FREM vandt for anden runde i træk med to mål, da det fredag aften blev 2-0 i Holbæk takket være et mål i første halvleg af Salieu Drammeh og ét i anden halvleg af Egzon Zeqiri.

Som nævnt i kampreportagen var det sjette kamp i træk, at Egzon Zeqiri kom på måltavlen. Han har dermed scoret i alle slutspilskampene bortset fra den første mod Næsby, som FREM vandt med 4-2.

Egzon Zeqiri er samtidig oppe på tredjepladsen på topscorerlisten med 15 mål i alt. De 13 af dem har han scoret her i foråret.

Men Salieu Drammeh er nu heller ikke tabt bag af en vogn, for hans vip i første halvleg markerede det 10. mål i denne sæson – og det tredje i slutspillet.

FREM har jo allerede sikret sig både førstepladsen i 3. Division og oprykning til 2. Division. Og dét er også sikret takket være en flot defensiv med kun 26 mål imod i 29 kampe.

Det er færrest baglæsnmål af alle divisionshold – men det hører retfærdigvis med til den statistik, at Nordic Bet Ligaen kun mangler én runde, og at Superligaen har spillet færdig på grund af EM (der mangler i skrivende stund dog stadig play-off kampen mellem FCK og Randers).

I 3. Division mangler der tre runder, og næste kamp for FREM er en hjemmekamp mod VSK Aarhus.

Aarhusianerne havde et godt udgangspunkt inden foråret, for de overvintrede på førstepladsen i 3. Division. Men i 2024 har de ikke rigtigt kunnet leve op til de gode resultater fra efteråret.

Først blev de indhentet af FREM, som endte med at vinde grundspillet. Og siden da er aarhusianerne dumpet ned på rækkens fjerdeplads.

De syv kampe i slutspillet har budt på fire nederlag, to uafgjorte og blot en enkelt sejr for VSK.

Navnlig har den været gal med målscoringen. Det er blot blevet til fire mål i de syv kampe. Og i ingen af kampene er det lykkedes at score mere end en enkelt gang.

Senest tabte VSK Aarhus nøglekampen på hjemmebane mod Ishøj med 0-1 takket være et selvmål i anden halvleg.

Dermed er der fem point op til Ishøj og to point op til Næsby, og netop Ishøj og Næsby mødes også i næste runde.

Set med VSK-øjne skal Næsby helst have point ud af rivalernes opgør. Og samtidig er VSK Aarhus faktisk i den situation, at de selv skal tilføje FREM det første nederlag i 20 turneringskampe, hvis de skal have en chance for at rykke op.

Det bliver en svær mission – det skal Henrik Gundersens tropper nok sørge for – men VSK Aarhus råder nu over et ganske kompetent mandskab.

Det fik FREM at føle i det første opgør imellem de to hold, som sluttede med en sejr på 4-1 til VSK Aarhus, efter at FREM ellers tidligt var kommet foran 1-0.

De tværstribede fik imidlertid revanche i grundspillets sidste kamp på Valby Stadion, hvor det blev 2-0 takket være to mål af Salieu Drammeh – heraf det ene på straffespark.

I slutspillet endte den første indbyrdes kamp i Aarhus med 1-1 efter et opgør, hvor Egzon Zeqiri bragte FREM foran i første halvleg efter at have afdriblet målmand Rasmus From.

Små ti minutter før tid lykkedes det imidlertid for Malthe Karsberg at udligne til slutfacit.

VSK Aarhus er jo en sammenslutning af Vejlby IK og IK Skovbakken. Og samlet set har FREM en ganske fin statistik mod VSK Aarhus/Skovbakken.

I 21 kampe er det blevet til 10 sejre, 8 uafgjorte og 3 nederlag. Den samlede målscore lyder på 27-17 i FREMs favør.

Hvis vi kun tager kampene mod VSK Aarhus (siden 2017), ser statistikken dog meget mere jævnbyrdig ud med tre sejre til FREM, to sejre til VSK og seks uafgjorte. Her lyder den samlede målscore på 13-12 til FREM.

Du kan læse mere om kampene mod VSK Aarhus på dette link:

Lørdagens dyst bliver sæsonens næstsidste kamp på Valby Stadion, og dommer Midjan Hadzidulbic blæser første gang i fløjten kl. 14.