I sæsonens sidste udekamp fik FREM det ene point takket være 1-1 mod VSK Aarhus. Dermed står det fast, at FREM slutter sæsonen som nummer to i 3. Division efter rækkens anden oprykker, FC Roskilde.

Men allerede inden kampen i det nordlige Aarhus vidste begge hold, at opgøret ikke ville få nogen betydning for nogle af dem. Afstanden imellem de to klubber var syv point med to runder tilbage at spille. Derfor kunne VSK Aarhus ikke længere nå at indhente FREM på den andenplads, som jo altså betyder 2. Division fra august i år.

Rasmus Wedege fik spilletid mod VSK – Foto Claus M. Hansen

Denne solrige lørdag havde FREM-træner René Henriksen kun lavet en enkelt ændring i forhold til det mandskab, som weekenden forinden havde sikret oprykningen med en flot hjemmesejr over Lyseng (6-2).

Det var på målmandsposten, hvor han havde valgt at give spilletid til Rasmus Wedege i stedet for Sebastian Sørensen, som har stået de fleste kampe i dette forår.

Lørdagens kamp var altså som nævnt betydningsløs. Fordelen ved sådan en kamp er, at holdene kan spille ganske frit. Ulempen er, at dysten kan have tendens til at mangle nerve.

De 155 tilskuere oplevede lidt af begge dele denne lørdag.

Frederik V Kristensen havde FREMs første chance – Foto Claus M. Hansen

VSK Aarhus lagde frisk fra land, og allerede på kampens første angreb kunne FREM såmænd godt være kommet bagud.

Her fik VSKs dribleglade Thais Damgaard Nielsen en stor chance i højre side af straffesparksfeltet, men Rasmus Wedege gik godt ud af sit mål og fik blokeret afslutningen.

VSK dominerede de første fem minutter af opgøret, men FREM ville også lege med. Og efter syv minutter skød Frederik V. Kristensen på mål fra små 20 meter. Det flade langskud voldte dog ikke VSK-målmand Rasmus From problemer.

Men problemer fik VSK tre minutter senere.

Her byggede FREM op i venstre side, og Oliver Andersen kom igennem med retning mod målet og endte i en spids vinkel. Rasmus From gik ud af sit mål, men Oliver Andersen passerede målmanden med en aflevering på tværs af målfeltet, hvor Lucas Balck kunne score i tomt mål.

Oliver Andersen stod for oplægget til FREMs mål – Foto Claus M. Hansen

Det må have været sæsonens nemmeste mål for Lucas Balck, men den slags scoringer tæller jo også.

Lucas Balck scorede også FREMs andet mål i storsejren over Lyseng i sidste uge. Og i alt har han lavet fem mål for FREM siden starten på dette forår, hvor han gjorde comeback for klubben.

Et par minutter senere kunne FREM faktisk være kommet på 2-0, da holdet var godt i gang med at spille sig igennem VSK-forsvaret inde på midten. Ved den sidste aflevering til Frederik V. Kristensen lykkedes det imidlertid for Rasmus From at snuppe kuglen for næsen af ham.

I stedet gik det galt i den anden ende.

Frederik V Kristensen var tæt på at udbygge føringen – Foto Claus M. Hansen

Det lykkedes for Jonas Andersen at bryde igennem i VSKs venstre side, men ved afleveringen ind i straffesparksfeltet trådte Oskar Jakobsen i bolden, og derfor fik han ikke afsluttet på den ellers gode mulighed. I stedet lagde han læderet ud til den fremstormende højre back, Rasmus Raúl Raahauge, der udsøgte sig det fjerne målhjørne. Rasmus Wedege strakte sig i fuld længde og fik halvklaret forsøget, men riposten kunne Jonas Andersen sende i nettet uden problemer.

Så var holdene lige vidt, men i de efterfølgende ti minutter spillede FREM sig til to chancer.

Lucas Lodberg skød på mål fra kanten af feltet, men her endte det med hjørne, som FREM ikke fik så meget ud af. Og da uret nærmede sig den halve time, fik Frederik V. Kristensen en stor chance i højre side af straffesparksfeltet, hvor han imidlertid sendte bolden over mål.

Rasmus Wedege med sikker indgriben, og var også uden skyld i målet – Foto Claus M. Hansen

Det sidste kvarter af første halvleg bar lidt præg af, at de to hold ikke ville være helt utilfredse med at gå til pausen med 1-1.

Mod slutningen af første halvleg havde Frederik V. Kristensen dog et hovedstødsforsøg efter et gennembrud af Oliver Andersen i højre side. Men bolden lå ikke præcist nok til, at midtbanespilleren kunne få tilstrækkelig retning og præcision, da han headede på mål.

I den anden ende kunne det være blevet farligt to minutter før pausen, da målscorer Jonas Andersen skød på mål fra kanten af feltet. FREM-forsvaret fik dog skuddet blokeret, og derfor mistede bolden fart, så Rasmus Wedege ikke blev udfordret for alvor.

Man kan nu ikke sige, at det var en rigtig sommerkamp, for spillerne gik godt nok til den på grønsværen.

Tidlig udskiftning af Bramsborg betød omrokeringer på holdet og Pablo måtte spille højre back – Foto Claus M. Hansen

Holdene var ivrige i tjenesten, og det betød, at FREM måtte udskifte en småskadet Christian Bramsborg allerede i første halvleg. Og Lucas Balck kom af samme årsag ikke ud til anden halvleg.

Ligesom i første halvleg forsøgte VSK at overrumple FREM i begyndelsen af anden halvleg.

Og det var ikke så langt fra at lykkes, da Rasmus Fink Hansen skød hårdt på mål i andet minut. Rasmus Wedege kunne kun halvklare forsøget, men FREM-forsvaret fik i den situation ryddet op.

FREMs forsvar kæmpede bravt for at holde VSK væk fra eget mål – Foto Claus M. Hansen

Fire minutter senere fik FREM imidlertid en god mulighed for at komme foran, da Matthias Andersen slog et frispark ind i feltet, hvor Emil Schou Jørgensen var gået med frem. I målfeltet satte midterforsvareren hovedet på kuglen, men situationen endte med et målspark til hjemmeholdet.

De blåklædte værter kunne dog også. Og efter ti minutters spil forsøgte Thais Damgaard Nielsen sig med en akrobatisk afslutning, men den havde Rasmus Wedege styr på.

Begge hold fortsatte nu måljagten.

Efter et lille kvarter trak Lucas Lodberg på tværs fra venstre side, og han fik også skudt på mål. Men hans afslutning var en anelse for langt til højre.

Lucas Lodberg havde flere muligheder – Foto Claus M. Hansen

I den anden ende fik Rasmus Raúl Raahauge en mulighed i højre side af målfeltet, men han måtte se sit forsøg gå på tværs af målet, og derfor slap FREM med skrækken.

VSKs Anders Kjeldgaard forsøgte med en halvvejs liggende afslutning, som Rasmus Wedege havde styr på. Og Frederik V. Kristensen gjorde virkelig et behjertet forsøg på at komme på scoringslisten i denne kamp, men han måtte se Rasmus From redde sit hovedstødsforsøg midtvejs i anden halvleg.

Og derefter var det igen, at kampen blev præget af stillingskrig. Der var lange sekvenser med stor boldbesiddelse til først det ene hold og så det andet – og ikke rigtig nogen gennembrud.

Til gengæld fortsatte dramatikken.

Oliver Møller-Jensen jagtede en bold i venstre side af straffesparksfeltet og endte med at kollidere med Rasmus From, der fik så store smerter, at han otte minutter senere måtte lade sig udskifte med VSKs reservekeeper, Kasper Green-Pedersen.

Det var svært at se hvad Oliver Møller-Jensen skulle straffes for i denne situation – Foto Claus M. Hansen

Mod slutningen af kampen gik også Emil Schou Jørgensen hårdt ind i en tackling med det resultat, at han fik en advarsel af dommer Oliver Simbold – og et gevaldigt trælår ved sammenstødet med en modspiller.

Advarslen betyder, at Emil Schou Jørgensen har karantæne i sidste kamp. Men trælåret gør, at han næppe ville være kommet på banen alligevel.

I denne lørdagskamps slutfase havde indskiftede Jakob Skovgaard Larsen en mulighed efter gode kombinationer med ligeledes indskiftede Matthias Andersen i venstre side. Selve afslutningen fra Jakob Skovgaard Larsen savnede dog saft og kraft.

Tættere på en afgørelse kom VSK i stedet til sidst, da Thais Damgaard Nielsen skød på mål fra kanten af feltet. Ved den lejlighed strøg bolden få centimeter ved siden af venstre stolpe.

FREM havde måske alt i alt det meste spil og de fleste chancer, men uafgjort var såmænd ikke et helt urimeligt facit af denne forestilling.

Andetsteds vandt FC Roskilde 2-1 ude over Næsby, og dermed ville selv en sejr til FREM ikke have forhindret FC Roskilde i at vinde rækken.

FREMs sidste kamp i denne opryknings-sæson bliver lørdag 11. juni på hjemmebane mod Dalum.