FREM jagter lørdag holdets første divisionssejr i 11 kampe, og en ting er helt sikkert. Vi kommer tættere og tættere på næste sejr.

Senest måtte FREM strække våben på udebane mod B 93, der vandt 2-1,

Hvis vi ser bort fra det – set med FREM-øjne – triste resultat, var det ellers et herligt københavneropgør på Østerbro Stadion med næsten 2.000 tilskuere og en dejlig stemning på tilskuerpladserne.

FREM fik en gylden mulighed for en ønskestart, da der efter få minutters spil blev dømt straffespark mod Isak Tånnander.

Han tog sig selv at det store tilbud, men selvom bolden egentlig var godt placeret, lykkedes det for B 93-målmanden, Victor Anker, at redde forsøget.

Nu må det snart være FREMs tur til at få lidt held – arkivfoto Claus M. Hansen

FREM dominerede i det hele taget i starten af kampen. Men det gik hverken værre eller bedre, end at B 93 i stedet kom foran ved Nicolai Thomsen, som lavede en skudfinte og derefter løftede bolden op over FREM-målmanden.

Men FREM fik fortjent nok udlignet senere i første halvleg, da Jakob Skovgaard Larsen med et fladt skud sendte bolden i kassen efter et hjørnespark.

I anden var Nicolai Thomsen imidlertid igen på spil. Den tidligere FCK- og AaB-spiller steg til vejrs på et indlæg fra den tidligere FREM-spiller, Sebastian Kroner, og headede igen B 93 foran.

Og denne gang var FREM altså ikke i stand til at svare igen.

Som resultaterne udviklede sig, er der nu ti point op til den sjetteplads, som Skive netop nu er indehaver af Og der er vel at mærke også fire hold imellem FREM og Skive.

Der mangler ni kampe af grundspillet – men heraf dog kun otte på banen, for Jammerbugt er jo ikke længere med i turneringen efter deres konkurs.

På den baggrund må vi nok sige, at det bliver svært for FREM at komme i top-6 og dermed i oprykningsspillet. Indsatsen skal i første omgang rettes mod at undgå sidstepladsen.

Næste modstander er FC Roskilde, som er et hold, FREM kender godt.

De var på programmet fire gange i sidste sæson i 3. Division med to Roskilde-sejre, en uafgjort og en FREM-sejr som facit.

FREM mødte senest FC Roskilde i sidste måned, hvor det blev til et nederlag på udebane på 1-2.

Jublende FREM spillere vil vi gerne se et par gange eller tre på lørdag – arkivfoto Preben Pathuel

Lukas Lindholm Corner headede FREM foran i første halvleg, men Emil Staugaard udlignede – ligeledes på hovedstød.

I anden halvleg sørgede hjemmeholdets Andreas Maarup så for slutfacit. Rigtigt gættet: Han brugte også hovedet.

Historisk set stødte FREM første gang på FC Roskildes moderklub, RB 1906, i 1986 i en kamp, som FREM tabte 2-3. Men alt i alt nåede FREM at have en helt lige statistik mod RB 1906. Fire sejre, fem uafgjorte og fire nederlag og en målscore på 17-17.

I 2004 var det så, at RB 1906 sammen med nogle af omegnsklubberne dannede FC Roskilde. Dem stødte FREM første gang på i 2008, hvor det blev til en sejr på 2-0 takket være to mål af Søren Weibel.

Siden da har FREM dog kun vundet over FC Roskilde en enkelt gang – ja, udekampen i oprykningsspillet i sidste sæson (2-0).

Samlet set har FREM seks sejre mod RB 1906/FC Roskilde, otte kampe er endt uafgjort, mens det er blevet til nederlag 12 gange. Den samlede målscore er 46-31 i domkirkebyens favør.

Den statistik kan sagtens tåle at blive forbedret.

Siden de to holds seneste indbyrdes kamp i sidste måned har FC Roskilde ikke vundet nogen kampe.

Roskildenserne har siden da tabt 1-2 til Fremad Amager fra 1. division i DBU Pokalen og dernæst 0-1 ude mod Brabrand i 2. Division.

Seneste vinderfoto – meget gerne et nyt på lørdag – arkivfoto Preben Pathuel

Det fulgte de senest op med 3-3 hjemme mod Skive i en kamp, hvor FC Roskilde dog viste god moral, for de kom bagud tre gange undervejs.

Alt i alt har FC Roskilde 14 point mod FREMs otte, og de har trods alt kun vundet to ud af de 12 kampe, de har spillet på banen – plus en skrivebordssejr over Jammerbugt.

Sagt på en lidt anden måde. Her er chancen for sejr til FREM absolut en realistisk mulighed. Sker det, vil FREM atter have kontakt til de øvrige hold i bundregionen – og så kan der ske lidt af hvert.

Første skridt kan René Henriksens tropper tage lørdag kl. 14.00 på Valby Stadion mod FC Roskilde. Og det vil være for ærgerligt at gå glip af.