Nu bliver det lettere og billigere at oprette hold for venner, studerende eller kollegaer og tørne ud for FREM.
Nye og bedre vilkår for lukkede hold skal gøre FREM mere attraktiv, når f.eks. en gruppe studerende skal finde en klub til deres hold.
Det er vigtig timing, for det er nu, holdene kigger frem mod den kommende sæson.
“Vi kan se, at andre klubber har stor succes med at tiltrække grupper, der vil spille fodbold sammen. Det kan og skal vi også blive bedre til i FREM,” siger Martin E. Jensen, ungdomsansvarlig i FREM.
Rene linjer
Nøglen til at tiltrække flere hold er klare retningslinjer for, hvad holdene får og skal leve op til for at kunne spille i FREM. Samt lavere pris for hold, der ikke får en træner af klubben.
“Når man er forbi ungdomsårene, så er fodbold for rigtig mange noget, man spiller i vennegrupper eller med bekendte fra studiet eller arbejdet. Og den slags hold kigger naturligvis meget nøje på prisen, når de skal vælge en klub,” siger Martin E. Jensen.
En stor del af øvelsen handler derfor om, at gøre det helt klart, hvad man som hold får for kontingentkronerne.
“Man får faktisk rigtig meget for et aktivt medlemskab i FREM – bolde, tøj, toppe, skabsplads, banetider og adgang til at spille i DBU’s rækker f.eks. Det har vi simpelthen sat på formel, og nu er vi konkurrencedygtige,” fortæller han.
Ret og pligt
De rene linjer er også det, der skal sikre, at tilgangen af nye lukkede hold bliver en gevinst for klubben.
Der har tidligere været historier fra både FREM og andre klubber med notoriske problemhold, der flakkede rundt mellem klubberne.
“Ligesom vi er helt klare omkring, hvad holdene får, er vi også helt klare omkring, hvad vi stiller af krav til holdene. De skal f.eks. være mange nok til, at det er realistisk, at de kan stille med hold, de skal huske deres holdkort osv. Vi lægger ud med et intromøde med hvert nyt hold, så vi er sikre på, at alle ved, hvordan det kører i FREM,” siger Martin E. Jensen, der selv har erfaring fra både FREMs 1. senior og ungdomslandshold.