FREM kan stadig nå med i næste sæsons Europa League.

Det står klart, efter at holdet tirsdag aften på en solbeskinnet sensommeraften vandt 1-0 på udebane over Frederikssund. Kampens enlige mål blev scoret af Jacob Pind få minutter før pausen.

Ganske vist er der lang vej til Europa League, men den første forudsætning er jo, at man er med i turneringen. Og det er FREM efter en kamp, hvor holdet var bedst – uden at spille helt overbevisende.

FREM var som bekendt nået til anden runde ved at vinde med hele 9-0 over Listrup fra Lolland-Falsterserien i første runde. Modstanderne fra Frederikssund havde også været en tur på Sydhavsøerne for at gå videre.

De måtte dog ‘nøjes’ med en sejr med lidt mere beskedne cifre. 8-1 lød facit på efter deres kamp mod Døllefjelde-Musse fra Sjællandsserien.

Til dagligt spiller Frederikssund i Danmarksserien, hvor holdet i skrivende stund ligger på en delt tredjeplads. Og det er endda på trods af, at holdet ifølge de lokale har adskillige spillere ude med skader.

Dertil kommer, at holdet jo har mistet topscoreren Christian Helev til netop FREM. Så for ham var det lidt pikant, at han skulle forsøge at score mod sin gamle klub.

FREM-træner René Henriksen havde foretaget adskillige ændringer i forhold til det hold, som havde tævet Karlslunde med 5-0 i lørdagens kamp i 3. Division.

Ud af startopstillingen var gledet Mohammed Youssef, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen, Jakob Skovgaard Larsen og Frederik V. Kristensen – velsagtens i et forsøg på at spare kræfter og for at få set andre spillere.

I stedet for denne kvintet spillede Kristoffer Dirksen, Frederik Sundstrup, Armend Aslani, Oliver Andersen samt Oliver Møller-Jensen fra start.

Formationsmæssigt hed det stadig 4-1-4-1. Men i denne tirsdagskamp spillede Christian Bramsborg igen sin vante plads på højre back, efter at han havde spillet som kantspiller mod Karlslunde.

Efter en nogenlunde lige start på pokalslaget kunne Frederikssund meget vel have givet FREM en meget trist start på kampen,

Efter fem minutters spil lykkedes det for hjemmeholdet at kreere en friløber til angriberen Brian Mengel, som alene med FREM-målmand Rasmus Wedege valgte at aflevere skråt bagud til Jannick Andersen, der var løbet med frem.

Det var måske FREMs held, for backen var faktisk dårligere placeret. Og hans afslutning endte også ved siden af venstre stolpe, efter at han var blevet presset af Rasmus Wedege.

Her slap FREM med skrækken, men syv minutter senere kunne Frederikssund sige det samme, efter at målmand Christian Solhøj tæt på eget mål ikke kunne holde fast i kuglen efter et højt indlæg fra Jacob Pind.

I mellemtiden havde samme Christian Solhøj dog præsteret sin første redning i kampen på et dykkende skud fra Isak Tånnander, som i det hele taget var lidt af en mundfuld for Frederikssund i den ene halvleg, han fik på banen.

Gang på gang var det tomålsskytten fra kampen mod Karlslunde, der gav anledning til uro hos det gulblusede hjemmehold, når han brød igennem på og fra højrekanten.

Den bedste af Isak Tånnanders muligheder kom efter en lille halv times spil, hvor han udnyttede usikkerhed i Frederikssunds bageste geledder til at erobre bolden i deres straffesparksfelt. Her fik han afsluttet med et kraftfuldt skud, hvor bolden susede lige ved siden af højre stolpe.

På dette tidspunkt virkede FREM til at have meget godt styr på kampen, selvom overtaget i spil og chancer altså ikke endnu havde udmøntet sig i mål.

Herefter fulgte en periode, hvor Frederikssund kom bedre med rent spillemæssigt. Men det kneb for hjemmeholdet med at skabe gennembrud. Og i stedet slog FREM kontra kort før pausen.

Her lykkedes det for Oliver Andersen at sætte fart på i højre side, hvor han brød igennem og afleverede på tværs i straffesparksfeltet til Jacob Pind, der resolut skød på mål fra syv-otte meters afstand. I første omgang reddede Christian Solhøj forsøget fra FREM-anføreren, der imidlertid fik fat i riposten, som han uden det store besvær sendte i nettet.

Det var anden kamp i træk, Jacob Pind kom på måltavlen. Ligesom Isak Tånnander scorede han som bekendt også to gange mod Karlslunde.

Stillingen 1-0 holdt til pausen, hvor René Henriksen skiftede tre spillere ud, mens Frederikssund også lavede en enkelt udskiftning.

Umiddelbart slap FREM bedst fra ændringerne.

Blandt andre var Philip Herslov kommet på banen, og han viste fra start fint sammenspil med Oliver Andersen. Deres samarbejde resulterede i to fine chancer – men altså ingen scoringer.

Også Frederik V. Kristensen var kommet på banen i pausen, og han var efter et lille kvarters tid tæt på at komme til en stor chance efter et meget fint og hurtigt FREM-angreb, hvor Oliver Andersen stod for den sidste aflevering ud til højre side af straffesparksfeltet. Christian Solhøj var dog lige nummeret for hurtig for Frederik V. Kristensen ved den lejlighed.

De to FREMmere gav også midtvejs i anden halvleg en prøve på deres fine samarbejde, og denne gang nåede Frederik V. Kristensen frem til en afslutning. Det blev til et kraftigt, fladt skud fra højre side af straffesparksfeltet, hvor bolden passerede Christian Solhøj – men den ramte efterfølgende stolpen og sprang ud i åbent spil.

Ligeledes indskiftede Jakob Skovgaard Larsen havde i mellemtiden været ved at overrumple samme Christian Solhøj med et hjørnespark, der nær havde taget køkkenvejen ind i målet. Men det endte trods alt med målspark til Frederikssund.

Med 20 minutter igen måtte Christian Solhøj i aktion, da han præsterede en glimrende redning på et skud fra Armend Aslani, der havde trukket fint ind fra sin venstre kant og leveret en ganske kvalificeret afslutning fra 20 meters afstand.

Ellers var anden halvleg præget af megen boldbesiddelse til FREM, som imidlertid ofte spillede omstændeligt.

Det negative ved omstændeligt spil – eller tålmodigt spil, om man vil – er, at det får tendens til at ende med for få slutprodukter. Men omvendt holder et meget boldbesiddende hold også modstanderne fra chancer.

Og det må man trods alt sige, at FREM gjorde i anden halvleg.

Frederikssund havde haft tilløb til en chance til angriberen Nicolai Jægergaard, men her var han blevet standset af Kristoffer Dirksen. Bortset fra det var det undertiden svært at se, at det egentlig var Frederikssund, der skulle jagte en udligning for at blive i kampen – og i selve pokalturneringen.

Lige indtil syv minutter før tid.

Her lykkedes det for hjemmeholdet at skabe et gennembrud i venstre side, der endte med, at Rasmus Wedege måtte agere sprællemand for at redde sit hold – i to omgange endda. Specielt chancen på riposten til midtbanespilleren Jonas Grønbech var enorm, men Rasmus Wedege fik på mystisk vis reddet til hjørnespark.

Det var nok CHANCEN for Frederikssund, hvis de skulle have opnået forlænget spilletid i den dyst.

Værterne kom i hvert fald ikke med så forfærdeligt meget mere. Og på den baggrund kørte FREM den spinkle sejr i hus efter en kamp, der var lidt mere spændende, end den var velspillet.

I tredje runde af Sydbank Pokalen er der mulighed for Superliga-modstand. Men der er også muligheder for at trække hold på FREMs eget niveau eller under. Det bliver under alle omstændigheder både interessant og spændende at se.

FREMs næste kamp i 3. Division er lørdag på udebane mod Young Boys FD, der er hjemmehørende i Silkeborg og tidligere gik under navnet Silkeborg KFUM.