To mål af Elly var ikke nok: Forsvarskoks kostede FREM sejren mod FA 2000

Kampreferat

Jacob Pind var en af debutanterne på FREM’s hold. (Foto: Claus M. Hansen)

FREM kom hurtigt bagud, men to mål af Daniel ’Elly’ Pedersen vendte kampen, hvorefter oprykkerne fra FA 2000 alligevel fik point ud af deres divisionsdebut takket være 2-2.

Der var grund til at ærgre sig hos FREM efter lørdagens sæsonpremiere i 2. Division mod FA 2000, der udnyttede usikkerhed i FREMs bageste geledder til at tage et point med hjem til Frederiksberg, hvor klubben hører hjemme.

FA 2000 er mærkværdigvis nok ikke stiftet i 2000 – men i efteråret 1999. Klubben er en sammenlægning af B 1972, Dalgas og Frederiksberg Kammeraternes Idrætsforening.

Denne varme augustlørdag var første gang, klubben skulle prøve kræfter med divisionsfodbold. Men en af moderklubberne – Dalgas – har dog spillet i den gamle 3. Division Øst. Det var i 1973, og da røg klubben straks retur til Danmarksserien.

Lørdagens dyst mellem FREM og FA 2000 var samtidig det første møde imellem klubberne på førsteholdsniveau.

I forhold til sidste sæsons sidste kamp mod Tarup-Paarup (3-1) var der kun seks gengangere i FREMs startopstilling. Det var målmand Marco Brylov samt Kristoffer Dirksen, Frederik Sundstrup, Kenneth Thinter, Victor Christiansson og Mikkel Andersson.

Samtidig var der også ny mand på trænerbænken i skikkelse af den tidligere Brøndby-spiller, Allan Ravn. Han havde inden opgøret stået i spidsen for FREM i fire træningskampe, der var endt med tre nederlag og en sejr.

Sejren var kommet i den sidste træningskamp mod Ishøj IF (3-0), hvor Allan Ravn havde valgt at stille op i en 3-5-2 opstilling. Den formation gentog han mod FA 2000, der spillede systemet 4-2-3-1, hvor de tre offensive midtbanefolk på skift støttede den enlige angriber, Rasmus Vibe.

En tager sig til hovedet og en spræller, der var realiteten efter 3 minutters spil (Foto: Claus M. Hansen)

Netop en af de tre offensive midtbanespillere kom meget hurtigt i fokus i lørdagens kamp.

I kampens tredje minut byggede FA 2000 op i deres venstre side, hvor Kristian Uth fra hjørnet af straffesparksfeltet lagde bolden på tværs til den fremstormende Matin Al-Atlassi. Ham var der ingen FREM-spillere, der dækkede op, så han havde frit løb mod målet og sagde tak for den store chance ved at sende bolden forbi Marco Brylov til 1-0 til gæsterne.

Det var en drømmestart på divisionstilværelsen for FA 2000, men samtidig var det lidt af en chokstart for FREM, som holdet måtte bruge nogle minutter på at overvinde.

Efter et kvarters spil frygtede både FREM og klubbens fans, at FA 2000 havde fået tilkendt et straffespark. Det viste sig dog at være et direkte frispark meget tæt på stregen til straffesparksfeltet.

Kort før pausefløjtet fik FREM udlignet og så kunne spillerne (Foto: Claus M. Hansen)

Heldigvis for FREM sendte Rasmus Vibe sit forsøg over både mur og mål.

Senere lykkedes det for udeholdets hurtige Felix Bojlen at bryde igennem på en FA 2000-kontra, men han blev dog presset så kraftigt af Victor Christiansson, at Marco Brylov kunne redde bolden til hjørne.

Langsomt – men sikkert – fik FREM imidlertid sat sig på kampen. I anden halvdel af første halvleg var der lange sekvenser, hvor al spillet foregik på gæsternes banehalvdel. Til gengæld kan man sige, at det var så som så med de store chancer.

Det blev mest til nogle langskud, hvor Mikkel Andersson var skydelysten, og det samme var den tilbagevendte Mark Sundstrup, som scorede alle tre mål i træningskampen mod Ishøj IF.

På højrekanten lykkedes det for Christian Bramsborg at komme i bund et par gange, men hans indlæg lå lidt for tæt på FA 2000-målmand Jonas Elkjær.

Daniel “Elly” Pedersen blev dobbelt målscore (Foto: Claus M. Hansen)

Mod slutningen af første halvleg begyndte Daniel ’Elly’ Pedersen at røre på sig.

I første omgang fik han hovedet på et højt indlæg fra Mikkel Andersson. Men bolden lå ikke helt perfekt, og derfor endte situationen med målspark til Frederiksberg-klubben.

Men mod slutningen af første halvleg slap FA 2000 ikke så let.

Efter et langt FREM-angreb slog Kristoffer Dirksen bolden over i venstre side, hvor Kenneth Thinter løb indad mod straffesparksfeltet. Han lagde bolden ind til ’Elly’, som midt i feltet tog en dribling til venstre, inden han knaldhårdt sendte bolden forbi Jonas Elkjær til 1-1.

Kort efter fløjtede dommer Nicolai Nordlund Hansen til pause, og uafgjort var egentlig et passende facit for første halvleg. FREM havde haft klart mest spil, men FA 2000 havde været farlige på kontraangrebene.

Anden halvleg var meget tæt på at begynde på samme måde som første, da FA 2000s Rasmus Vibe modtog en lang fremlægning fra Matin Al-Atlassi allerede i første minut. Det var faktisk en rigtig stor chance, hvor Rasmus Vibe nok burde have trykket af med det samme. Heldigvis for FREM ventede han, og dermed blev vinklen mere spids, og Marco Brylov kunne redde.

Kort efter valgte Allan Ravn at sende Tonni Adamsen på banen, og derefter fulgte en periode, hvor der stod FREM på det hele.

Tonni Adamsen lagde ud med at teste Jonas Elkjær med et langskud, og så var linjen ellers lagt.

Angrebene rullede ned mod FA 2000, som havde rigeligt at gøre med at forsvare sig.

’Elly’ var nær ved et par gange, og Mark Sundstrup fik sendt bolden på tværs af tomt mål, hvorefter ’Elly’ fik fat i kuglen tæt på venstre stolpe. Her blev han dog korrekt fløjtet off-side.

Men efter et godt et kvarters spil af anden halvleg kom det velfortjente føringsmål.

Tonni Adamsen kombinerede med Mikkel Andersson i FREMs venstreside, og i en situation, hvor bolden så ud til at være tabt, lykkedes det alligevel for Tonni Adamsen at få kæmpet sig forrest tæt på mållinjen. Han lagde den på tværs af målfeltet – og lidt bagud – hvorefter ’Elly’ kunne score sit og FREMs andet mål.

Særligt imponerende var præstationen af ’Elly’, fordi han ikke har spillet en eneste af FREMs træningskampe – og stadig er halvskadet!

Tre minutter efter målet til 2-1 var FREM meget tæt på at fordoble føringen.

Denne gang tryllede Tonni Adamsen i højre side og lagde bolden skråt bagud til debutanten Jacob Pind midt i feltet. Selvom bolden lå lidt bag den tidligere Slagelse-spiller, lykkedes det ham at få headet til den, og han sendte den op på overliggeren, hvorfra den sprang ud i åbent spil. Med lidt besvær fik FA 2000 imidlertid sendt bolden ud af farezonen ved den lejlighed.

Den efterfølgende periode var præget af flere udskiftninger på de to hold, og gradvist kom FA 2000 tilbage i kampen. Nu var det også dem, der havde noget at jagte, men i første omgang truede de nu ikke FREM-målet for alvor.

Alligevel lykkedes det for gæsterne at udligne til 2-2 små ti minutter før tid.

Lundberg blev måske snydt for et straffespark i en anden situation end denne som var uden for feltet. (Foto: Claus M. Hansen)

FREMs tremandsforsvar havde ved flere lejligheder vist, at det godt kunne rystes, hvis man pressede det hårdt nok. Og denne gang lykkedes det for Lucas Simonsen at udnytte en misforståelse, da han erobrede bolden og fik et frit skud på mål fra kanten af straffesparksfeltet. Bolden endte helt nede ved venstre stolperod, hvor Marco Brylov ikke kunne nå ned.

Det var en lidt hård skæbne for FREM, og det lykkedes ikke i kampens slutfase at få genvundet det momentum, holdet havde haft i de første 20 minutter af anden halvleg.

Tonni Andersen kom på banen efter en skades pause, og var straks en farlig mand. (Foto: Claus M. Hansen)

Der kom et par halve chancer efter frispark og hjørne, og til sidst ville FREM gerne have haft straffespark, da indskiftede Andreas Lundberg skød bolden op på hånden af målscoreren Lucas Simonsen. I den situation vinkede Nicki Nordlund Hansen imidlertid afværgende.

Derfor forblev det 2-2, og nu venter der en hektisk uge for FREM.

Tirsdag klokken 18.00 skal holdet spille pokalkamp ude mod FC Sunshine fra Serie 4, der imidlertid spiller med flere stærke spillere, og som har slået AB Tårnby ud af turneringen.