Vores U17-talenthold har i et stykke tid haft to nye spillere med til træning. Men der er ikke tale om en traditionel prøvetræning. Historien er en lidt anden.

To unge gutter fra Ukraine har været nødt til at rive tilværelsen og dagligdagen op med rode og forlade hjemlandet, og de er endt i København.

For at få tankerne hen på noget andet end krig og ulykker har de fundet til Valby Idrætspark, hvor de to har spillet lidt bold for sig selv.

De kunne se, at der var nogen, der trænede i nærheden og kom hen og kiggede på.

Det var vores U17-hold, der trænede, og holdleder Bojan Herenda faldt i snak med dem. De unge gutter har samme alder som dem, der trænede, og Bojan spurgte, om de ville træne med. Det ville de gerne. De manglede dog fodboldstøvler og udstyr, men en tur i klubhusets kælder løste problemet. Her var, hvad de skulle bruge.

Nu indgår de to i træningen, og de er også med på ‘bænken’, når der er kamp. Om de skal meldes ind og spille kampe er ikke så vigtigt lige nu; det handler om glæden ved fodbold, om at få brugt noget energi og om at være med i fællesskabet på et hold.

Vi er rigtig glade for de to gutter, og vi er rigtig glade for at kunne give dem en god tid i Danmark.

Fodbold kan gøre meget – velkommen til FREM!

En af de nye spillere på U17 sammen med holdleder Bojan Herenda (Foto: Preben Pathuel)