Efter hjemmekampen mod Esbjergs oprykningsfavoritter har FREM to udekampe i Jylland på stribe.

Skive Idræts Klub er stiftet i 1901, og de rykkede første gang op i den daværende 3. division vest i 1972.

Det skulle tage 20 år, førend Skive igen rykkede op. Denne gang blev divisionsopholdet på ti år, og det indebar også for oprykning til den næstbedste række. Det skete første gang i 2000.

Efter nedrykningen til Danmarksserien i 2004 rykkede Skive op med det samme – og har været i divisionen lige siden.

Klubben har rykket lidt op og ned imellem 2. division og 1. division. Tættest på oprykning til Superligaen var Skive i 2010/11, hvor det blev til en fjerdeplads i 1. division.

I sidste sæson var Skive i 2. Division, hvor det blev til en ottendeplads i grundspillet.

Det betød, at holdet måtte i nedrykningsspillet, og her endte det med en samlet placering som nummer ni efter ni sejre, ni uafgjorte og 14 nederlag.

Lukas Lindholm Corner scorede sit første mål for FREM i Søndags – Foto Claus M. Hansen

Bemærkelsesværdigt var det, at Skive kun vandt en enkelt kamp på hjemmebane i slutspillet – og blot tre hjemmekampe i alt ud af de 16 i hele turneringen.

Det var dårligst af alle, men til gengæld leverede Skive en ganske fin indsats på udebane med seks sejre og kun fem nederlag i de 16 kampe – og positiv målscore.

Efter sæsonen blev Skive og træner Christian Flindt Bjerg – søn af den tidligere landsholdsspiller, Ove Flindt Bjerg – enige om at gå hver til sit. I stedet er det nu Alexander Fischer, der står i spidsen for de gulblusede i denne sæson.

Den nye sæson har Skive fået en lidt blandet start på.

Det begyndte med to uafgjorte kampe, og derudover er det blevet til to sejre, to nederlag og en skrivebordssejr over Jammerbugt.

FREM var snublende tæt på point mod Esbjerg – Foto Preben Pathuel

Senest lykkedes det at vinde 2-1 ude over HIK, der ellers kom foran i første halvleg takket være et selvmål af Mads Thorsøe Bager.

Men to mål i anden halvleg af AGF-lejesvenden Frederik Ihler sikrede de tre point og en god bustur hjem.

FREM måtte på sin side indkassere et nederlag på 3-4 hjemme mod Esbjerg.

Nyerhvervelsen Lukas Lindholm Corner bragte FREM foran efter ti minutter, da han umarkeret ved bageste stolpe kunne heade bolden i kassen.

To minutter senere bankede Yacine Bourhane imidlertid udligningen ind med et drøn af et langskud via underkanten af overliggeren. Og to minutter senere igen kom vestjyderne på 2-1 takket være et hovedstødsmål af Mathias Jørgensen.

FREMs Søren Nørgaard ville ikke på nogen måde stå tilbage for Yacine Bourhane, så han dundrede også bolden i mål via overliggeren. Og FREM endte med at vinde første halvleg, da samme Søren Nørgaard afsluttede et fint kontraangreb ved fra venstre side at sende bolden over i det fjerneste målhjørne.

Søren Nørgaard scorede to mod Esbjerg – Foto Claus M. Hansen

I anden halvleg headede Esbjergs islænding, Isak Oli Olafsson, udligningen ind ved fra venstre side af straffesparksfeltet at placere bolden i det lange målhjørne.

Gæsternes Elias Sørensen afsluttede målfesten, da han fik al den tid og plads, han kunne ønske sig til at smide bolden i nettet efter et kontraangreb.

I slutfasen havde FREM bl.a. et forsøg, som en forsvarsspiller måtte redde med hovedet på selve målstregen, så Esbjergs sejr var alt i alt ikke helt uheldig.

Nederlaget til FREM betyder, at holdet ligger som nummer ti af de 11 tilbageværende hold i divisionen inden kampen mod Skive – to point foran HIK.

Realistisk set kunne det godt se ud til, at det bliver den nederste streg, FREM skal kigge efter i denne sæson.

Det vil dog lune gevaldigt med tre point i Skive. Og når man tager den fine indsats mod Esbjerg i betragtning, så er det bestemt inden for mulighedernes grænser.

FREM Support arrangerer bustur til kampen. Her skal du kontakte Marianne på 60 71 81 52, hvis du vil med – Prisen er 200,- for medlemmer af BK FREM Support og 250,- for ikke medlemmer, børn 100,-

Mødetid i klubhuset er senest 07:00 da bussen kører kort efter – ta’ med, spillerne vil elske dig for det.