Topholdet satte point til på hjemmebane for første gang: FREM fightede sig til 1-1 i Helsingør

Rigtig mange FREM-fans havde taget turen til Helsingør. (Foto: Preben Pathuel)

For første gang i denne sæson satte Helsingør point til på eget kunstgræs, da FREM kom på besøg og fik 1-1 takket være en flot anden halvleg, efter at hjemmeholdet havde domineret første halvleg totalt.

De to indskiftede spillere, Sebastian Kroner og Dominik Kis, sørgede i fællesskab for, at FREM fik udlignet Helsingørs føring ti minutter før tid og på den måde tog et uventet point med hjem fra Sjællands skulder.

FC Helsingør spillede for kun to sæsoner siden i Superligaen, men to nedrykninger på stribe har sendt nordsjællænderne i 2. Division. Klubben er den første, der har præsteret at rykke fra landets bedste til den tredjebedste række på to sæsoner i tiden med Superligaen. Vi skal tilbage til slutfirserne, hvor først Kastrup og siden Randers Freja også rykkede fra den gamle 1. division til 3. division på to sæsoner.

Men helsingoranerne kører videre med et stort set-up og nyt stadion, så de satser på at komme tilbage til den næstbedste række med det samme.

De lyseblå har da også lagt sig i spidsen af 2. Division Pulje 1, og de vandt senest 5-0 hjemme over B.93. Så FREM var på forhånd klar over, at opgaven ville blive meget svær.

Bedre blev det ikke af, at FREM-træner Allan Ravn måtte se bort fra Tonni Adamsen, som blev udvist i lørdagens hjemmekamp mod Vanløse (1-1).

Victor Christiansson sled og slæbte på midtbanen. (Foto: Preben Pathuel)

Hamid Khalidan har forladt klubben, så i stedet for Tonni Adamsen havde Allan Ravn udtaget Armend Aslani. Desuden havde FREM-træneren erstattet Jonas Nørremark med Christian Bramsborg på højre back, og han havde foretrukket Mikkel Andersson frem for Andreas Lundberg på den centrale midtbane.

Systemet var også ændret fra det sædvanlige 4-4-2 til 4-1-4-1. Victor Christiansson var anbragt imellem forsvaret og midtbanen i et forsøg på at afskære Helsingørs midtbanes forsyningslinjer til angriberne.

Prisen var, at Frederik Christensen kom til at ligge ret alene som enmandshær i angrebet.

Første halvleg i støvregnen blev en temmelig ensidig forestilling, hvor Helsingør kværnede løs fra start.

Jeppe Kjær var kampen igennem en kilde til uro for FREMs forsvar, og det var han også i kampens andet minut, hvor FREM havde et fælt boldtab i egen forsvarslinje. Jeppe Kjær fik fat i kuglen og sendte den med et fladt skud fra kanten af straffesparksfeltet mod mål, hvor den strøg tæt op ad venstre stolpe.

Fem minutter efter var det Helsingørs Anders Holst, der fra samme afstand sendte bolden lige ved siden af modsatte stolpe.

Så var linjen ligesom lagt.

Efter et lille kvarter fik FC Helsingør hjørnespark i højre side efter et gennembrudsforsøg af højrekantspilleren Lucas Ravn-Haren, der helt tydeligt slægter sin far, den tidligere (FCK- og) FREM-spiller Piotr Haren, på, når det gælder hurtighed.

Ved hjørnesparket fejlbedømte FREM-målmand Marco Brylov bolden, og Helsingør-backen Jonas Henriksen var meget tæt på at bringe hjemmeholdet i spidsen, men hans forsøg endte i nettaget.

Herefter lykkedes det for FREM at få spillet lidt væk fra egen zone, og de tværstribede fik skruet et godt angreb sammen, der endte med et sideskift til Kenneth Thinter i venstre side. Backen tog et træk ind i banen og sendte et kvalificeret skud afsted – uden at Helsingørs målmand, Christoffer Cornelius-Petersen, dog havde det store besvær med at redde forsøget.

Igen-igen-igen gode redninger af Marco. (Foto: Preben Pathuel)

Men FREMs opblussen var en stakket frist.

Efter 20 minutters spil af første halvleg stak Lucas Ravn-Haren afsted i højre side og sendte bolden ind i straffesparksfeltet, hvor Jeppe Kjær i første omgang manglede nogle centimeter til at kunne nå op til det høje indlæg.

Hjemmeholdet holdt imidlertid fat i angrebet, og Jeppe Kjær fik igen fat i bolden. Den tidligere Lyngby-spiller trak fra venstre mod højre foran straffesparksfeltet, og på grund af hans hurtighed kunne FREM ikke få tacklet ham. Til sidst fik Jeppe Kjær med et præcist skud sendt bolden i mål helt ude ved højre stolpe, hvor Marco Brylov ikke kunne nå ned.

Målet var en logisk konsekvens af Helsingørs spildominans, og nu gjaldt det for FREM om at få sat proppen i, så holdet ikke endte i samme situation som B.93, der var bagud med fire mål ved pausen, da de besøgte byen ved Kronborg i sidste uge.

Så galt gik det ikke, men Helsingør gjorde nu et godt forsøg.

Seks minutter efter føringsmålet havde Helsingørs Anders Holst et godt frisparksforsøg fra venstre side, hvor bolden strøg igennem målfeltet blandt venner og fjender. Og senere fik Nicolas Mortensen vendt flot rundt og sendt et drøn af en afslutning afsted, som Marco Brylov ikke kunne have gjort ret meget ved, hvis bolden havde siddet inden for målrammen. Nu endte den i stedet lige forbi højre stolpe.

Den allerstørste mulighed tilfaldt dog samme Nicolas Mortensen otte minutter før pausen, da Jeppe Kjær brød igennem i FC Helsingørs højre side og lagde bolden ind til den tidligere Fremad Amager-spiller, som kurede hen ad det dyngvåde kunstgræs og fik træf på bolden. Men FREM slap med skrækken takket være en flot fodparade af Marco Brylov.

Mod slutningen af halvlegen opstod der en lidt pudsig situation, da det lykkedes for Frederik Christensen at få tacklet Christoffer Cornelius-Petersen, da han ville sparke bolden op da banen. Bolden kom op at svæve over straffesparksfeltet, og det var lige ved at udvikle sig til en FREM-mulighed. Men Helsingør-målmanden udnyttede ved nedfaldet, at han jo i modsætning til Frederik Christensen havde lov at gribe ind med hænderne.

Så 0-1 holdt til pausen, og dermed var FREM på ingen måde døde og begravede inden anden halvleg.

Tværtimod skulle det vise sig, at det fra anden halvlegs start var tydeligt, at de sidste 45 minutter ville forløbe meget anderledes end de første.

FREM var fra starten langt bedre med i opgøret, og det lykkedes også at få lagt et vist tryk på hjemmeholdet.

Armend Aslani var begyndt kampen i højre side, men han endte hurtigt i den modsatte side, og han havde et par gode aktioner med Frederik Christensen i begyndelsen af anden halvleg.

I det ene tilfælde sendte Frederik Christensen bolden lige over mål, og i det andet tilfælde kunne han lige nøjagtig ikke nå frem til bolden.

Efter et lille kvarter opstod der så en situation, der nok fik afgørende indflydelse på kampen.

FREM fik brudt et Helsingør-angreb, og tre mand drønede afsted i et kontraangreb. Det hele endte med, at Frederik Christensen fik afsluttet, men at FC Helsingør fik blokeret og sendt bolden til hjørne.

Inden FREM kunne tage dette hjørnespark, var hjemmeholdet imidlertid blevet reduceret til ti mand.

Armend Aslani fik chancen fra start tydeligt at træner teamet havde valgt løbestærke spillere. (Foto: Preben Pathuel)

FREM-fansene troede i første omgang, at dommer Frederik Lysemose Hoffmann havde fløjtet for straffespark. Men det var der ikke tale om. Han havde ladet fordelsreglen komme FREM til gode, da Helsingørs Frederik Bay – uden for feltet – havde hevet en modstander i trøjen i et forsøg på at standse kontraangrebet.

Frederik Lysemose Hoffmann lod fordelsreglen gælde, så FREM kunne afslutte angrebet, inden han takserede Frederik Bays forseelse til gult kort. Og da det var Helsingør-backens andet af slagsen, betød det badebillet.

Situationen mindede temmelig meget om den, som FREM selv havde været i ugen forinden med Tonni Adamsen mod Vanløse, hvor han også blev udvist ved stillingen 1-0 på nogenlunde samme tidspunkt i kampen.

Resten af fredagens kamp gjaldt det for Helsingør ikke så meget om at score flere mål – men snarere om at forsvare den spinkle føring, de trods alt havde.

Men det lykkedes ikke.

Et lille kvarter før tid foretog Allan Ravn en dobbeltudskiftning, da han efter en meget lang sekvens med tju-bang-fodbold sendte Sebastian Kroner og Domnik Kis på banen.

Det skulle små fem minutter senere vise sig at være en rigtig god disposition.

Her sendte FREMs Frederik Sundstrup en lang bold op i venstre side til Sebastian Kroner, der satte sig igennem over for Ricki Olsen – søn af den tidligere europamester, Lars Olsen – hvorefter FREM-spilleren fra en spids vinkel skød på mål.

Dominik Kis blev en slags matchvinder for FREM med sin scoring. (Foto: Preben Pathuel)

Christoffer Cornelius-Petersen kunne ikke holde den våde bold på den høje afslutning, og da Helsingør-forsvareren Andreas Holm Jensen helkiksede sit forsøg på at sparke nedfaldet væk, stod målet pivåbent for unge Dominik Kis, der ubesværet kunne score sit første mål for FREMs bedste hold.

Der er nok ingen af de tre Helsingør-spillere, som vil være særlig stolte af deres indsats ved den scoring. Men det skal nu ikke tage noget fra Sebastian Kroner og Dominik Kis, der udnyttede den mulighed, som opstod – og deres friskhed til at få skabt udligningen.

I slutfasen forsøgte FC Helsingør at presse på for alligevel at tage sejren, og nok en gang var det Jeppe Kjær, de forsøgte at iscenesætte.

I kampens døende minutter modtog han bolden i straffesparksfeltet, men her var han omgivet af fire FREM-forsvarere, så han kunne hverken komme fornuftigt af med bolden eller foretage farlige driblinger.

I det hele taget lykkedes det ikke for FC Helsingør at lægge samme tryk på FREM i anden halvleg, som de havde gjort i første. Og det kunne meget vel hænge sammen med, at de kun var ti spillere på banen.

FREM var nu heller ikke tæt på et sejrsmål, så opgøret endte 1-1, og som kampen forløb, var det slet ikke et urimeligt facit.

De mange FREM fans kunne tydeligt høres på Ekstra Bladets transmission. (Foto: Preben Pathuel)

Det uafgjorte resultat betyder, at FREM taget point i de sidste fem kampe i træk. Og på udebane har holdet ikke tabt i fire kampe på stribe, siden det blev 0-1 i Hillerød i den første udekamp.

Det var samtidig første kamp i denne sæson, hvor det lykkedes for FREM at få point, selvom modstanderne scorede først.

FC Helsingør fører stadig 2. Division pulje 1 suverænt, mens FREM ligger i midten af rækken med 11 point for ti kampe. Men der kan ske forskydninger, når runden i løbet af weekenden bliver spillet færdig.

Næste kamp for FREM er også på udebane, når Skovshoved tager imod lørdag 5. oktober kl. 15.00.

Kampfakta

FC Helsingør – FREM 1-1 (1-0)

Mål:

1-0 Jeppe Kjær (20.)
1-1 Dominik Kis (81.)

Advarsler:

FC Helsingør: Frederik Bay (48.), Daniel Norouzi (68.)
FREM: Christian Bramsborg (25.), Frederik Christensen (39.)

Udvisninger:

FC Helsingør: Frederik Bay (58.)
FREM: Ingen

Holdopstillinger:

FC Helsingør: Christoffer Cornelius-Petersen – Jonas Henriksen, Andreas Holm Jensen, Nikolaj Steen Hansen, Frederik Bay – Lucas Ravn-Haren, Daniel Norouzi, Thomas Fauerskov Kristensen, Anders Holst – Jeppe Kjær, Nicolas Mortensen

FREM: Marco Brylov – Christian Bramsborg, Frederik Sundstrup, Kristoffer Dirksen, Kenneth Thinter – Victor Christiansson – Armend Aslani, Jacob Pind, Mikkel Andersson, Daniel Anusic – Frederik Christensen

Udskiftninger:

FC Helsingør: Dalton James Wilkins ind for Anders Holst (60.)

FC Helsingør: Ricki Olsen ind for Lucas Ravn-Haren (70.)

FREM: Dominik Kis ind for Daniel Anausic (77.)

FREM: Sebastian Kroner ind for Ahmend Aslani (77.)

FC Helsingør: Frederik Juul Christensen ind for Nicolas Mortensen (83.)

FREM: Andreas Lundberg ind for Mikkel Andersson (83.)

For FREM blev Rasmus Møller, Jonas Nørremark, Daniel Holm og Rasmus Wedege (målmand) ikke benyttet

Dommer: Frederik Lysemose Hoffmann