Stemningen fejlede ikke noget, da FREM bød op til pokalfest torsdag aften mod AGF, og FREM leverede også en absolut godkendt indsats. Men AGF tog sejren og den videre deltagelse med 3-0 takket være tre mål på fire minutter i første halvleg.

Den klare føring gav AGF et kæmpe rygstød i resten af kampen, og Superliga-holdets sejr var reelt aldrig i fare. Men FREM kunne dog forlade DBU Pokalen med løftet hoved.

Ikke færre end 3.319 sjæle var mødt op til kampen, og heraf holdt vel 600 med AGF. Det gav en fremragende kulisse for pokalslaget – og en duft af gamle dages storhed.

Netop storheden ligger i pokalsammenhæng ret langt tilbage for begge klubber.

FREM har vundet turneringen to gange – i 1956 efter sejr over AB og i 1978, hvor de tværstribede var involveret i dansk fodboldhistories længste pokalfinale. Tre kampe måtte klubben ud i mod Esbjerg, inden det lykkedes at overvinde vestjyderne i en straffesparkskonkurrence.

AGF er til gengæld den klub, der har vundet pokalturneringen flest gange af alle – nemlig ni. Men også deres hidtil sidste pokaltriumf ligger tilbage til sidste årtusinde. Aarhusianerne vandt senest turneringen i 1996 med en finalesejr over Brøndby.

Rene Henriksen havde kun få ændringer i ærmet i forhold til i Lørdags – Foto Preben Pathuel

FREM-træner René Henriksen havde til denne torsdags pokalkamp lavet en enkelt ændring i forhold til det hold, som i weekenden havde spillet 1-1 hjemme mod AGFs bysbørn fra VSK Aarhus i 3. Division.

Oliver Andersen var tilbage som enlig frontangriber i stedet for Christian Helev, som måtte se det meste af kampen fra bænken, ligesom tilfældet havde været i den forrige divisionskamp mod Dalum (1-1).

Derimod havde ktræner-kollegaen hos AGF, David Nielsen, skiftet gevaldigt ud i forhold til det hold, som mandag aften vandt 2-0 over Silkeborg i Superligaen. Kun midtbanespilleren Nicolai Poulsen, kanterne Oliver Lund og Jon Dagur Thorsteinsson samt målmand Jesper Hansen havde fået genvalg fra det opgør.

AGF begyndte kampen mod FREM i en 4-3-3 opstilling med det formål at trykke FREMs forsvar med netop Oliver Lund og Jon Dagur Thorsteinsson som fremskudte kanter.

Men det første kvarters tid brugte de to hold mest til at føle hinanden lidt på tænderne.

Jo, jo, AGF havde bolden mest, men de skabte ingen målchancer i kampens start.

Tættest på var aarhusianerne, da de fik et frispark lige uden for feltet, som Jesper Juelsgård tog sig af. Den tidligere FCM-, Evian- og Brøndby-spiller forsøgte at løfte bolden over FREMs forsvarsmur og ind i netmaskerne. I stedet løftede han læderet op over overliggeren.

Men FREMs glæde over den fornuftige start på kampen kom ikke til at vare så længe.

AGF spillerne kunne juble over en scoring – Foto Preben Pathuel

I det 18. minut gik AGFs spil lidt for hurtigt for FREMmerne, og den livlige Oliver Lund fik fra højre side lagt bolden over til bageste stolpe, hvor Jon Dagur Thorsteinsson stod klar og sendte bolden i mål fra kort afstand,

Og knap var FREM kommet sig oven på dette chok, førend målmand Rasmus Wedege kunne pille bolden ud af netmaskerne igen.

Efter et fælt boldtab af FREM midt på banen gik det pludselig stærkt.

Oliver Lund afleverede igen på tværs til Jon Dagur Thorsteinsson, og selvom bolden lå lidt bag islændingen, fik han alligevel sendt den tilbage midt for mål, hvor polske Dawid Kurminowski let kunne score.

Så gik der yderligere tre minutter, og så blev det 3-0 til AGF efter et hjørnespark, hvor Oliver Lund steg til vejrs og headede mod mål. Han ramte medspilleren Thomas Kristensen i nakken med det resultat, at Rasmus Wedege var prisgivet.

Dermed så det ud til, at kampen var lukket. Men i FREM giver vi som bekendt aldrig op, og holdet kunne jo søge trøst i, at Vejle for eksempel aftenen forinden havde scoret tre mål i overtiden, da de slog Vanløse ud af turneringen. Og FREM havde trods alt halvanden halvleg at gøre godt med!

Hjemmeholdet kom da også bedre med mod slutningen af første halvleg.

Armend Aslani stod efter en halv time for FREMs førte egentlige målforsøg, da Frederik V. Kristensen fik stjålet bolden i et AGF-opspil.

Armend Aslani havde FREMs første forsøg – Foto Preben Pathuel

Han spillede bolden fra højre mod venstre, hvor Armend Aslani tog et par træk ind i banen, inden han sendte et skud på mål – et stykke forbi højre stolpe.

Tættere på var Jakob Skovgaard Larsen ti minutter senere, da han skød på mål fra kanten af feltet. Hans forsøg var godt nok lidt for højt, men det var kvalificeret, og det opstod, efter at Isak Tånnander havde tilkæmpet sig bolden højt oppe på AGFs banehalvdel og afleveret videre til Frederik V. Kristensen.

Retfærdigvis kunne man dog ikke sige så meget til, at AGF førte ved pausen. De hvidblusede havde igennem hele første halvleg demonstreret, at de var hurtigere i både tanke og handling – sådan som man nok også må forvente, når der er tre rækkers forskel på de to hold.

Det forhindrede nu ikke FREM i at gøre et behjertet forsøg på at indhente forspringet.

Holdet kom stærkt ud til anden halvleg, der blev lige så vindomsust, som første halvleg havde været. En strid vestenvind gjorde ind i mellem betingelserne svære for poleret spil.

Efter tre minutters af anden halvleg tvang FREM for første gang Jesper Hansen til at bruge sine hænder, da hjemmeholdet fik tilkæmpet sig et hjørnespark, der endte i panden på Emil Schou Jørgensen, der var gået med frem. Forsvarsspilleren var dog så presset i afslutningsøjeblikket, at Jesper Hansen forholdsvis let kunne regne ud, hvor bolden ville komme.

Frederik V. Kristensen i duel med en AGF spiller – Foto Preben Pathuel

Syv minutter senere blev Jesper Hansen nødt til at bruge benene for at forhindre FREM i at reducere.

Her var han kommet lidt langt ud af sit mål, og da Jakob Skovgaard Larsen leverede en glimrende indenomsaflevering til den ensomme angrebsulv, Oliver Andersen, måtte Jesper Hansen ud i en tackling for at sende bolden til indkast, inden AGF kunne organisere forsvaret igen.

Herefter begyndte udskiftningerne at sætte ind, og hos FREM bemærkede man et godt indhop af Frederik Sundstrup.

Først præsterede han et glimrende indlæg, hvor Jesper Hansen havde svært ved at holde fast i bolden. Her måtte den – må man vist efterhånden gå ud fra – tidligere danske landsholdsmålmand give hjørnespark i en situation, hvor FREM fik ham presset godt.

Senere var det også Frederik Sundstrup, der afsluttede et godt og vedholdende FREM-angreb ved at sende et glimrende indlæg ind mod sin navnebror, Frederik V. Kristensen, der lige nøjagtig ikke kunne nå frem til bolden ved den lejlighed.

Der blev også spilletid til unge Oliver Møller-Jensen – Foto Preben Pathuel

Igen må man dog nok sige, at AGF i anden halvleg var tættere på 4-0, end FREM var på 1-3.

David Nielsen sendte bl.a. den tidligere dobbelte vice-topscorer i Superligaen, Patrick Mortensen, på banen. Og han var to minutter før tid meget tæt på at score det fjerde mål, som AGF-tilhængerne havde sunget efter i over en time.

Selvom Patrick Mortensen var dækket op af to mand, fik han alligevel sendt et missil afsted, som overlistede Rasmus Wedege. Men bolden dundrede på undersiden af overliggeren ved den lejlighed, hvorefter den sprang ud i åbent spil.

Den tidligere Inter-spiller, Patrick Olsen, kunne også noteres for et meget nærgående frisparksforsøg, der strøg forbi højre stolpe.

Og mod slutningen af kampen måtte FREMs forsvar stride heroisk for at give hjørnespark efter forsøg fra tre andre indskiftere; den kæmpestore australier Jing Machar Reec samt Alexander Munksgaard Nielsen og debutanten Asger Beck.

FREM holdt fast i traditionen med aldrig at give op, men i al fairness må man også sige, at det er fortjent, at AGF nu er klar til 4. runde i DBU Pokalen.

I stedet må FREM koncentrere sig om kampene i 3. Division. Søndag venter den næste kamp i den turnering, og det er på udebane mod Slagelse.

Sejrsfoto blev det heller ikke til denne gang, men der var tak for den sublime opbakning til tilskuerne – Foto Preben Pathuel

Matchfacts

FREM – AGF 0-3 (0-3)

Mål
0-1 Jon Dagur Thorsteinsson (18.)
0-2Dawid Kurminowski (19.)
0-3 Thomas Kristensen (22.)

Advarsler

FREM: Kristoffer Dirksen (77.)
AGF: Ingen

Holdopstillinger

FREM: Rasmus Wedege – Mohammed Youssef, Kristoffer Dirksen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Jakob Skovgaard Larsen – Isak Tånnander, Frederik V. Kristensen, Jacob Pind, Armend Aslani . Oliver Andersen

AGF: Jesper Hansen – Anthony D’Alberto, Thomas Kristensen, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård – Nicolai Poulsen, Frederik Brandhof, Patrick Olsen – Oliver Lund, Dawid Kurminowski, Jon Dagur Thorsteinsson

Udskiftninger

AGF: Asker Beck ind for Frederik Brandhof (30.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Mohammed Youssef (55.)

FREM: Frederik Sundstrup ind for Matthias Andersen (55.)

AGF: Patrick Mortensen ind for Dawid Kurminowski (65.)

AGF: Eric Kahl ind for Jon Dagur Thorsteinsson (65.)

AGF: Alexander Munksgaard Nielsen ind for Oliver Lund (65.)

FREM: Christian Helev ind for Oliver Andersen (77.)

FREM: Rasmus Grønne Jensen ind for Armend Aslani (77.)

FREM: Oliver Møller-Jensen ind for Isak Tånnander (80.)

AGF: Jing Machar Reec ind for Anthony D’Alberto (84.)

For FREM blev Philip Herslov og Vitus Sindahl (målmand) ikke benyttet

Dommer: Jesper Nielsen

Tilskuere: 3.319

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden kan sætte
Vi vil kæmpe vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd


Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk