Storkamp i Sydbank Pokalen

Det er tid til tredje runde i Sydbank Pokalen, og her står FREM overfor AGF torsdag d. 23. september kl. 18.00 på Valby Stadion.

KØB DIN BILLET TIL POKALKAMPEN MELLEM FREM OG AGF HER

Der er allerede solgt 2000 billetter, og der er ingen tvivl om, at der bliver foreløbig sæsonrekord, når de hvide fra Aarhus gæster Valby Stadion. Der er stadig masser af billetter i salg, så se at få fat i en til dig selv, familien og vennerne. Det bliver en fest!

Kampen mod Aarhus – del 2

I weekendens kamp i 3. Division var der også århusiansk modstand i Valby. Det endte som bekendt med endnu en pointdeling – den fjerde i fem kampe i divisionen – efter 1-1 mod VSK Aarhus.

Kampens resultat var en skuffelse, efter at vi selv kunne og burde have lukket kampen tidligere og sørget for, at de 3 point blev i hovedstaden. I stedet gik det som i så mange andre kampe det sidste års tid, og vi satte føringen over styr i de sidste minutter af kampen. Den del af spillet skal der stadig arbejdes med fra cheftræner René Henriksens og hans stabs side.

Et uafgjort resultat mod Superligaholdet fra AGF ville til gengæld være mere end acceptabelt. Det bliver dog med garanti ikke tilfældet, da kampen skal have en vinder på torsdag om det så skal være efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Pokalkampe har deres eget liv, og det har denne kamp også. Det er et topmotiveret FREM-hold, der løber på banen mod favoritterne fra Smilets By, og de tværstribede vil gøre alt i verden for at få smilet til at stivne hos århusianerne og deres mange fans.

FREM får en solid opbakning på Valby Stadion, da rigtig mange hjemmebanefans har meldt deres ankomst og løst billet på forhånd, og vi kan forvente en rigtig god stemning, når de to holds spillere entrerer banen kl. 18.00.

Bliver der grund til fejring igen mod AGF? (Foto: Preben Pathuel)

Stolte pokaltraditioner på begge sider

FREM har fine meritter i den turnering, der nu hedder Sydbank Pokalen. 5 finaler er det blevet til, og de to af dem er blevet vundet; den første pokal kom i 1956 efter 1-0 over AB, og den anden kom i 1978, da der skulle hele tre pokalfinalekampe til for til sidst at besejre Esbjerg. Om det bliver til pokalfinale igen denne gang er for tidligt at spå om, men det kræver i hvert fald en sejr mod AGF for, at muligheden skal holdes i live.

AGF er rekordindehaver i dansk pokalfodbold, da de som de eneste har løftet pokalen hele 9 gange. De vandt faktisk pokalen i de to år på hver side af vores egen første triumf – i 1955 og 1957 – og så er det blevet til yderligere 7 finalesejre. Den seneste kom i 1996, og der er sikkert mange af de hviiie, der vil mene, at det er på tide med en til. Oveni de 9 sejre har AGF endda været i finalen 3 gange yderligere, så pokalfodbold er virkelig en disciplin, de forstår sig på på Fredensvang.

Statistikken er i gæsternes favør

Det er ved at være en del år siden, at FREM og AGF har mødt hinanden på grønsværen, så det kan være lidt omsonst at hive statistikken frem. Seneste møde mellem de to hold var i 2007, hvor det blev til 1-1 i Valby på mål af Thomas Krause og Peter Graulund. Før det var det AGF, der havde overhånden med sejre i en lille håndfuld kampe i træk.

Hvis vi skal finde en statistik, hvor FREM har krammet på AGF, så er det netop i pokalturneringen, hvor seneste opgør endte med en sikker sejr til FREM. Det var dog helt tilbage i 1966…

Torsdagens opgør er nummer 96 mellem klubberne, og i de foregående 95 har FREM vundet 34, spillet 23 uafgjort og tabt 38, og målscoren siger 151-150 i AGFs favør. Det kan vi passende rette lidt op på med en sejr denne gang.

Keeper Rasmus Wedege får formentlig en hovedrolle i torsdagens opgør mod Superligaholdet fra Aarhus (Foto: Preben Pathuel)

Masser af profiler

Hvordan cheftræner David Nielsen vælger at sammensætte AGF-truppen til kampen, må vi vente med at se, men der er i hvert fald rigeligt med stærke og dygtige spillere at vælge mellem. Navne som Patrick Mortensen, Mustapha Bundu, Jón Dagur Thorsteinsson, Mikael Anderson, Frederik Tingager og Jesper Hansen klinger velkendt i de fleste fodboldfølgeres ører.

Selvom René Henriksens spillermateriale er lidt mindre navnkundigt, så skal man aldrig undervurdere pokalturneringens magi og evne til at skabe overraskelser.

Kampen er vel at mærke en tv-kamp, som bliver sendt direkte på DR2, og det skal nok være med til at sætte vores egne ærgerrige spillere endnu mere op.

Tag alle vennerne og hele familien med til en stor fodboldaften på Valby Stadion – det bliver en oplevelse, der kommer til at sætte sig spor langt ind i FREM-tiden. Rigtig god kamp til alle!

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk