FREM så ud til at være på kurs mod anden runde i Sydbank Pokalen, men i dommerens tillægstid fik Brønshøj to straffespark, som de omsatte til mål, og som sikrede dem en plads i turneringens anden runde.

Der bliver ingen Europa League-pokalfest i FREMs klubhus i 2022.

Det står klart efter tirsdag aftens nederlag til Brønshøj i Sydbank Pokalen, som er FREMs eneste (teoretiske) mulighed for at komme med i de europæiske turneringer til næste sæson.

Men det så ellers meget længe ud til, at René Henriksens tropper var på vej i anden runde af pokalturneringen. Og det ville da have været et lille skridt i den rigtige retning.

Samme René Henriksen havde foretaget en del ændringer på holdet til kampen i forhold til det mandskab, som lørdag havde spillet 2-2 hjemme mod Aarhus Fremad i sæsonens første kamp i 2. Division.

Rasmus Wedege havde fået pladsen i målet denne gang (Foto: Preben Pathuel)

Rasmus Wedege havde overtaget pladsen i målet fra Tobias Brogaard Larsen, og også blandt markspillerne havde træneren blandet kortene anderledes.

På banen var Paul Ngongo Iversen og Armend Aslani i angrebet, Magnus Juul Davidsen og Alexander Holst Christiansen på midtbanen samt Elias Norman Gärtig og Emil Bjørn i forsvaret, mens Lucas Balck, Tonni Adamsen og Jacob Pind alle var røget på bænken. Emil Schou Jørgensen, Rasmus Grønne Jensen og Andreas Lundberg var slet ikke taget med til Tingbjerg Ground denne fine sensommeraften.

Brønshøj havde for deres del lagt fra land med et ærgerligt – men efter sigende ikke ganske ufortjent – nederlag på 1-2 på eget græs mod Vanløse i sæsonpremieren i den modsatte kreds i 2. Division.

Tirsdagens kamp begyndte som en forholdsvis lige forestilling, hvor Brønshøjs engelske spiller, Bayan Fenwick, var den første, der forsøgte at komme på scoringstavlen, da han efter en håndfuld minutter forsøgte sig med et fladt skud,

Skuddet var egentlig ikke så hårdt, men det var velplaceret tæt på højre stolpe, og Rasmus Wedege måtte ud i fuld længde for at redde til hjørnespark i den situation.

Men det blev i den anden ende, at den første scoring faldt.

Det skete i ottende minut efter opspil i FREMs venstre side, hvor Brønshøjs målmand, Kasper Vilfort, kom på mellemhånd efter et indlæg fra Daniel Anusic til Armend Aslani.

Det udnyttede Armend Aslani at heade på mål med det resultat, at han ramte hjemmeholdets Jeffrey Ofori, som – uheldigvis for ham – dirigerede kuglen ind mod eget mål-net, hvor der nu af gode grunde ikke var en målmand, der kunne forhindre, at FREM kom foran.

Til at begynde med virkede det som om, Brønshøj lige måtte sunde sig lidt over at være kommet bagud.

Hjemmeholdets Nicolai Clausen testede således sin egen målmand med en noget kraftig tilbagelægning med brystet, og senere var FREMs Matthias Andersen tæt på at straffe sløset Brønshøj-opspil, da han fik fat i kuglen og skød på mål fra kanten af feltet. Her var bolden ikke mange centimeter forbi højre stolpe.

Daniel Anusic – med fortid i Brønshøj – spillede en af de store hovedroller i kampen (Foto: Preben Pathuel)

Men resten af halvlegen stod der Brønshøj på.

Specielt var den tidligere Avarta-spiller, Jonas Hemmingshøj, på Brønshøjs venstrekant en konstant udfordring, og efter 20 minutters spil var FREM meget heldige med, at Brønshøj ikke fik udlignet.

Jonas Hemmingshøj satte sig igennem i venstre side og kom helt ned til mållinjen, hvorefter han lagde bolden på tværs til Adil Guendouri, der imidlertid timede sit løb forkert, så han ikke kunne nå at prikke bolden ind ved fjerneste stolpe.

En anden farlig Brønshøj-spiller er Aleksandar Lazarevic, som klubben har lejet af Hvidovre. Og ham skal ’Hvepsene’ nok få glæde af i 2. Division.

Han voldte også kvaler et par gange i første halvleg for FREM-forsvaret, der dog fik presset ham så meget, at Rasmus Wedege ikke for alvor var truet på nogle af hans målforsøg.

Den tidligere AB-spiller, Lucas Sander Petersen, bevægede sig allerede i sidste sæson hen til naboerne på den anden side af mosen, og midtbanespilleren gav også en prøve på sine evner seks minutter før pausen.

Der var både fart og knæk og bræk i hans langskudsforsøg, men Rasmus Wedege tog sig sikkert af det.

FREMs bedste forsøg i første halvleg efter målet kom fra Armend Aslani, som fra venstre side af straffesparksfeltet testede Kasper Vilfort med et hårdt og præcist skud, som Brønshøj-keeperen med lidt besvær parerede.

Brønshøj sluttede første halvleg bedst af, da Jonas Hemmingshøj igen kom igennem på venstrekanten, men denne gang leverede et indlæg, der var for højt til, at det kunne blive farligt. Og det efterfølgende lille skydetelt foran FREMs straffesparksfelt endte med en skævert, som gav FREM et tiltrængt målspark.

Lucas Balck med nummer 11 kom ind i anden halvleg (Foto: Preben Pathuel)

I pausen rokerede René Henriksen rundt på brikkerne for at dæmme op for Brønshøjs dominans i deres venstre side.

Daniel Anusic rykkede fra venstrekant til højre back, og samtidig kom Andreas Hansen ind i stedet for Emil Bjørn, der også havde fået en advarsel for at holde lovlig godt fast i Aleksandar Lazarevic.

René Henriksens taktiske ændring havde umiddelbart en vis effekt, for anden halvleg begyndte noget mere lige, end første halvleg havde formet sig – selvom FREM jo et-eller-andet sted havde fat i den lange ende takket være føringen på 1-0.

Seks minutter ind i anden halvleg var det gæsternes tur til at få en chance, der mindede lidt om den kæmpestore chance, som Brønshøj havde misbrugt efter 20 minutter af første halvleg.

Debutanten Alexander Holst Christiansen tryllede nede i højre hjørne, hvor han til sidst endte med at lægge bolden på tværs til Paul Ngongo Iversen, der lige nøjagtig ikke kunne nå frem til det flade indlæg.

Senere havde FREM også et glimrende angreb, der sluttede med, at Andreas Hansen fra venstre side lagde bolden skråt tilbage til Mikkel Andersson, der skød på mål fra godt 20 meters afstand.

Forsøget var ganske kvalificeret, og havde bolden været placeret bare 20-30 centimeter lavere, ville midtbane-slideren have bragt FREM foran med to mål.

Det kunne FREM også være kommet midtvejs i anden halvleg, hvor det lykkedes at fange Brønshøj på et kontraangreb

FREM spillede hjemmeholdet tynde, og til sidst kom Alexander Holst Christiansen i straffesparksfeltets højre side alene med Kasper Vilfort og sendte bolden forbi ham. Desværre for debutanten og for resten af holdet ramte kuglen venstre stolpe og sprang ud i åbent spil.

Frustrationerne tog over, da kampen gik ind i overtid (Foto: Preben Pathuel)

Begge hold foretog i anden halvleg en del udskiftninger – Brønshøj dog flest. Men de skulle naturligvis også forsøge at vende slagets gang.

Mod slutningen af kampen gav udskiftningerne de gul-sorte et spil-overtag, som også resulterede i en række dødbolde, som FREM imidlertid forsvarede sig heroisk på,

En af de indskiftede spillere, Jonas Magnussen, fik tre minutter før tid imidlertid en enorm chance for at bringe balance i regnskabet,

Ved lidt af en tilfældighed kom han efter et hjørnespark alene med Rasmus Wedege i straffesparksfeltets venstre side. Han valgte dog ikke selv at skyde, og i stedet fortabte værterne chancen, da hans pasning på tværs i feltet var for høj med det resultat, at FREM fik tid til at reorganisere forsvaret.

På det tidspunkt virkede det stadigvæk som det mest sandsynlige, at FREM trods alt ville holde den spinkle føring hjem.

Men i dommerens tillægstid skete der ting og sager, der vendte totalt rundt på kampen.

Først ramte Nicolai Clausen med et indlæg fra venstre side Daniel Anusic på armen, mens FREM-spilleren befandt sig i det kriminelle felt.

Det så virkelig ikke ud til at være bevidst fra den tidligere Brønshøj-spillers side, men kampens dommer, Jonas Hansen, så anderledes på sagen. Han pegede på pletten og hev det gule kort op af lommen.

Aleksandar Lazarevic løb efterfølgende til bolden og placerede den knaldhårdt til højre for sig selv og bragte på denne måde balance i mål-regnskabet.

Men Brønshøj ville mere, og de var tre minutter senere meget tæt på at få mere, da Jonas Magnussen ved en ny chance valgte at forsøge selv og sendte bolden under Rasmus Wedege. Denne gang ramte han højre stolpe, hvorefter bolden rullede på tværs af målet, inden det lykkedes for FREM at ekspedere kuglen ud af farezonen.

Men ved et indlæg minuttet senere gik det galt for FREM, da Rasmus Wedege ikke fik grebet kuglen.

I sin iver efter at få fat i bolden kom han langt ud i straffesparksfeltet og kom til at fælde en modstander seks minutter inde i dommerens tillægstid.

Jonas Hansen pegede nok en gang på pletten, og straffesparket udløste masser af diskussioner og en generelt lettere kaotisk tilstand omkring FREMs mål.

Rasmus Wedege kom i centrum i kampens tillægstid ved de to straffespark, som han desværre ikke kunne gøre noget ved (Foto: Preben Pathuel)

Det valgte dommeren at løse ved at give det andet gule kort til både FREMs Daniel Anusic og Brønshøjs Lucas Sander Petersen med det resultat, at begge hold sluttede med ti mand på banen.

De udløser karantæne, men i tirsdagens kamp ville det kun få praktisk betydning, hvis Aleksandar Lazarevic brændte straffesparket, for tiden var udløbet. Men et straffespark skal man som bekendt tage.

Den 28-årige angriber med de serbiske rødder løb nok en gang til bolden og placerede den denne gang tættere på midten af målet, men Rasmus Wedege var nok en gang prisgivet – til ellevild jubel for Brønshøjs spillere, trænere og fans og til enorm ærgrelse for FREM-lejren.

Det var første gang siden nederlaget til Avarta i pokalturneringen sidste år, at FREM tabte en kamp efter at have scoret det første mål.

Til gengæld var det anden kamp i træk, at FREM smed en føring væk i de sidste minutter. Og selvom det er svært at sammenligne en ny sæson med kampene i sidste sæsons oprykningsspil – hvor FREM intet havde på spil – så var der også her tendenser til, at holdet manglede noget effektivitet i forhold til at få de point ud af kampene, som holdet kunne have fået med lidt større kynisme.

Nu venter der lørdag en tur til Tønder i 2. Division, hvor modstanderen er FC Sydvest, der har lagt fra land med nederlag til Dalum, men som tirsdag aften gik videre i Sydbank Pokalen med sejr over FC Fredericia fra 1. division.

Matchfacts

Brønshøj – FREM 2-1 (0-1)

Mål:
0-1 Jeffrey Ofori (selvmål, 8.)
1-1 Aleksandar Lazarevic (str., 90.+1)
2-1 Aleksandar Lazarevic (str.  90.+7)

Advarsler:

Brønshøj: Lucas Sander Petersen (60.), Jeffrey Ofori (85.), Devrim Sahin (88,)
FREM: Emil Bjørn (32.), Daniel Anusic (90.), Matthias Andersen (90.+6.)

Udvisninger:

Brønshøj: Lucas Sander Petersen (90.+6)
FREM: Daniel Anusic (90.+6.)

Holdopstillinger:

Brønshøj: Kasper Vilfort – Dawda Ngum, Lars Emil Juel-Andersen, Jeffrey Ofori, Nicolai Clausen – Adil Guendouri, Lucas Sander Petersen, Christian Thorup, Jonas Hemmingshøj – Aleksandar Lazarevic, Bayan Fenwick

FREM: Rasmus Wedege – Frederik Sundstrup, Elias Norman Gärtig, Emil Bjørn, Matthias Andersen – Alexander Holst Christiansen, Mikkel Andersson, Magnus Juul Davidsen, Daniel Anusic – Paul Ngongo Iversen, Armend Aslani

Udskiftninger:

FREM: Andreas Hansen ind for Emil Bjørn (46.)

Brønshøj: Rasmus Zinck ind for Bayan Fenwick (46,)

Brønshøj: Elias Asidah With ind for Jonas Hemmingshøj (62,)

FREM: Lucas Balck ind for Alexander Holst Christiansen (66,)

Brønshøj: Marcus Porsgrunn ind for Christian Thorup (75.)

Brønshøj: Devrim Sahin ind for Lars Emil Juel-Andersen (75,)

FREM: Viktor Pern-Roesen ind for Armend Aslani (75.)

Brønshøj: Jonas Magnussen ind for Adil Guendouri (84.)

For FREM blev Jacob Pind, Tonni Adamsen, Dominik Kis og Alexander Horsebøg (målmand) ikke benyttet.

Dommer: Jonas Hansen

Tilskuere: 360

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk