FREM fik en drømmestart i udekampen mod VSK Aarhus med et mål efter tre minutter af Salieu Drammeh, men det endte alligevel temmelig galt i den kamp.

Holdet fra det nordlige Aarhus endte med at tage tre point takket være en sejr på 4-1 efter 2-1 ved pausen.

Men allerede på fredag kommer der en ny chance for FREM for at komme højere op i tabellen, når det på hjemmebane går løs mod Holstebro Boldklub, der ligesom FREM står med tre point efter de første fem kampe

Holstebro Boldklub er stiftet i 1921, og allerede i 1930’erne havde den nogle år som divisionsklub.

Træner og Ass. træner for Holstebro er tidligere Fremspillere Kim Kristensen 199 kampe 47 Mål og Kenneth Birkedal 286 kampe 31 mål

Derefter gik der adskillige år uden for divisionssystemet. I halvfjerdserne og firserne var Holstebro en gang imellem i den gamle 3. division. Men det var sporadisk. De var oftere i Danmarksserien.

Først fra halvfemserne blev Holstebro mere eller mindre fast inventar i divisionssystemet. Den bedste periode havde Holstebro fra 1994-99, hvor det blev til i alt tre sæsoner i 1. division (næstbedste række).

Til gengæld var Holstebro i både firserne, halvfemserne og nullerne så godt som altid med i både Junior DM og Ynglinge DM i vestkredsen.

Så Holstebro har med andre ord haft et godt ungdomsarbejde. På den baggrund kan det ikke forbavse, at de også har haft nogle spillere, der siden markerede sig i andre klubber.

Der er ikke en enkelt spiller, der falder særligt i øjnene. Men lad os nævne tre forholdsvis kendte.

Den mest kendte er måske forsvarspilleren Jakob Kjeldbjerg, der i halvfemserne kom til Viborg, Silkeborg og Chelsea, og som også fik 14 landskampe. Hans tid i Holstebro begrænsede sig dog til et enkelt år som ungdomsspiller.

I dag er Jakob Kjeldbjerg primært kendt som vært på en række reality-programmer på tv.

Bo Hansen var til gengæld i højere grad Holstebros eget produkt. Han kom til Brøndby i 1994, hvor han blev kendt som Bomber-Bo.

Salieu Drammeh fik scoret sit første sæsonmål, han må gerne scorer endnu et på fredag

Han vandt tre mesterskaber en pokalfinale med blå-gule. Han nåede også at blive skiftet ind i en enkelt landskamp. Det var i 1995 i King Fahd Cup i Saudi Arabien, hvor Danmark var med som forsvarende europamestre.

I kampen med Bo Hansen slog Danmark værtsnationen med 2-0. Senere vandt Danmark turneringen med finalesejr over Argentina (2-0).

Bo Hansen endte i 1999 i engelske Bolton, som han i 2001 var med til at spille op i Premier League sammen med tre andre danskere (Per Frandsen, Claus Jensen og Michael Johansen).

Bo Hansen nåede at spille knap 100 kampe på de tre år, han var i Bolton. Men han var i al fairness ofte indskiftningsspiller.

Han sluttede karrieren af i FC Midtjylland.

Så er der Thomas Thorninger, som efter drengetiden i Holstebro endte i ungdomsafdelingen i PSV Eindhoven i Holland.

Offensivspilleren kom hjem til Vejle og senere til AGF, som han var med til at vinde pokalfinalen med i 1996.

Thomas Thorninger forsøgte sig derefter i Italien – men uden succes. I stedet tog han hjem og var med til at sikre FCK klubbens andet danske mesterskab i 2001.

FREM må undværer Jonas Milner Rosfeldt som afsoner en enkelt karantæne dag efter sine to gule kort mod VSK.

På det tidspunkt var Holstebro stadig i 2. division – og det var de i det meste af nullerne. Men i 2011 rykkede klubben ned i Danmarksserien. De fik først divisionsstatus igen i 2019.

FREM stødte første gang på Holstebro i 1987 i en hjemmekamp i pokalturnering.

Det blev til en FREM-sejr på 3-0 efter 1-0 ved pausen. Målscorerne var Kim Eriksen, Michael Lyng og John Nielsen.

Derefter har FREM og Holstebro mødt hinanden fire gange. FREM har i alt vundet de tre opgør, Holstebro har vundet en enkelt, mens kamp er endt uafgjort.

Remis-løsningen var den hidtil sidste, og det var i 2. Division i 2021 (overgangssæsonen), og kampen var en nullert. Så den går vi let hen over.

Inden da havde FREM i efteråret 2020 mødt Holstebro på hjemmebane. Her endte det med en FREM-sejr på 3-1.

Sebastian Lau Nielsen bragte ved den lejlighed de jyske gæster foran på et tidligt hovedstødsmål. Men inden pausen var FREM foran 2-1.

Det skete på et smukt skud fra Armend Aslani og en scoring af Paul Ngongo Iversen efter fint forarbejde af Tonni Adamsen.

I anden halvleg slog Paul Ngongo Iversen sejren fast ved at sende bolden imellem benene på Holstebros målmand og ind i målets lange hjørne.

I de to seneste år har FREM og Holstebro ikke mødt hinanden.

I sidste sæson endte nordvestjyderne i 3. Divisions nedrykningsspil.

Tæt på degradering var de dog ikke, for Dalum blev klart nummer sjok. Og der var fornuftig afstand til den anden nedrykker, AB Tårnby, i næsten hele turneringen. Holstebro avancerede fra en tiendeplads i grundspillet til en niendeplads efter slutspillet. Holdet var ubesejret på eget græs i slutspillet.

I denne sæson har Holstebro som nævnt ovenfor fået en skidt start på sæsonen.

Senest måtte holdet ned på hjemmebane mod IF Lyseng med 1-3 efter 1-1 ved pausen.

Forhåbentlig bliver det en flok glade spillere tilskuerne får at se og forhåbentlig møder rigtig mange op.

Her udlignede Mikkel Thomsen til 1-1 i første halvleg, men i anden halvleg løb gæsterne fra Holstebro med scoringer af Anders Fæster og Viktor Øhlenschlæger, der også havde scoret kampens første mål.

Bedre bliver det ikke umiddelbart af, at Holstebro – inden transfervinduet smækkede i – solgte angriberen Martin Lauritsen til Fremad Amager. Han nåede at lave 14 mål i 25 kampe for Holstebro i 3. Division og DBU Pokalen.

I netop DBU Pokalen er Holstebro i øvrigt slået ud i 1. runde efter nederlag på 2-5 til Viby fra Danmarksserien.

Alt i alt er det to hold, der er sultne efter point, som tørner sammen fredag kl. 20.00, hvor dommer Morten Helweg Andersen fløjter opgøret i gang.

HUSK: Der er fællesspisning inden kampen.

Tekst: Niels O. Hansen
Statistik: Steen M. Bjerre – fodboldstatistik.com
Foto: Boldklubben FREM og Claus M. Hansen

Klubsangen

“Vi er fra fodboldklubben FREM
Vi ta`r en masse sejre hjem
Vi kan skyde, vi kan heade
Med et drøn i mål vi bolden ka’ sætte
Vi vil kæmpe, vi vil slås
Så stol i trygt på os
F og, R og, E og, M
Er vor klub li’ fra drenge og til mænd

 

 

 

Adresse

Boldklubben FREM

Julius Andersens Vej 7
2450 København SV

 

kontakt informationer

BK FREM moderklub

CVR 56778519

Tlf. 36 17 13 17

 

Kontorets åbningstider:

Mandag kl. 12 – 17.30

Tirsdag kl. 11 – 17.30

Torsdag kl. 10 – 17.00


kontakt@bkfrem.dk

Ægte København – Sammen er vi stærkest

Anvendelse af data fra bkfrem.dk
kræver en skriftlig godkendelse.
Skriv til  kontakt@bkfrem.dk

Boldklubben FREM ApS

CVR 42027839

Tlf. 41 11 18 86

 

Telefontid:

Mandag kl. 10 – 14

Tirsdag kl. 10- 14

Torsdag kl. 10 – 14


adm@bkfrem.dk