Kell Kai Larsen 19.02.1940 – 02.02.2021

Kell Larsen er død


Et stort hjerte, som brændte for FREM, er slukket. Efter nogen tid med svigtende helbred kunne hjertet ikke mere, og Kell døde tirsdag den 2. februar 2021.

Kell personificerede en ægte fremmer – markant både på banen og udenfor og kendt i vide kredse af den danske fodboldverden.

Han blev født 19. februar 1940 i Hvidovre og flyttede som dreng til Valby. Han voksede op i beskedne kår, og sammen med storebror Ole kom han til at spille fodbold i Boldklubben FREM. Kell blev medlem i 1952.

Ungdomsårene nåede højdepunktet med et Danmarksmesterskab for ynglinge i 1957 og endnu en finalekamp i 1958. Han debuterede som innerwing på førsteholdet mod B 1903 i 1960, da netop bror Ole måtte melde afbud pga. en fibersprængning. Indtil 1963 spillede Kell i alt 23 kampe og lavede 13 mål. Han var teknisk begavet og målfarlig, men måske ikke specielt løbe- eller
konditionsstærk.

Skolen var ikke Kells førsteprioritet og allerede i begyndelsen af 8. klasse, skiftede han den ud med et job som piccolo hos Gutenberghus og senere en læreplads og uddannelse som grafiker. Efter et kort intermezzo som medejer af firmaet Hammersmith grundlagde han i 1962 sit eget succesrige firma Kell Larsen Grafisk Produktion – først på Arnold Nielsens Boulevard i Hvidovre og senere på Christians Brygge. Herigennem fik han mange kontakter og venskaber i sportens og kunstens verden og i erhvervslivet.

Samtidig med erhvervskarrieren sad Kell i FREMs bestyrelse i perioden 1967-73, og han var formand for spilleudvalget, som på den tid satte førsteholdet sammen med cheftræneren.

Personligt lærte undertegnede (HL) Kell at kende, da jeg som nybagt seniorspiller fik at vide, at så længe han var formand, behøvede jeg ikke at tænke på 1.holdet… Han overtog også trænerjobbet i en kort periode i 1973, da den daværende træner blev fyret.

Udover bestyrelsesarbejdet har Kell været en trofast annoncør og sponsor af klubben i mange år.

Kell Larsen – nummer to fra venstre – fik Boldklubben FREMs guldnål i 2019 (Foto: Preben Pathuel)

Old-boys tiden brugte Kell på de ”lukkede” 6.- og 7.hold. Han var fast mand på ”torsdagsholdet” til det sidste – og meget gerne spilførende i 3.halvleg… Og på kortholdet sad han gerne for ”bordenden” omkring det ellers runde bord. Et ”indendørs” old-boys hold deltog i mange år i en flot besat turnering i Fårevejle Hallen med efterfølgende weekend i sommerhuset i Veddinge Bakker.

Ved siden af fodbolden blev det til en fast herredouble i tennis i KB med Bent Werge, Curt Barber, Bent Egede og Lange John. Ved forfald kunne man være heldig at blive inviteret med.

Kell var en sammensat person. Store armbevægelser og kontante udmeldinger, men meget mere end det. Han var et følsomt, hengivent og overmåde hjælpsomt menneske. Mange er de, som har fået hjælp af Kell – både i deres fodboldliv og privat, og f.eks. var Kell gennem mange år både bedste ven, mentor, rådgiver, ”agent” og meget, meget andet for undertegnede (OM).

Hans liv havde op- og nedture, men gåpåmodet svigtede ham aldrig. I 2004 blev Kell og Anita – hans livs store kærlighed – gift på Mallorca, hvor de stadig har deres anden bolig. Sammen har de lige siden glædet hinanden og os andre med deres store fælles lykke og hengivenhed. Og altid åbne og gæstfrie hjem.

Udover Anita efterlader Kell sig datteren Christine (Fjumse) fra første ægteskab og Anitas datter Camilla og deres familier. Vores tanker går til dem alle.

Kell fik Frems guldnål i 2019 – se overrækkelsen og Kells takketale fra begivenheden her.

Æret være Kell Larsens minde!

Ole Mørk og Henning Laur


Bisættelsen foregår i stilhed torsdag den 11.februar 2021 kl. 11.00 fra Frederiksberg Kirke

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk