På en helt forrygende anden halvleg vandt FREM torsdag aften 2-0 på udebane over FC Roskilde og overtog dermed førstepladsen i 3. division.

Sejren i domkirkebyen var den ottende på stribe for FREM, og nu hvor halvdelen af oprykningsspillet er overstået, må man sige, at oprykningen til 2. division er inden for rækkevidde.

De tre point kom i hus efter en chancefattig første halvleg, som blev afløst af en meget mere underholdende anden halvleg, hvor FREM virkelig styrede begivenhederne.

På forhånd var der ellers god grund til at have stor respekt for FC Roskilde. De havde vundet 3-0 hjemme over FREM i grundspillet – og spillet 2-2 i returkampen i Valby.

Desuden var og er FC Roskilde rækkens mest scorende hold med hele 77 mål. Det skyldes ikke mindst, at frontløberne Monday Etim og Valdemar Schousboe er delte topscorere i 3. division med hver 19 kasser.

Lucas Balck var med i startopstillingen igen – Arkivfoto Claus M. Hansen

Men det lykkedes for FREMs forsvar at holde dem godt nede denne torsdag.

FREM-træner René Henriksen havde ændret på en enkelt plads i forhold til lørdagens hjemmekamp mod VSK Aarhus (3-1).

Lucas Balck var kommet tilbage på højre kant. Det betød, at Oliver Møller-Jensen måtte starte på bænken.

Rasmus Wedege fik genvalg på målmandsposten, mens Sebastian Sørensen denne gang tog plads på bænken. Også FREM-topscorer Isak Tånnander begyndte kampen på bænken, og han endte med slet ikke at komme i aktion trods et mål og en assist i kampen mod VSK Aarhus.

I denne torsdags kamp var det FC Roskilde, der begyndte bedst.

De lyseblå havde i starten af dysten initiativet og pressede FREM tilbage på banen. Det resulterede i nogle hjørnespark, men det ene af dem var for højt til at nogen som helst kunne nå bolden, og en anden af hjørnesparksboldene endte i FREMs net-tag.

Genvalg til Rasmus Wedege i målet – Arkivfoto Claus M. Hansen

Senere måtte Rasmus Wedege i aktion for at bokse en hjørnesparksbold langt væk. Men selvom man må sige, at FC Roskilde var spildominerende i første halvdel af første halvleg, tilspillede de sig ikke chancer af betydning.

Det gjorde FREM så heller ikke.

De tværstribede sled i opgørets indledende fase med at sætte gennemspillede angreb sammen. Og den bedste mulighed i denne periode opstod efter godt et kvarters spil, hvor Oliver Andersen kom i bund i venstre side. Han forsøgte derfra at finde Lucas Balck inde på midten, men en Roskilde-fod kom i vejen.

FC Roskilde havde kort forinden haft et behjertet langskudsforsøg fra Benjamin Lund, som ikke voldte Rasmus Wedege kvaler. Og midtvejs i halvlegen fik FC Roskilde en ret stor mulighed.

Ved et indlæg i straffesparksfeltet gik Valdemar Schousboe i hovedstødduel med FREMs Rasmus Grønne Jensen, og nedfaldsbolden endte hos Mads Julø, der fra venstre side af målfeltet sendte bolden på tværs af samme målfelt og ud til målspark til FREM.

Derefter skiftede kampbilledet karakter.

FREM kom bedre med, og efter en lille halv time fik holdet et frispark helt ude i højre side – og ikke så langt fra straffesparksfeltet.

Matthias Andersen slog frisparket helt modsat, hvor først Kristoffer Dirksen og dernæst Lucas Lodberg med flade indlæg ind i målfeltet forsøgte at skabe ravage. Men hjemmeholdet fik bolden ud af farezonen ved den lejlighed.

Driblefærdigheder fra Lodberg – Arkivfoto Claus M. Hansen

Samme Lucas Lodberg demonstrerede senere fine driblefærdigheder i venstre side, og han var kampen igennem lidt af en mundfuld for FC Roskilde. I første halvleg endte hans aktioner dog ofte med hjørnespark, som FREM ikke fik så meget ud af.

Jakob Skovgaard Larsen måtte mod slutningen af første halvleg udgå efter en tackling fra FC Roskildes Tobias Noer, som dommer Niclas Gomes takserede til gult kort.

René Henriksen valgte at sende Oliver Møller-Jensen på banen i stedet for Jakob Skovgaard Larsen, mens Tobias Noer heller ikke kunne fortsætte efter nærkampen. Han udgik få minutter senere.

Netop Oliver Møller-Jensen havde mod slutningen af første halvleg et behjertet forsøg i en presset situation i venstre side, hvor han sendte bolden for langt til højre.

FC Roskildes bedste mulighed i anden halvdel af første halvleg var endnu et langskudsforsøg fra Benjamin Lund, som FREM fik blokeret med det resultat, at bolden svævede i en blød bue lige i favnen på Rasmus Wedege.

Med så få reelle målchancer var det ikke en overraskelse, at første halvleg sluttede, som den begyndte.

Men det blev der lavet om på efter pausen.

Det var FREM, der slog tonen an, og allerede i første minut fik Lucas Balck brudt igennem i højre side. Han forsøgte at finde Lucas Lodberg inde i midten, men bolden lå en lille smule bag hans navnebror, som derfor ikke fik så stor glæde af den.

Minuttet efter satte FREM igen værterne under tryk i et glimrende angreb, som endte med et hjørnespark i venstre side.

Hjørnesparksbolden blev lige lang nok, men Kristoffer Dirksen fik fat i kuglen, og efter lidt frem og tilbage lykkedes det FREM at holde fast i presset og få tilkæmpet sig et nyt hjørnespark i den anden side.

Denne gang blev det en kortere variant af slagsen.

Endnu en kasse fra Frederik – Arkivfoto Claus M. Hansen

Matthias Andersen lagde bolden ind tæt ved første stolpe, hvor Frederik V. Kristensen i ret så umarkeret position fra kort afstand kunne passere Roskilde-målmand Frederik Vang til 1-0 til FREM.

Det var Frederik V. Kristensens niende divisionsmål i denne sæson, og det var fjerde kamp i træk, hvor midtbanespilleren havde mulighed for at score, hvor han også gjorde det.

Målet ændrede kampens dagsorden, for mens begge hold egentlig ville leve fint med uafgjort, så var det straks noget andet, hvis der endte med at komme en vinder.

Det betød, at opgøret åbnede sig, og FC Roskildes indskiftede Mathias Christensen var kort efter FREMs føringsmål tæt på at bryde igennem med en solo-aktion, som FREM-forsvaret fik standset i sidste øjeblik.

Til gengæld kunne det ti minutter efter pausen meget vel være blevet 2-0 til FREM.

Her kom Oliver Andersen alene med Frederik Vang og løftede bolden over Roskilde-målmanden – kun for at se den dumpe ned få centimeter forbi højre stolpe.

Stor mulighed til Oliver Andersen – Arkivfoto Claus M. Hansen

Fem minutter senere var FREM igen virkelig tæt på.

Denne gang var det Lucas Balck, der efter et glimrende angreb fyrede af fra højre side. Skuddet ramte en modstander på vejen og endte med at buldre mod stolpen – tæt på trekantsammenføjningen – med det resultat, at FREM fik hjørnespark.

I den anden ende var Mathias Christensen igen på spil for roskildenserne efter et kvarters spil, hvor han fikst fik spillet 1-2 med Monday Etim i straffesparksfeltet. Herefter helflugtede Mathias Christensen hårdt på mål, og der kunne FREM være glade for, at han ikke fik retning nok på sit skud.

Det gjorde Mads Julø heller ikke to minutter senere efter et Roskilde-hjørnespark, hvor Rasmus Wedege i første omgang havde bokset bolden ud af farezonen. Den situation så dog ikke helt så faretruende ud.

FREMs Lucas Lodberg ville imidlertid også være med i løjerne.

Han forsøgte sig midtvejs i anden halvleg med et dykkende skud efter en glimrende solo-tur, hvor han trak fra venstre fløj ind mod midten. Hans forsøg fra 20 meter var dog en smule for højt.

Med et kvarter tilbage at spille faldt afgørelsen.

Her fik FREM en dødbold midt på Roskildes banehalvdel efter et hårdt frispark, som indbragte hjemmeholdets Andreas Maarup en advarsel.

Emil Schou Jørgensen var målscorer til 0-2 denne gang ikke på hovedstød – Arkivfoto Claus M. Hansen

Frisparksbolden blev en lang fremlægning til en meget fri Emil Schou Jørgensen, der var søgt med frem. Forsvarsspilleren gled ind i bolden og kunne på den måde sende den i mål tæt ved højre stolpe.

Det var Emil Schou Jørgensens anden scoring i denne sæson. Han scorede også det første mål i den forrige kamp, som var på udebane mod Dalum (2-1).

Efter målet til 2-0 havde FC Roskilde travlt, og de forsøgte sig fra begge sider.

Mathias Christensen skød direkte på mål ved et frispark i venstre side, som Rasmus Wedege boksede væk. Og kort efter prøvede backen Mikkel Nielsen med et skud fra højre side, men han måtte se FREM-målmanden gribe bolden ved den lejlighed.

Netop Mikkel Nielsen var blandt de tre, som Roskilde skiftede ud kort efter i en storstilet satsning på at vende slagets gang.

Det lykkedes imidlertid ikke.

Bramsborg må sidde over i kampen mod Næsby med karantæne – Arkivfoto Claus M. Hansen

Tættest på var de egentlig, da Emil Schou Jørgensen headede bolden hårdt tilbage til Rasmus Wedege på en Roskilde-fremlægning med risiko for selvmål. Og da de lyseblås anfører, Andreas Probst Hermansen, var gået med frem ved et frispark, da uret rundede de 90 minutter. Roskilde-kaptajnen headede bolden i sidenettet.

I dommerens tillægstid kunne FREM endda have udbygget føringen, da Christian Bramsborg på et kontraangreb skød på mål fra højre side og tvang Frederik Vang til en redning, der gav et hjørnespark, som FREM brugte til at trække tiden.

Tid havde FC Roskilde herefter ikke ret meget af, og dermed måtte holdet for tredje kamp i træk gå fra banen uden en sejr efter 2-2 mod Næsby i sidste kamp og 0-2 mod VSK Aarhus i runden forinden.

FREM udbyggede på sin side stimen som ubesejrede til ni kampe på stribe, og med torsdagens 2-0 sejr fører holdet for første gang 3. division.  Forspringet til FC Roskilde er på to point.

VSK Aarhus vandt samtidig 2-0 hjemme over Lyseng, og dermed har FREM stadig syv point ned til aarhusianerne – men nu vel at mærke med et hold imellem.

FREM har dermed vundet over alle de øvrige fem hold i 3. divisions oprykningsspil, som nu er halvvejs. Det betyder også, at der er 15 point tilbage at spille om, og FREM skal teknisk set bruge ni point for at være sikre på oprykning.

Frem kan nu gå på bededagsferie som fører af rækken – Arkivfoto Claus Mørch Hansen

Reelt vil otte point dog være nok, da FREMs målsforskel (+35) er meget bedre end VSK Aarhus’ (+17).

FREMs næste kamp er på udebane mod Næsby, og det opgør skal spilles lørdag 21. maj kl. 14.00. BK FREM SUPPORT Arrangerer bustur se mere her:

Indtil da kan hele klubben nyde udsigten fra rækkens førsteplads. Og den udsigt er bestemt ikke dårlig!

Matchfacts

FC Roskilde – FREM 0-2 (0-0)

Mål
0-1 Frederik V. Kristensen (49.)
0-2 Emil Schou Jørgensen (75.)

Advarsler

FC Roskilde: Tobias Noer (32.), Andreas Maaruo (74.), Nicklas Schmidt (82.)
FREM: Emil Schou Jørgensen (19.), Christian Bramsborg (78.)

Holdopstillinger

FC Roskilde: Frederik Vang – Mikkel Nielsen, Andreas Probst Hermansen, Andreas Chabert – Mads Julø, Nicklas Schmidt, Tobias Noer, Benjamin Lund, Andreas Maarup – Monday Etim, Valdemar Schousboe

FREM: Rasmus Wedege – Christian Bramsborg, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Kristoffer Dirksen – Lucas Balck, Frederik V. Kristensen, Jakob Skovgaard Larsen, Lucas Lodberg – Oliver Andersen

Udskiftninger

FREM: Oliver Møller-Jensen ind for Jakob Skovgaard Larsen (38.)

FC Roskilde: Mathias Christensen ind for Tobias Noer (41.)

FREM: Pablo Basarte ind for Lucas Balck (68.)

FC Roskilde: Selim Baskaya ind for Andreas Maarup (85.)

FC Roskilde: Valdemar Montell ind for Mikkel Nielsen (85.)

FC Roskilde: Benjamin Risgaard ind for Mads Julø (85.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Oliver Andersen (87.)

FREM: Mohammed Youssef ind for Matthias Andersen (87.)

For FREM blev Isak Tånnander og Sebastian Sørensen (målmand) ikke benyttet

Dommer: Niclas Gomes

Tilskuere: 932

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk