FREM tager lørdag imod Kolding i den sidste kamp i 2022. Og det står nu fast, at holdet desværre kommer til at overvintre under nedrykningsstregen.

Holdet ligger på den frygtede placering som nummer 11, og der er seks point op til nummer 10, som er HIK.

Senest var FREM på en lang tur til Thisted, og det endte med en sejr til thyboerne på 3-0.

Mikkel Agger bragte hjemmeholdet foran efter et lille kvarters spil, da han slog til med et tørt hug fra kanten af feltet.

Samme Mikkel Agger sørgede for 2-0 ti minutter senere, da han meget sikkert omsatte et straffespark til mål.

Emil schou Jørgensen må se kampen fra tribunen – Arkivfoto Preben Pathuel

I anden halvleg satte Antonio Bustamante trumf på i en situation, hvor Thisted spillede FREM tynde fra højre mod venstre. Bolivianeren havde masser af tid og plads til at placere sit flade skud i de tværstribedes mål.

Nu venter altså Kolding IF i sidste kamp, og både klubben og byen Kolding er i sportslige kredse mest kendt for håndbold.

Kolding IFs mandlige håndboldafdeling har vundet DM-guld 14 gange. Og selvom det er samme klub, så er de to afdelinger af idrætsforeningen også i nogen grad konkurrenter i forhold til byens sponsorer.

Lørdag gælder det dog fodbold, og her har FREM egentlig en fornuftig statistik mod klubben.

FREM har vundet syv gange, en kamp er endt uafgjort, mens Kolding IF har slået FREM tre gange.

Jakob Skovgaard, er en af de få der har formået at scorer – Arkivfoto Preben Pathuel

Men i al fairness var der også ti år (2001-11), hvor Kolding IF og Kolding BK slog pjalterne sammen til Kolding FC. Og herefter ser statistikken noget mere jævnbyrdig ud.

Sammenlagt har FREM ni sejre, det samme har Kolding IF/Kolding FC, mens fire kampe er endt remis.

FREM har et lille plus i den samlede målscore, som lyder på 41-39.

Efter tiden med Kolding FC kom Kolding IF ind under Vejle Boldklubs vinger og spillede i et par år under navnet VBK. Denne sammenslutning nåede FREM aldrig at møde.

Kolding IF var senest oppe at kigge i den næstbedste række i 2019/20. Men siden da har den altså stået på 2. Division.

Den enlige uafgjorte kamp mellem FREM og Kolding IF var faktisk holdets seneste møde.

I Kolding bragte Hocine Derrar FREM foran på et smukt frisparksmål i første halvleg, og Emil Schou Jørgensen øgede til 2-0 på et fint hovedstød i anden halvleg.

Men som det er set nogle gange i denne sæson, kunne FREM ikke holde fast.

Får træner René Henriksen noget at glæde sig over på lørdag – Arkivfoto Preben Pathuel

Sebastian Denius reducerede på straffe, og Yao Dieudonne udlignede til slutresultatet 2-2 på hovedstød.

Kolding er i mellemtiden rykker op på femtepladsen i rækken. Den plads kommer holdet også til at ligge på uanset udfaldene af kampene i efterårets sidste spillerunde.

I lørdags kom Kolding ikke i aktion, fordi kampen mod HIK blev aflyst.

Det gjorde kampen, fordi Storebæltsbroen var lukket i fire timer. Og derfor kunne HIK ikke komme frem.

Koldingensernes seneste kamp er derfor udekampen mod Skive, hvor de vandt med de knusende cifre 4-0. Alle mål blev scoret i første halvleg.

Kolding IF er samtidig det eneste hold i rækken, der har vundet over førerholdet fra Esbjerg. Det har de gjort to gange – først 2-0 i DBU Pokalen og senere med de samme cifre i 2. Division.

Der er derfor ingen tvivl om, at det er et kompetent mandskab, FREM skal op imod. Og FREM er desuden handicappet af karantæne til både Rasmus Louie Larsen og Emil Schou Jørgensen.

Men FREM stiller jo ikke op med ni mand af den grund. Træner René Henriksen skal nok finde 11 kompetente spillere til en startopstilling og en god håndfuld spillere til bænken.

Som tingene har udviklet sig, har FREM ti point op til Skive på sjettepladsen – og der er vel at mærke fire hold imellem og kun syv kampe tilbage af grundspillet.

Matematisk kan det sagtens lade sig gøre at komme i oprykningsspillet. Men det kan godt være lidt svært at forestille sig, hvor alle de point skal komme fra på syv runder.

Realistisk set bliver resten af sæsonen en kamp om at undgå placeringen som nummer 11.

Den kamp begynder lørdag kl. 14.00.  Og det vil da være ærgerligt at gå glip af årets sidste kamp. Så mød op på Valby Stadion og giv holdet en hånd. Det er i modgang, opbakningen betyder mest!