For sjette kamp i træk vandt FREM, da det lørdag blev til 2-1 på udebane mod Dalum. Begge FREMs mål blev scoret på hovedstød efter hjørnespark, og scoringerne faldt i slutningen af hver sin halvleg.

I fem kampe i træk havde Dalum drillet FREM ved at vinde tre indbyrdes opgør og spille de to andre uafgjort. Men lørdag fik FREM sin revanche og ligger nu lunt i svinget i 3. divisions oprykningsspil.

Til kampen på Fyn havde FREM-træner René Henriksen foretaget en enkelt ændring i forhold til sidste uges hjemmekamp mod Næsby (4-1). Frederik V. Kristensen var tilbage fra karantæne, og det betød, at Oliver Møller-Jensen måtte begynde Dalum-opgøret på bænken.

Frederik V. Kristensen var med igen og fik en afgørende rolle – Foto Claus M. Hansen

FREM stillede op i den sædvanlige 4-1-4-1 formation, mens Dalums træner, den tidligere OB- og FCK-spiller Carsten Hemmingsen, havde valgt at ændre sin opstilling.

Da de to hold mødtes i forårets første kamp på den nærliggende kunstgræsbane, stillede Dalum op i en 4-4-2 og vandt 1-0. På naturgræsbanen Lars R. Jacobsens Park stillede Dalum til gengæld op i 4-1-4-1 i en kamp, der foregik i knap så meget blæst som forårets første opgør.

Solen kiggede frem denne lørdag på den rigtig forårsagtige måde, hvor det føltes ret varmt i solen – men småkoldt i skyggen.

På banen begyndte slaget nogenlunde lige, men ret hurtigt fik Dalum tilkæmpet sig initiativet.

Det var især den tidligere Middelfart-spiller, Kristian Weber, der var skydelysten i kampens start. Han scorede som bekendt i de to holds første opgør i denne sæson i Valby (1-1).

Det gjorde han ikke denne lørdag, for i to tilfælde havde FREM-målmand Sebastian Sørensen luret ham. Og i det sidste tilfælde skød han over mål.

Men også dribleren Frederik Humlegaard var på spil et par gange.

Sebastian Sørensen havde styr på de fleste skud – Foto Claus M. Hansen

Efter små ti minutters spil sendte han et skud afsted fra kanten af feltet, som sneg sig lige uden om venstre stolpe. Og otte minutter senere var Frederik Humlegaard endnu tættere på, da hen efter en glimrende aflevering fra højre trykkede af inde i feltet og ramte oversiden af overliggeren.

Men herefter stod der FREM på resten af første halvleg.

To minutter efter forsøget på overliggeren var Frederik V. Kristensen ikke så langt fra i den anden ende, da han satte hovedet på et hjørnesparksindlæg fra højre side, som Matthias Andersen havde slået.

Forsøget var velkvalificeret, for der var både retning og fart på, men Dalums målmand, Mathias Würtz, slog med fingrene bolden ud i straffesparksfeltet. Efter lidt frem og tilbage endte det hele med et hovedstødsforsøg fra forsvareren Rasmus Grønne Jensen, der dog var et stykke forbi mål.

Dalum’s målmand måtte flere gange agere redningsmand – Foto Claus M. Hansen

Midtvejs i første halvleg fik FREM så en god kontramulighed, hvor holdet faktisk var fire mod to. Frederik V. Kristensen førte bolden frem og lagde den ud til venstre til Jakob Skovgaard Larsen, men her gik Mathias Würtz godt ud af sit mål og fik blokeret skuddet.

Det lykkedes i resten af første halvleg for FREM at tilkæmpe sig en håndfuld hjørnespark og også et frispark meget tæt på straffesparksfeltet omkring den halve time.

Det skulle Jakob Skovgaard Larsen tage sig af, men hans skud endte lige i Dalums forsvarsmur. Riposten sendte samme Jakob Skovgaard Larsen over mål.

Men midtbanespilleren kom tættere på scoringslisten seks minutter før pausen, da han afsluttede et glimrende FREM-angreb med et skud fra distancen. Ved den lejlighed endte bolden fra Jakob Skovgaard Larsen snært forbi højre stolpe.

Dalums bedste mulighed i denne periode var et skudforsøg fra højrefløjen Marc Gangia, men det kunne ikke for alvor udfordre Sebastian Sørensen.

Hans kollega i den anden ende blev til gengæld udfordret i halvlegens næstsidste minut.

Her fik FREM igen hjørnespark fra højre side, og denne gang sigtede Matthias Andersen efter Emil Schou Jørgensen, der var gået med frem. Og fra kanten af målfeltet knaldede forsvrasspilleren bolden forbi Mathias Würtz og ind i målet tæt på venstre stolpe.

Emil Schou bringer her FREM foran trods massiv opdækning – Foto Claus M. Hansen

Det var Emil Schou Jørgensens første mål i denne sæson, men han scorede tre mål i sidste sæson, som var den tidligere Svendborg-spillers første for FREM.

Minuttet efter målet fløjtede dommer Henrik Hansen til pause, og det var første gang i seks kampe mod Dalum, at det lykkedes for FREM at vinde en halvleg.

Men målet slog nu ikke Dalum omkuld til anden halvleg. Tværtimod.

Odenseanerne kom klart bedst ud til anden halvleg, og allerede efter få minutter spil var angriberen Mads Raben på spil. Han forsøgte i flere omgange at komme på skudhold i Dalums højre side, og til sidst lykkedes det. Han måtte dog se Sebastian Sørensen gribe bolden på skuddet.

Fem minutter senere måtte Sebastian Sørensen igen i aktion, da han reddede et frisparksforsøg. Men derefter var det FREM, der fik en god mulighed.

Det var Lucas Balck, der modtog en rigtig fin fremlægning i FREMs højre side. Han fik sat Dalums venstre back, Diyar Ali (med sort hjelmfarve), af, og dernæst fik FREM-spilleren også fra en lidt spids vinkel kuglen forbi Mathias Wïrtz – men desværre for ham og FREM også forbi venstre stolpe.

Lucas Balck slider sig fri og skyder tæt forbi mål – Foto Claus M. Hansen

Dalum fortsatte imidlertid med at dominere, og det gav pote efter et kvarter af anden halvleg.

Igen byggede Dalum op i højre side, og til sidst endte bolden tæt på straffesparksfeltet hos Frederik Humlegaard, som resolut sparkede den i kassen tæt på højre stolpe.

Det var anden kamp i træk, at Frederik Humlegaard scorede mod FREM. Han var også mester for det enlige mål i forårets første kamp.

Knap var FREM kommet sig over denne lørdags udligning, førend den igen var gal i Dalums højre side. Men her lykkedes det for FREM-forsvaret at få standset gennembruddet ved den fremskudte højre back, Marcus Bay Jensen, tæt ved hjørneflaget.

Midtvejs i anden halvleg var det så FREMs tur. Og her fik René Henriksens tropper en enorm chance.

Det var indskiftede Oliver Møller-Jensen, der strøg afsted i FREMs højre side. Han kom alene med Mathias Würtz og fik også fyret af hen mod venstre hjørne, men med en helt fantastisk redning fik Dalum-målmanden strakt sig og reddet til hjørne med det yderste af fingerspidserne.

Oliver Møller-Jensen havde en kæmpe mulighed – Foto Claus M. Hansen

Det gav mindelser om kampen i Valby imellem de to hold tidligere på sæsonen, hvor Dalum-keeperen også havde udført små mirakler imellem stængerne i en kamp, som FREM ellers havde domineret.

FREM dominerede også denne lørdags anden halvleg efter Dalums udligning. Det var ret tydeligt, hvem der var mest interesseret i at forvandle et point til tre.

Lucas Lodberg markerede sig med en gevaldig dribletur, og Frederik V. Kristensen sendte et frisparksforsøg fra venstre side over mål. Men Dalum havde små ti minutter før tid nu også en ganske stor chance.

Her brød Marc Gangia igennem i højre side og fandt den indskiftede Jeppe Banke, som gled ind i bolden fra kanten af målfeltet og sendte læderet tæt forbi højre stolpe.

FREM fortsatte nu med at trykke Dalum, og den netop indskiftede Pablo Basarte fik en ganske god mulighed to minutter før tid på en ripost, men spanierens forsøg savnede lidt saft og kraft ved den lejlighed.

Men da klokken rundede de 90 minutter, kom belønningen for FREMs pres.

Frederik V. Kristensen scorer her sit 7 mål i 3. Division – Foto Claus M. Hansen

På et nyt hjørnespark fra højre side var indlægget denne gang kort, og med fantastisk præcision lykkedes det for Frederik V. Kristensen med et hovedstød at dirigere bolden hen i målets fjerneste hjørne, hvor Mathias Würtz ganske enkelt ikke kunne nå ud.

Det var midtbanespillerens syvende divisionsmål i denne sæson.

Dalum forsøgte i dommerens tillægstid at kaste alt frem – også Mathias Würtz ved et hjørnespark. Ved den lejlighed endte bolden i hovedet på fynboernes kæmpestore midterforsvarer, Jakob Elkjær Mikkelsen, men det lykkedes nu alligevel efterfølgende for FREM at få sendt bolden ud af farezonen.

Hjemmeholdet endte med at løbe tør for tid, og derfor kunne FREM fejre den syvende kamp på stribe uden nederlag.

Andetsteds lykkedes det lidt overraskende for VSK Aarhus at vinde 2-0 over FC Roskilde, og dermed er afstanden mellem FREM og aarhusianerne stadig på fire point i FREMs favør.

Til gengæld betyder resultatet også, at det utænkelige måske kan tænkes.

FC Roskilde har ført turneringen hele sæsonen, men nu har holdet fra domkirkebyen altså kun tre point og en noget bedre målscore ned til FREM.

I næste runde tager FREM imod VSK Aarhus i en rigtig sekspointskamp. Sejr til FREM betyder et forspring på syv point, men aarhusianerne vil kun være et point efter, hvis det lykkes dem at vinde.

Det bliver super-spændende, og dramaet finder sted lørdag 6/5 kl. 14.00 på Valby Stadion.

Advarsler

Dalum: Marcus Bay Jensen (34.), Diyar Ali (80.), Anton Stage (90. + 3.)
FREM: Mohammed Youssef (84.), Christian Bramsborg (89)

Holdopstillinger

Dalum: Mathias Würtz – Marcus Bay Jensen, Jakob Elkjær Mikkelsen, Jonathan Nissen, Diyar Ali – Rasmus Schmidt – Marc Gangia, Kasper Søby Mikkelsen, Frederik Humlegaard, Kristian Weber – Mads Raben

FREM: Sebastian Sørensen – Christian Bramsborg, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Kristoffer Dirksen – Lucas Balck, Frederik V. Kristensen, Jakob Skovgaard Larsen, Lucas Lodberg – Oliver G. Andersen

Udskiftninger

FREM: Mohammed Youssef ind for Christian Bramsborg (51.)

FREM: Oliver Møller-Jensen ind for Lucas Balck (61.)

Dalum: Jeppe Banke ind for Kristian Weber (70.)

Dalum: Anton Stage ind for Frederik Humlegaard (86.)

FREM: Pablo Basarte ind for Matthias Andersen (87.)

FREM: Rasmus Fugl ind for Jakob Skovgaard Larsen (87.)

For FREM blev Frederik Balslev, Magnus Juul Davidsen og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Henrik Hansen, Esbjerg