som han slog kort ind til Isak Tånnander, der forlængede til Oliver Andersen, som imellem venner og fjender fra kort afstand sparkede bolden forbi Frederik Vang og halverede gæsternes føring.

På den måde kom der spænding om udfaldet. Men det varede ikke ret længe.

FREM pressede på for at få et point, men i stedet slog FC Roskilde kontra, og to minutter efter FREMs mål kunne Monday Etim punktere kampen, da han fra kort afstand i straffesparksfeltets venstre side sendte bolden forbi Sebastian Sørensen til målscoring tæt ved højre stolpe.

Og for at fuldende ærgrelsen for FREM gik det i kampens tillægstid hverken værre eller bedre, end at FC Roskilde udnyttede et boldtab til at slippe igennem i højre side, hvorefter kuglen endte hos Valdemar Schousboe i helt fri position i straffesparksfeltet. Han svigtede ikke tilliden og scorede derved sit tredje og FC Roskildes fjerde mål i kampen.

4 gange måtte FREM hente bolden ud af egne netmasker

Det var blot FREMs andet nederlag på hjemmebane i denne sæson. Det første var i efteråret mod Vanløse (2-3).

Desuden var det første gang i denne sæson, at FREM tabte to kampe i træk.

Endelig var det anden gang, at FREM tabte begge halvlege i en kamp. Første gang var den første udekamp mod netop FC Roskilde tilbage i august (0-3).

Som tidligere nævnt betød FC Roskildes sejr kombineret med VSK Aarhus-nederlag, at roskildenserne er rykket op. Men hvor FREM i denne runde stadig ville være afhængige af andre resultater i tilfælde af sejr, betyder VSK Aarhus-resultatet også, at de tværstribede nu står med tre rene matchbolde.

En sejr i en af de tre resterende kampe giver nu helt sikkert en oprykning. Og da FREMs målscore er meget bedre end VSK Aarhus’ målcifre, så kan det nu kun gå galt, hvis FREM får færre end to point i de tre kampe – samtidig med, at VSK Aarhus tager de maksimale ni point, holdet kan nå.

FREMs første matchbold er søndag på hjemmebane mod Lyseng kl. 14.00.

Lodberg blev kåret til kampens bedste spiller, mon ikke han er tændt på søndag – Foto Claus M. Hansen

Advarsler

FREM: Christian Bramsborg (53.), Oliver Møller-Jensen (80.)
FC Roskilde: Tobias Noer (43.), Monday Etim (62.)

Holdopstillinger

FREM: Sebastian Sørensen – Mohammed Youssef, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Frederik V. Kristensen – Christian Bramsborg, Oliver Andersen, Jakob Skovgaard Larsen, Lucas Lodberg – Lucas Balck

FC Roskilde: Frederik Vang – Mads Julø, Andreas Hermansen, Andreas Chabert – Benjamin Riisgaard, Nicklas Bjerre Schmidt, Tobias Noer, Mathias Christensen, Benjamin Lund – Valdemar Schousboe, Monday Etim

Udskiftninger

FC Roskilde: Mark Leth Pedersen ind for Benjamin Riisgaard (60.)

FREM: Oliver Møller-Jensen ind for Christian Bramsborg (60.)

FREM: Isak Tånnander ind for Lucas Balck (66.)

FC Roskilde: Mikkel Hallberg Nielsen ind for Tobias Noer (76.)

FC Roskilde: Valdemar Montell ind for Monday Etim (90 +.1)

For FREM blev Rasmus Wedege (målmand), Valdemar Frahm, Rasmus Fugl, Pablo Basarte og Magnus Juul Davidsen ikke benyttet

Dommer: Anders Randrup

Tilskuere: 1.756 (sæsonrekord for FREM i 3. Division)