FREMs triste tendens med at smide dyrebare point væk i de sidste minutter af kampene fortsatte lørdag i Silkeborg, hvor det blev 2-2 mod Young Boys FD.

Isak Tånnander havde ellers ni minutter før tid bragt FREM på sejrskurs med et sublimt mål, som han scorede med hælen. Og samme Isak Tånnander havde endda chancen for at lukke kampen på en friløber, men i stedet udlignede Henrik Brodersen med et hovedstødsmål to minutter før den ordinære tids udløb.

Det var en bitter afslutning for FREM efter en meget tempofyldt kamp, hvor de tværstribede havde været bedst i anden halvleg, men hvor Young Boys FD havde sat sig på første halvleg.

Kampen blev spillet på JYSK PARK i Silkeborg, der normalt lægger (kunst)græs til Silkeborg IFs hjemmekampe i Superligaen. Men sandheden er den, at der er mange andre brugere af banen – herunder altså Young Boys FD.

Selve klubnavnet giver mindelser om de forsvarende mestre fra Schweiz, men de to klubber har ikke meget andet til fælles end netop navnet.

I Jacob Pinds fravær var Dirksen anfører og i øvrigt defensiv midtbanespiller – Foto Preben Pathuel

Egentlig rykkede den midtjyske klub i sommer op som Silkeborg KFUM, og den sidste del af det klubnavn står som bekendt for Kristelig Forening for Unge Mennesker. Klubben har så siden valgt at omdøbe førsteholdet til det engelsk-klingende Young Boys Football Development.

FREM-træner René Henriksen havde igen til denne kamp møbleret en del rundt i startopstillingen i forhold til det hold, som tirsdag vandt pokalkampen i Frederikssund (1-0). Men det giver nok mere mening at sammenligne med startopstillingen i sidste uge hjemme mod Karlslunde (5-0).

I forhold til den opstilling var Christian Bramsborg sat på bænken, mens matchvinderen i pokalkampn – den normale anfører, Jacob Pind – ikke var med i Silkeborg. I stedet spillede Kristoffer Dirksen og Armend Aslani med fra start.

Det gav anledning til et par rokeringer i selve formationen.

Armend Aslani trådte ind som venstre kant på midtbanen, mens vikar-anfører Kristoffer Dirksen spillede som balancespiller i stedet for sin normale plads i forsvarskæden. Til gengæld spillede den normale balancespiller, Jakob Skovgaard Larsen, på den plads bag angriberen Christian Helev, som Jacob Pind normalt spiller.

Young Boys FD lå inden lørdagens kamp som nummer næstsidst med fire point for seks kampe. Men de viste hurtigt, at det skulle man ikke lade sig narre af.

Holdet kom ud med masser af gejst, og de var som minimum FREMs ligemænd i kampens start. Og det var da også det hvidblusede hjemmehold, der havde kampens første målforsøg.

Jakob Skovgaard i en mere offensiv rolle – Foto Preben Pathuel

Det bestod i et skudforsøg fra kanten af feltet fra holdets anfører, Mikkel Eriksen, men bolden var over FREMs mål ved den lejlighed.

De to hold fortsatte dog den hæsblæsende start, og syv minutter senere var det midtbanespilleren Henrik Hykkelbjerg, der forsøgte sig med et langskud. Hans forsøg var dog til højre for både FREM-målmand Rasmus Wedege og højre målstolpe.

Allerede minuttet senere gik det alligevel galt for FREM.

Young Boys FD kombinerede i højre side, og FREMs forsvar blev en smule passivt. Det blev dyrt, da bolden endte hos Mikkel Eriksen i højre side af straffesparksfeltet. Han havde både tid og plads, og det udnyttede han til at sende et missil op i højre målhjørne. Rasmus Wedege havde hånden på, men han kunne ikke forhindre, at FREM nu var bagud.

Y-M-C-A, lød det ud af højttaleren, og det er åbenbart Village Peoples hyldest til den amerikanske udgave af KFUM, som Young Boys FD fejrer scoringer med.

FREM forsøgte at svare igen, og Jakob Skovgaard Larsen havde fem minutter senere et forsøg – eller var det et indlæg? Under alle omstændigheder endte det med målspark til midtjyderne i den situation.

To minutter efter viste Rasmus Wedege en smule usikkerhed, da han ikke fik greb om bolden ved et indlæg. Men her lykkedes det for FREM-forsvaret at få afværget risikoen ved at sende bolden ud af farezonen.

René Henriksen fik virkelig brugt stemmebåndet – Foto Preben Pathuel

Omkring midtvejs i halvlegen var hjemmeholdet igen nærgående, da kantspilleren Nicolaj Sauer fik trukket på tværs i FREMs straffesparksfelt. Han endte med at lægge bolden skråt tilbage til angriberen Rasmus Lysdal Christensen, der skød på mål. Det lykkedes imidlertid for Emil Schou Jørgensen at få blokeret skuddet, alt imens René Henriksen skældte gevaldigt ud over tingenes tilstand på sidelinjen.

Umiddelbart hjalp det ikke så meget.

Matthias Andersen havde ganske vist et behjertet forsøg meget langt ude fra, men herefter var det igen Young Boys FD, som stod for kampens fremadrettede indslag.

Tættest på kom de ved føromtalte Rasmus Lysdal Christensen, hvis afslutning sneg sig tæt forbi mål, efter at FREM havde appelleret for offside – tilsyneladende med rette!

Men mod slutningen af første halvleg begyndte kampbilledet at vende.

FREM kom bedre med, og det gav bonus tre minutter før pausefløjtet, hvor Mohammed Youssef satte fart på i højre side. Han fandt en relativt fri Isak Tånnander midt i straffesparksfeltet, og han tvang Magnus Dalsgaard i hjemmeholdets mål ud i sin første redning. Det lykkedes ham dog kun at parere forsøget, og riposten endte hos Christian Helev, der let kunne score.

Befriende var det da Christian Helev fik udlignet – Foto Preben Pathuel

Det var første divisionsmål af Christian Helev siden skiftet fra Frederikssund i sommer, og der er ingen tvivl om, at det betød en del for angriberen at få hul på bylden. Men det er dog værd at huske på, at han scorede tre gange i nedsablingen af Listrup i pokalturneringens første runde (9-0).

På den måde kunne de to hold forlade banen med pausestillingen 1-1. Og det kunne FREM så afgjort være bedst tilfredse med.

FREM havde med scoringen noget positivt at tale om i pausen, og holdet kom ud med et bedre udtryk til anden halvleg. Men det var stadig Young Boys FD, som fik den første chance – med lidt hjælp fra FREM.

Her slog Jonas Graversen et indlæg fra venstre side, som blev rettet af med det resultat, at det nær havde snydt Rasmus Wedege, der var på vej frem i feltet. FREM-keeperen fik dog rettet op og sikret sig kontrol over kuglen, inden den ville have trillet over mållinjen til et lettere absurd mål.

Men FREM ville også være med.

12 minutter inde i anden halvleg satte FREM et mønster-kontraangreb i gang fra eget felt. Bolden endte i venstre side hos Frederik V. Kristensen, der kunne have forsøgt selv, men som valgte at lave et indlæg for at gøre chancen større. Desværre for FREM manglede både Christian Helev og Jakob Skovgaard Larsen nogle centimeter for at kunne nå frem til bolden.

Samme Jakob Skovgaard Larsen havde otte minutter senere en fin flugter, hvor Magnus Dalsgaard ikke kunne holde fast i bolden. Det lykkedes dog for Young Boys-keeperen at sikre sig læderet i anden omgang.

Isak med et spektakulært mål til en FREM føring – Foto Preben Pathuel

Midterforsvareren Rasmus Grønne Jensen har tidligere vist, at han er til fare for modstanderne, når han støder med frem ved dødbolde. Således scorede han jo mod KFUM Roskilde (1-1), og også denne lørdag var han nærgående, da han headede på mål efter et FREM-hjørnespark i venstre side. Det lykkedes dog for Magnus Dalsgaard at få grebet ham ud.

Her manglede det små 20 minutter. Og ti minutter senere kom så kampens højdepunkt – set med FREM-briller.

Efter endnu et hjørnespark i venstre side endte bolden i panden på Emil Schou Jørgensen. Han måtte dog strække sig bagud for at få ram på kuglen med det resultat, at der ikke var fart nok i afslutningen. Men det sørgede Isak Tånnander i stedet for ved på formidabel vis – med ryggen til målet – at sende bolden op i nettaget med hælen!

Den scoring må være en kandidat til årets mål i FREM!

Det var Isak Tånnanders sjette mål i seks divisionskampe for FREM. Han har desuden scoret to pokalmål i Listrup-kampen.

Samme Isak Tånnander havde få minutter senere muligheden for at lukke kampen for FREM, da han på et kontraangreb modtog en skøn bolden i dybden fra Matthias Andersen. Magnus Dalsgaard gik imidlertid godt ud af sit mål og fik blokeret afslutningen, og selvom Isak Tånnander faldt i straffesparksfeltet, vinkede dommer Morten Helweg Andersen afværgende. Det var trods alt lidt for tydeligt, at FREM-topscoreren søgte straffesparket.

Tilrejsende supportere der gav holdet fin opbakning . Foto Preben Pathuel

Den afbrænder kom på sin vis til at koste dyrt.

Minuttet efter slog Young Boys-indskifteren Marc Gangia Mikkelsen fra venstre side en ballon-bold på tværs i straffesparksfeltet. Den endte hos Henrik Brodersen tæt på højre stolpe, og han kunne med hovedet placere bolden i den side af målet, som Rasmus Wedege kom fra.

Det var en kold spand vand at få i hovedet for FREM-spillerne i den ellers meget varme gryde af en bane, som JYSK PARK udgjorde denne lørdag.

I dommerens tillægstid kunne det endda være endt helt galt, men her sparkede indskifteren Stefan Stojilkovic over FREM-målet fra kort afstand.

På den måde endte det hele 2-2, og det var alt i alt et retvisende resultat. Men det var en bitter pille at sluge for FREM, som dermed stadig ikke har vundet en kamp i Jylland siden sejren i Tønder over Sydvest i 2. Divisions nedrykningsspil i juni 2019.

Det var samtidig første gang i denne sæson, at FREM mistede point væk i de sidste minutter, men i sidste sæson – navnlig anden halvdel af sidste sæson – skete det adskillige gange.

Det ene point fra denne lørdags kamp betød dog, at FREM konsoliderede andenpladsen i rækken, fordi KFUM Roskilde samtidig tabte hjemme med 1-2 mod Vanløse. FREM har nu et forspring på et point til netop disse to klubber.

Næste opgave bliver en hjemmekamp på lørdag, hvor Dalum kommer på besøg.

Young Boys FD: Ingen
FREM: Philip Herslov (75.), Christian Helev (77.)

Holdopstillinger

Young Boys FD: Magnus Dalsgaard – Tobias Wittus Olesen, John Ndjate, Sune Balle, Christoffer Petersen – Jonas Graversen, Henrik Hykkelbjerg, Henrik Brodersen – Mikkel Eriksen, Nikolaj Sauer – Rasmus Lysdahl Christensen

FREM: Rasmus Wedege – Mohammed Youssef, Rasmus Grønne Jensen, Emil Schou Jørgensen, Matthias Andersen – Kristoffer Dirksen – Isak Tånnander, Jakob Skovgaard Larsen, Frederik V. Kristensen, Armend Aslani – Christian Helev

Udskiftninger

Young Boys FD: Marc Gangia Mikkelsen ind for Jonas Graversen (59.)

FREM: Philip Herslov ind for Kristoffer Dirksen (72.)

Young Boys FD: Stefan Stojilkpvic ind for Mikkel Eriksen (75.)

Young Boys FD: Peter Nemec ind for Rasmus Lysdahl Christensen (80.)

FREM: Christian Bramsborg ind for Christian Helev (85.)

FREM: Oliver Møller-Jensen ind for Armend Aslani (90.)

For FREM blev Frederik Balslev, Rasmus Fugl og Vitus Sindahl (målmand) ikke benyttet

Dommer: Morten Helweg Andersen