Et gammelt ord siger, at efter regn kommer solskin. Det kom til at passe denne lørdag, hvor FREM på hjemmebane vandt 4-1 over Lyseng efter en kamp, der især vil blive husket for voldsomt regnvejr.

Solen kom frem til sidst i opgøret, og det var ganske symbolsk efter en dyst, hvor FREM gennemgående var det bedste mandskab. Og med solen og sejren fik holdet og dets fans lidt at varme sig på og at glæde sig over oven på vandmassernes hærgen i specielt første halvleg.

Kampen var flyttet til banen bag stadion, fordi Københavns Kommune stadig er ved at lave opvisningsbanen om til en kunstgræsbane. Det arbejde bliver først færdig en gang i næste måned.

Opvisningsbanen gav ikke meget læ for de fremmødte tilskuere – Foto Preben Pathuel

Det betød, at tilskuerne ingen mulighed havde for at søge ly for uvejret, der i sagens natur også gjorde selve banen pladdervåd – med de betingelser, den slags medfører for poleret fodboldspil.

FREM-træner René Henriksen havde givet genvalg i startopstillingen til alle de 11, der var begyndt kampen i sæsonens første divisionskamp på udebane mod Næsby (2-0).

Lyseng kom til Valby med et nederlag i bagagen fra de jyske oprykkeres kamp i første runde på hjemmebane mod rækkens andet fynske hold, Dalum. Lyseng havde ellers ført 3-2 sent i opgøret, men sidste sæsons vindere af Danmarksseriens Kreds 4 måtte alligevel se sig slået 3-4.

Det resultat spillede muligvis ind i forhold til formationen, der må siges at være en stram defensiv med fem mand i forsvarskæden og fire mand på midten – heraf to hurtige fløje.

Formålet var sandsynligvis både at gøre det svært for FREM at lave gennembrud og at skyde fra distancen, og den taktik lykkedes – i første omgang.

Den første halve time af første halvleg blev generelt meget rodet uden egentlige chancer. FREM virkede alt i alt en anelse mere pågående, men Lyseng var spillemæssigt ganske godt med – uden at Rasmus Wedege i FREMs mål dog på noget tidspunkt virkede truet.

Bedste forsøg var et hovedstød i starten af opgøret, hvor bolden ramte oversiden af overliggeren. Men her havde dommeren, Kasper Madsen, forinden fløjtet for offside.

Men mod slutningen af første halvleg tiltvang FREM sig et vist spilovertag, og det gav bonus på to gyldne minutter.

Otte minutter før pausen opsnappede FREMs Frederik V. Kristensen bolden ved kanten af straffesparksfeltets venstre side. Den tidligere Thisted-spiller tog chancen, og hans flade forsøg endte helt ovre ved modsatte stolpe, hvor Lysengs målmand, Magnus Wang Schaldemose, ganske enkelt ikke kunne nå ud.

Frederik V. Kristensen scorede FREMs første mål – Foto Preben Pathuel

Derefter var det Armend Aslani, som inde i straffesparksfeltets venstre side lavede en baglæns dribling, hvorefter han demonstrerede sin skudstyrke ved at udplacere Lyseng-keeperen.

De to mål fik FREM-fansene til at bryde ud i sang til akkompagnement af vanddråbernes trommen mod træer og udskiftningsbokse. Og godt fem minutter senere blæste Kasper Madsen til pause.

Våde FREM spillere på vej til pause – Foto Preben Pathuel

Umiddelbart fortsatte kampbilledet med FREM som det dominerende mandskab i begyndelsen af anden halvleg, hvor regnen trods alt var stilnet noget af.

Alligevel var det Lyseng, der fik den første store mulighed for at score, da Rasmus Wedege efter små ti minutter gik ud af sit mål i en situation, hvor han nok burde være blevet på stregen. Det foregik i Lysengs venstre side, hvor fløjen Martin Gernow forsøgte at udnytte situationen, da Rasmus Wedege indså sin fejl og begyndte at bevæge sig tilbage mod målet.

Martin Gernow fik afsluttet, men heldigvis for FREM fik forsvareren Kristoffer Dirksen reddet tæt på selve målstregen.

Jakob Pind og Armend Aslani spillede en forrygende kamp – Foto Preben Pathuel

Derefter var det atter FREM, som styrede kampen, og det var tæt på et tredje mål lige efter en times spil, da Jakob Skovgaard Larsen dundrede bolden på overliggeren. Efter at have ramt tværribben endte kuglen for fødderne af FREM-angriberen Christian Helev, men her lykkedes det for Lyseng-forsvaret at få afværget til hjørnespark.

I stedet kom Lyseng tilbage i opgøret midtvejs i anden halvleg.

De orangeblusede udnyttede et koncentrationssvigt i FREM-forsvaret til at spille sig igennem i venstre side, og til sidst dumpede bolden ned til Mathias Glud Laursen, som midt i straffesparksfeltet skød på mål. Rasmus Wedege havde hænderne på skudforsøget, men han kunne ikke forhindre, at FREM for første gang i denne sæson måtte indkassere en scoring.

Det ændrede dog ikke så meget på kampbilledet, at FREM nu kun førte med et enkelt mål. Det var stadig hjemmeholdet, der var toneangivende.

Fire minutter efter Lysengs mål fik Armend Aslani og Matthias Andersen udnyttet, at de fik god plads i FREMs venstre side. Deres sammenspil endte med en bold ind til Christian Helev midt for målet, men han blev presset godt i skudøjeblikket, og hans forsøg endte tæt forbi den ene stolpe.

Senere viste Isak Tånnander gode takter, da to-målsskytten fra Næsby-kampen først ramte stolpen på et hårdt skud og siden fik igangsat en godt kontraløb for FREM.

Tre af de nye som alle kom på tavlen Frederik Kristensen, Isak Tännander (uden jordforbindelse) og Oliver Andersen – Foto Preben Pathuel

På kontra-muligheden havde han chancen for at aflevere undervejs, men det var også i orden, at han endte med at forsøge selv på et skud, hvor han pressede en redning ud af Magnus Wang Schaldemose.

Samme Magnus Wang Schaldemose kom dog i lidt uheldig fokus små ti minutter før tid.

Her sparkede Lyseng-målmanden bolden direkte ud til FREMs nye angriber, Oliver Andersen, der var kommet på banen små 20 minutter forinden. Den tidligere HIK- og Næstved-spiller skød på mål fra venstre side af straffesparksfeltet, og selvom det lykkedes for Magnus Wang Schaldemose at halvklare, så var Isak Tånnander over riposten i højre side af målfeltet, og han kunne score til 3-1.

Lyseng forsøgte at komme igen, og få minutter senere var den netop indskiftede Thomas Lauritsen nær ved, da han fra venstre side af straffesparksfeltet sendte bolden på tværs og ikke så langt forbi højre stolpe.

Bortset fra målet var det Lysengs bedste mulighed i kampen.

Jakob Skovgaard Larsen havde et drøn af et skud på overliggeren – Foto Preben Pathuel

I stedet lukkede FREM forestillingen i det sidste minut af den ordinære tid, hvor bolden hoppede over samtlige Lysengs forsvarsspillere. Det gav en friløber til Christian Helev i straffesparksfeltets højre side, og selvom FREM -angriberen måtte se Magnus Wang Schaldemose halvklare forsøget, så endte det alligevel med mål, da Oliver Andersen fulgte op i modsatte side og let kunne sende bolden ind til slutresultatet 4-1.

Derfor står FREM nu med maksimumpoint seks efter to kampe i 3. Division. Men det samme gør Dalum og FREMs modstander i midtuge-runden, som er FC Roskilde på udebane.

Det er dog meget tidligt på sæsonen, og det er også værd at notere sig, at Karlslunde og Vanløse har spillet en kamp færre end alle andre, fordi deres indbyrdes kamp i første runde måtte udsættes på grund af tordenvejr.

Til gengæld er det bemærkelsesværdigt, at ingen kamp i rækken endnu er endt uafgjort.

For FREM venter der efter kampen mod FC Roskilde endnu en tur til domkirkebyen i næste weekend, hvor KFUM Roskilde tager imod.