Med en sikker sejr på 3-0 ude over Lyseng befæstede FREM andenpladsen i 3. Division. Og med det resultat er det nu sikkert, at holdet kommer med i oprykningsslutspillet, selvom der mangler to runder af grundspillet.

Et selvmål efter hjørne og to fine mål af Jakob Skovgaard Larsen samt Lucas Lodberg sikrede FREM forårets første sejr. Og den kom i hus efter en glimrende indsats i forårssolen i den sydlige del af Aarhus.

FREM-træner René Henriksen havde igen blandet kortene og foretaget fire ændringer på holdet i forhold til det mandskab, som i sidste weekend havde spillet 2-2 hjemme mod Næsby.

Venstrebacken Matthias Andersen havde karantæne, og han blev erstattet af Pablo Basarte, mens Christian Bramsborg på højre back var tilbage efter karantæne i stedet for Mohammed Youssef.

FREMs topscorer, Isak Tånnander, var blevet syg, og det gav comeback til Oliver Andersen, som René Henriksen sendte i front, mens Lucas Balck i stedet spillede på højre kant.

Endelig havde Valdemar Frahm fundet vej til startopstillingen i midterforsvaret, men han fik en skade i armen i slutningen af første halvleg i denne lørdags kamp. Dermed kom Rasmus Grønne Jensen tilbage i midterforsvaret fra anden halvlegs start.

Lyseng keeperen fumlede bolden i eget net – Foto Claus M. Hansen

På forhånd havde FREM frygtet, at det kunne blive et stort problem at prikke hul på Lysengs defensiv.

Hjemmeholdet spillede fra kampens start med fem mand i forsvaret og fire spillere på midtbanen, og det kunne godt have krævet en mand eller flere med gode dåseåbnere for at få lukket den formation op.

Men sådan gik det slet ikke!

Efter fem minutters spil testede FREM værternes målmand, Magnus Wang Schaldemose, første gang, da Lucas Lodberg fra venstre side skød på mål, og keeperen måtte give hjørnespark.

Det hjørnespark endte med målscoring til FREM – med lidt hjælp fra Magnus Wang Schaldemose.

Jakob Skovgaard Larsen tog sig af hjørnesparket i FREMs højre side og sendte bolden ind i målfeltet, hvor Lyseng-målmanden ville udnytte fordelen af, at han i modsætning til med- og målspillere jo må bruge hænderne.

Sådan fejre Jakob Skovgaard sit mål – Foto Claus M. Hansen

Men han fejlbedømte i trængslen boldens bane med det resultat, at den ramte ham på armen og endte i netmaskerne.

At det var et selvmål, kunne nu ikke tage glæden fra FREM-spillerne i almindelighed – og slet ikke Jakob Skovgaard Larsen, der fejrede scoringen med adskillige flik-flak hen ad kunstgræsset.

Målet ændrede i sagens natur kampens dagsorden, selvom Lyseng stadig mest lurede på kontraer, imens FREM ville fremad. Men med målet i baghånden blev det alligevel lidt med håndbremsen trukket.

Lysengs kontraer var i nogle tilfælde ved at volde FREM problemer.

Hjemmeholdets ensomme ulv i front, Thomas Lauritsen, forsøgte sig efter et lille kvarter med et skud, men her kunne FREMs målmand, Sebastian Sørensen, redde uden de store dikkedarer.

Senere forsøgte højrekantspilleren Mathias Glud Laursen sig med et skud, der endte noget over FREMs mål, mens førnævnte Thomas Lauritsen var noget tættere på midtvejs i halvlegen med sit forsøg, selvom det også var for højt.

I stedet blev det FREM, som otte minutter før pausen fik belønning for den større boldbesiddelse.

Efter et meget langt angreb sendte Lucas Balck fra højre side bolden kort ind mod midten til Frederik V. Kristensen. Han viste fint overblik, da han med endnu en kort pasning fandt Jakob Skovgaard Larsen et godt stykke inde i straffesparksfeltets højre side. Han placerede bolden med stor kraft i målet tæt ved højre stolpe, hvor Magnus Wang Schaldemose ganske enkelt ikke kunne nå ud.

Så var det atter tid til, at den tidligere springgymnast, Jakob Skovgaard Larsen, kunne give tilskuerne en lille opvisning i flik-flak.

Jakob Skovgaard var klart medvirkende til at FREM fik en sjælden sejr i det jyske – Foto Claus M. Hansen

Det var midtbanespillerens tredje mål for FREM. Han scorede også et af målene i nedsablingen af Listrup i pokalturneringens første runde (9-0), ligesom han havde sidste fod på FREMs mål i efterårets uafgjorte hjemmekamp mod Dalum (1-1).

Lørdagens scoring til 2-0 blev startskuddet til en lidt hektisk afslutning på første halvleg.

Få minutter efter scoringen sendte Lucas Balck en god mulighed lige over mål efter endnu et godt opspil i FREMs højre side. Og minuttet efter var Lyseng-målmanden på en lille skovtur i FREMs venstre side, som René Henriksens tropper nær havde profiteret af.

Jakob Skovgaard Larsen råbte højt, at Lucas Lodberg skulle lade en bold på tværs køre, fordi målscoreren til 2-0 var i en god skudposition fra kanten af feltet. Men denne gang blev også Jakob Skovgaard Larsens forsøg en lille smule for højt.

Til allersidst fik Lyseng deres hidtil bedste mulighed, da der opstod en misforståelse i FREMs forsvar.

Det udnyttede Thomas Lauritsen til at komme alene igennem i venstre side, men her gik Sebastian Sørensen godt ud af målet og fik afværget til hjørnespark, som Lyseng ikke fik så meget ud af.

Hjemmeholdet kom godt ud fra pausen og fik sat FREM under et vist tryk, men det blev egentlig kun rigtig farligt en enkelt gang i første halvdel af anden halvleg.

Det var få minutter efter anden halvlegs start, hvor FREM efter et hjørnespark havde store problemer med at få ekspederet kuglen ud af farezonen. Det gav Thomas Lauritsen en ret god skudmulighed midt i feltet, men hans forsøg endte lidt ved siden af højre stolpe.

20 minutter inde i anden halvleg satte Lyseng den tidligere AGF-spiller, Mustafa Husseinzada, på banen, og han tilførte bestemt holdet noget drive og noget fart, som indimellem gav FREM kvaler.

Godt at se at de helt unge spillere også får spilletid – Foto Claus M. Hansen

Få minutter efter sin indskiftning kombinerede han med backen Jesper Broberg sig frem til en afslutning fra kanten af feltet, som ganske vist endte over mål – men ikke så forfærdelig meget.

I stedet slog FREM kontra i den modsatte ende.

Her modtog Lucas Lodberg bolden tæt på straffesparksfeltet – i banens venstre side. Med en smart kropsfinte bragte han sig selv i skudposition, og med et drøn af en afslutning bankede han kuglen forbi Magnus Wang Schaldemose og ind målets højre side.

Det var Lucas Lodbergs første mål for FREM siden skiftet i vinterpausen fra FA 2000.

På det tidspunkt manglede der 20 minutter af kampen, og målet til 3-0 punkterede faktisk spændingen om udfaldet. FREMs sejr så meget sikker ud på dette tidspunkt.

Kun få gange var Lyseng farlige – Foto Claus M. Hansen

De to hold forsøgte stadig, og Mustafa Husseinzada var ti minutter før tid igen på spil. Denne gang var det efter lidt af en solo-tur, men denne gang blev slutproduktet et skud, som endte en anelse til højre for FREMs mål.

FREM havde den sidste store chance ved indskiftede Rasmus Fugl, men ved den lejlighed reddede Lyseng-målmanden med en fin fodparade.

Dermed blev 3-0 kampens slutresultat, og da VSK Aarhus på rækkens tredjeplads måtte nøjes med 0-0 mod Vanløse, udbyggede FREM sit forspring.

Der er nu fire point imellem de to hold, og derefter følger yderligere fem hold, der alle slås om at gøre FREM og førerholdet FC Roskilde selskab i oprykningsspillet.

Alle point tæller dog med i oprykningsspillet, og derfor vil det være fint, hvis FREM kan nappe yderligere seks point i de to sidste kampe.

Her går det på lørdag løs hjemme mod Herlev, der ligger sidst. Derefter slutter FREM grundspillet af på udebane mod Vanløse, som er et af holdene, der kæmper for at komme med i oprykningspillet.