FREM vandt lørdag for anden kamp i træk, og det var en helt nødvendig sejr i kampen for at overleve i 2. Division.

Nok en gang gik det ud over Skive, som FREM sendte retur til Jylland med et nederlag på 0-3 i bagagen.

Første halvleg sluttede 0-0, men midtvejs i anden halvleg kom FREM foran, da Salieu Drammeh fra venstre side sendte bolden ind i panden på Isak Tånnander, som med et kraftfuldt hovedstød fra højre side af feltet sørgede for 1-0 til de tværstribede.

Det var Isak Tånnanders femte mål i denne sæson – og hans tredje i nedryknings-slutspillet.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Med et kvarter tilbage blev det 2-0 til FREM, og denne gang var målscoreren Rasmus Louie Larsen, som præsterede at skrue et hjørnespark fra FREMs højre side direkte i kassen.

Mål scoret direkte på hjørnespark er sjældne. Sidste gang det skete for FREM var i en hjemmekamp mod Slagelse i august 2019. Dengang var det den nuværende Silkeborg-spiller, Tonni Adamsen, som var målscorer. FREM endte dog med at tabe kampen 1-2.

Lørdagens mål mod Skive var Rasmus Louie Larsens andet i denne sæson. Han scorede også mod netop Skive til 1-0 i tredjesidste runde af grundspillet i en kamp, som FREM vandt 2-0.

Fire minutter før tid i lørdagens kamp mod Skive slog FREM sejren fast. Og denne gang var Salieu Drammeh i målscorerens rolle.

Oliver Møller-Jensen havde på et kontraløb muligheden for at spille bolden til begge sider. Han valgte at spille bolden til højre, hvorefter Salieu Drammeh i fri position lobbede bolden ind til slutresultatet.

Det var gambianerens tredje mål i denne sæson. Alle tre har været i nedrykningsspillet.

Nærmeste rival, HIK, fik tre point på skrivebordet i kampen mod Jammerbugt, og dermed er afstanden op til Hellerup-klubben stadigvæk fem point.

FREM har nu kun fire point op til Skive, men skibonitterne skal i sidste runde også have tre point mod konkursramte Jammerbugt, så reelt er forskellen syv point. Og der er altså kun tre kampe tilbage at gøre godt med.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Men forsøget skal jo gøres. Og vi er FREM, og vi giver aldrig op.

Næste kamp er mod FC Roskilde, som FREM skal møde for ottende gang på to år. Og man kan ikke rigtigt sige, at FREM har gode erfaringer mod de lyseblå roskildensere.

Af de syv foregående kampe er det blevet til fem nederlag, en uafgjort og en enkelt sejr (2-0 på udebane i sidste sæsons oprykningsspil.).

I denne sæson har FC Roskilde vundet alle tre indbyrdes opgør – senest 5-2 i Valby i første kamp i nedrykningsslutspillet.

Et trist kuriosum ved de tre kampe er, at FREM faktisk har været foran i dem alle, hvorefter mandskabet fra domkirkebyen alligevel er endt med tre point.

Alt i alt er statistikken heller ikke med FREM.

De to klubber tørnede sammen første gang i 2008, og her vandt FREM 2-0. Men siden da er det kun blevet til den ene sejr, som det lykkedes at vinde sidste år. Tre kampe er endt uafgjort, mens FC Roskilde har vundet ti gange.

Den samlede målscore er 36-17 i FC Roskildes favør.

Det store billede bliver det lidt pænere, hvis vi også regner kampene mod FC Roskildes moderklub – RB 1906 – med.

Så siger statistikken seks sejre, otte uafgjorte og 14 nederlag. Målscoren er stadig i FC Roskildes favør. Nu lyder den på 53-34.

FC Roskilde spillede senest 1-1 ude mod Brabrand. Målslugeren Monday Etim bragte ved den lejlighed FC Roskilde i front efter en lille times spil. Kasper Andersen udlignede fem minutter senere for de aarhusianske værter.

Dermed er FC Roskilde ni point foran FREM, men da de mangler at møde Jammerbugt i næstsidste runde, er afstanden reelt 12 point.

Det betyder, at FC Roskilde ikke længere kan rykke ned, og det kan måske blive en lille fordel for FREM.

FC Roskilde lægger sig helt sikkert ikke bare ned. Men hvis FREM igen kan komme foran, så er det denne gang ikke sikkert, at FC Roskilde kommer igen. Det er trods alt ikke livsnødvendigt med point for hjemmeholdet.

Arkivfoto Claus M. Hansen

Det er det til gengæld for FREM.

HIK spiller samtidig i Skive, og hvis HIK vinder den kamp, er FREM rykket ned, hvis det fredag aften bliver til nederlag mod FC Roskilde.

Vi satser på, at det ikke går så galt. Og derfor er der brug for alle gode kræfter, når det går løs klokken 19.00 i Roskilde Idrætspark.

Der er ikke så langt fra Valby til Roskilde, men hvis man hellere vil med supporterbussen, så er der mødetid ved klubhuset kl. 16.45.

Du kan komme med ved at betale 85 kroner (65 kroner for medlemmer af FREM Support), som du kan sende på MobilePay 320952. I tekstfeltet skriver du Roskilde plus dit mobilnummer.

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk